Een cliché maar wel de waarheid:
een goede voorbereiding doet wonderen.
Na deze 7 stappen ben je helemaal klaar
voor je sollicitatiegesprek.

1. Vertrek op tijd

Niets is zo pijnlijk als een sollicitant die zich moet verantwoorden omdat hij te laat is. Zoek nauwkeurig uit waar het bedrijf gelegen is, hoe het zit met het openbaar vervoer of de parkeergelegenheid. Hou er rekening mee dat je in een file kan terechtkomen of dat je trein vertraging kan hebben.

2. Vroege vogel

Zorg dat je altijd 10 minuten tot een kwartier van tevoren aanwezig bent. Misschien moet je voor het begin van het gesprek nog enkele formulieren invullen.

3. Alles mee?

Neem je uitnodigingsbrief, je cv en het functieprofiel mee. Ook wordt er gevraagd naar diploma`s. Zorg dat je deze bij je hebt.

4. Huiswerk doen

Bereid je goed voor en verzamel zoveel mogelijk informatie over het bedrijf en degene met wie je het gesprek aangaat. Ga naar de website van de desbetreffende organisatie en lees deze goed en aandachtig door. Kijk ook even op de Linkedin pagina van je gesprekspartner. Dat is een bewijs van je motivatie. Fris ook even je geheugen op met informatie over je huidige/vorige werkgever. Er wordt van jou verwacht dat je heel wat weet over een bedrijf waarvoor je werkt of hebt gewerkt.

5. Repeteren

Oefen vooraf al even je sollicitatiegesprek. Tracht op voorhand een antwoord klaar te hebben op een aantal lastige vragen die zeker de revue zullen passeren.

6. Jouw vragen?

Bereid de vragen voor die je zelf wil stellen. Vergeet niet dat een interview een tweerichtingsgesprek is.

7. Eerste indruk

Let op je kleding, die je het best aanpast aan de cultuur van de organisatie en de baan waarvoor je solliciteert.

Schrijf je in

Laat ons op zoek gaan voor jouw volgende baan in QHSE

INSCHRIJVEN