Milieu Officer

REGIO:
Noord-Brabant
BRANCHE:
Productie
NIVEAU:
Medior

Staan milieukundige aspecten in een organisatie bij jou op nummer één en ben je graag bezig om jouw organisatie te verduurzamen? Ben je toe aan een volgende stap bij een onwijs leuke organisatie waar je verantwoordelijk bent voor alles rondom Milieu? Lees dan snel deze vacature door!


Bedrijfsprofiel

Als organisatie staat QHSE United voor dienstverlening en kwaliteit. Wij streven ernaar om de beste kandidaten uit het vakgebied te koppelen aan de juiste posities bij onze opdrachtgevers in heel Nederland.

Onze opdrachtgever is een grote en succesvolle speler in de voedingsmiddelenindustrie. Een innovatie organisatie waar alle onderdelen van hun product worden verwerkt tot ingrediënten voor  voeding, energie en biobased producten. Duurzaamheid staat hier op nummer 1! Deze opdrachtgever kent een lange geschiedenis en werkt dagelijks met gedreven en gemotiveerde medewerkers aan de beste kwaliteit en service. Voor deze interessante opdrachtgever zijn wij op zoek naar een enthousiaste en gedreven Milieu Officer.

Functieomschrijving

In deze leuke en uitdagende positie ben jij verantwoordelijk voor alle milieu gerelateerde zaken binnen de organisatie. Je zorgt ervoor dat je altijd up-to-date bent op het gebied van wet- en regelgeving en vertaald deze kennis dagelijks naar de organisatie. Je implementeert veranderingen en denkt na over verbeterstappen die kunnen worden uitgevoerd. Dit voer je uit op verschillende productielocaties, maar ook op diverse afdelingen zoals Agrarische dienst, Research & Development en Commercie. Binnen de organisatie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en optimaliseren van het ISO 14001 managementsysteem en zorg je ervoor dat de certificering behouden blijft. Je rapporteert aan de Manager Milieu en werk nauw samen met de milieu collega`s van de verschillende locaties en afdelingen. Jouw positie valt binnen de afdeling Productiestaf binnen het centraal kantoor van waaruit jij de organisatie in de breedste zin van het wordt ondersteunt op het gebied van Milieu gerelateerde zaken.

Verdere ben je verantwoordelijk voor onder andere:

 • Uitvoeren en coördineren van interne en externe audits;
 • Ondersteunen van de milieucoördinatoren, o.a. bij het aanvragen van milieuvergunningen;
 • Beoordelen van wijzigingen in milieuwet- en regelgeving;
 • Leveren van input aan duurzaamheidssystemen, zoals Ecovadis en CDP;
 • Ondersteunen van collega’s van andere afdelingen bij milieu en duurzaamheid vraagstukken;
 • Bijwonen van externe bijeenkomsten en deelnemen aan externe werkgroepen;
 • Je levert een actieve bijdrage aan milieu-impact studies zoals Carbon Footprint en LCA;

Functie eisen

 • Afgeronde HBO opleiding richting Milieukunde of Procestechnologie;
 • 3 tot 5 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in de procesindustrie;
 • Kennis van zorgsystemen, zoals ISO14001 is een must;
 • Ervaring met het uitvoeren van interne en externe audits;
 • Kennis van milieu gerelateerde wet- en regelgeving;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en analytisch sterk;
 • Beschikking over grote mate van zelfstandigheid, maar je kunt ook in teamverband uit de voeten.

Aanbod

 • Afwisselende en uitdagende functie.
 • Een meer dan goed salaris
 • Uitgebreide pensioenregeling.
 • 13e maand.
 • 25 vakantiedagen (o.b.v. 40-urige werkweek).
 • 23 ADV-dagen (o.b.v. 40-urige werkweek).
 • Een persoonlijk jaarlijks vitaliteitsbudget

Petrochemie Farmaceutische industrie Productie Voedingsmiddelenindustrie VCA Petrochemie Certificering Implementatie Certificering Support NEN energie, afval, recycling, food, farmacie, facilitair, scheepvaart, olie & gas, chemie, kunststof, offshore, metaal, bouw, infra, maritieme, automotive, ICT en logistiek

ISO 9001, ISO 14001, ISO 13485, ISO 17025, OHSAS 18001, ISO 45001, TS 16949, AS 9001, ISO 27001, VCA, Lean, Six sigma, HACCP, GMP, ISO 22000, BRL, GDP, MVO prestatieladder ISO 26000, veiligheidsladder, BRC, FSSC2200, SKAL, BSCI. VCA-VOL DLP.

QESH SHEQ QHSE SHE EHS HSE Coördinator HVK / Hogere Veiligheidskundige IVK / Integraal Veiligheidskundige KAM Consultant KAM Adviseur Auditor Kwaliteitsmanager Milieukundige Safety Advisor Arbodeskundige Arbeidsdeskundige ATEX KAM medewerker / Coördinator / Manager – vacature QA manager / Medewerker Veiligheidskundige / Operationeel veiligheidskundige / arbeidsveiligheid MVK / Middelbaar veiligheidskundige
Recruitment / Werving en selectie bureau QHSE / QHSE Branche 


REAGEER DIRECT OP DEZE VACATURE:

  ik ben al ingeschreven bij QHSE united

  GERELATEERDE VACATURES

  QA-HSE Manager

  Staat kwaliteit & Veiligheid bij jou op nummer 1 en vind je het leuk om mee te bouwen aan een snelgroeiend bedrijf? Ben je vertrouwd met kwaliteitssystemen, de implementatie en de impact hiervan op de gehele organisatie? En heb je daarnaast ook nog eens ervaring met het leidinggeven aan een QHSE team? Lees dan snel deze vacature!

  H&S Manager

  Ben je een daadkrachtige en pragmatische H&S manager en heb jij al je vlieguren gemaakt in de maak-industrie? Ben je op zoek naar een mooie en dynamische werkomgeving waar jij verantwoordelijk wordt voor het gehele Health & Safety beleid? Reageer dan snel op deze interessante vacature!

  • KAM Manager

  Sr. QHSE Engineer

  Ben jij een ervaren Sr. QHSE Engineer? Lijkt het jouw een uitdaging om de kwaliteitsafdeling verder vorm te geven? En zorg jij er mede voor dat onze organisatie voldoet aan de wetten en regels rondom kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu? Dan hebben wij dé vacature voor jou!

  • KAM

  KAM Coördinator

  Ben je een gedreven, daadkrachtige KAM Coördinator en adviseer je graag je collega`s in alle lagen van de organisatie? Ben jij analytisch en ga je graag met beleid aan de slag? Heb je ervaring met het implementeren van managementsystemen? Reageer dan snel op deze interessante vacature!

  Ga naar de bovenkant