SHE Manager

REGIO:
Limburg

BRANCHE
Food

NIVEAU:
Senior

Ben jij op zoek naar een grote uitdaging waarbij je op korte duur een SHE afdeling gaat aansturen op een gloednieuwe locatie met 1500 FTE? Heb je ervaring met leidinggeven en heb jij de nodige vlieguren gemaakt met het “runnen” van SHE Beleid binnen een grotere productielocatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Bedrijfsprofiel

Als organisatie staat QHSE United voor dienstverlening en kwaliteit. Wij streven ernaar om de beste kandidaten uit het vakgebied te koppelen aan de juiste posities bij onze opdrachtgevers in heel Nederland.

Onze opdrachtgever is een gevestigde naam in de productie van groente en fruit. Gesneden, bewerkt en salades het assortiment is groot en uitgebreid. Zij leveren een breed assortiment aan supermarkten, fastfoodketens, groothandels, cateringbedrijven en inflight cateraars. Op dit moment zijn zij druk bezig met de bouw van een gloednieuwe fabriek die ruimte biedt aan meer dan 1500 fte in Venlo. Voor deze immer groeiende en dynamische organisatie zijn wij op zoek naar ervaren SHE manager.

Functieomschrijving

Als SHE Manager ben jij verantwoordelijk voor het creëren van een gezonde en een veilige werkplek voor al onze medewerkers. Jij formuleert en implementeert het veiligheids-, arbo- en milieubeleid binnen de kaders van de bedrijfsstrategie en conform de wet- en regelgeving. Jij vertaalt het SHE beleid naar het operationeel veiligheidsprogramma, stelt SHE actieplannen op en houdt deze actueel, Ook draag je zorg voor een actuele RI&E en je borgt de (uitgezette) acties uit deze RI&E. Binnen deze rol schakel je voortdurend met verschillende afdelingen waaronder productie, logistiek en kwaliteit. Jouw standplaats wordt in de beginfase Helmond, uiteraard word je direct heel nauw betrokken bij het nieuwbouw project in Venlo waar jij uiteindelijk de SHE afdeling gaat aansturen.

Daarnaast bestaan jouw werkzaamheden uit:

 • Verbetermethode als Lean, Six Sigma en Kaizen toepassen in het proces; om het veiligheidsbewustzijn en de veiligheidscultuur naar een hoger niveau te tillen;
 • Coördineren van de interne SHE audits en observatierondes;
 • Coördinatie van de BHV organisatie;
 • Kennis overdragen aan collega’s; trainen, motiveren en enthousiasmeren van medewerkers om veilig te werken;
 • Analyseren van ongevallen/ incidentenrapportages en inzetten en coördineren van de verbeteracties;
 • Het bijhouden van wettelijke, technologische en maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van SHE en hiervan de praktische vertaalslag maken voor Hessing in beleid en operatie;
 • Het mede ontwikkelen en implementeren van het Arbo/Milieubeleid en een Arbozorg/Milieusysteem en praktische toetsing hiervan;
 • Het coördineren van het BHV-team en het EHBO-team;
 • Bewaken van de algehele veiligheid aan de hand van de opgestelde rapportages;
 • Het fungeren als intern en extern aanspreekpunt op het gebied van arbeidsomstandigheden, veiligheid en milieu (contact met verzekeraars en inspectiediensten);
 • Samen met de afdeling HR bewaken van de kwaliteit van de dienstverlening van de Arbodienst en/ of andere deskundige personen/ diensten die worden ingeschakeld in het kader van arbeidsomstandigheden.

Functie eisen

 • HBO denk- en werkniveau (afgeronde opleiding Hoger Veiligheidskunde of soortgelijk);
 • Hebt minimaal 10 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie en complexe omgeving, bij voorkeur binnen (dag)vers;
 • Bent resultaatgericht, analytisch sterk en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
 • Hebt relevante kennis van de Nederlandse arbeids-, veiligheids-, en milieuwetgeving en affiniteit met continu verbetermethodieken.
 • Kent de specifieke aspecten van de eigen onderneming, met betrekking tot procedures en regelingen binnen de organisatie of weet deze zich snel eigen te maken. Jij volgt de actuele ontwikkelingen op de voet;
 • Hebt het vermogen om in een matrix organisatie te werken;
 • Hebt affiniteit met continue verbetermethodieken (Lean, Six Sigma of Kaizen);
 • Hebt affiniteit met de wereld van gezond en gemakkelijk;
 • Beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend in woord en geschrift.

Aanbod

 • Goed salaris;
 • Grootste project in deze business in Europa;
 • Uitdagende logistiek operatie;
 • Gemotiveerd team;
 • Significante autonomie en verantwoordelijkheid;
 • Doorstroommogelijkheid binnen de organisatie.

Petrochemie Farmaceutische industrie Productie Voedingsmiddelenindustrie VCA Petrochemie Certificering Implementatie Certificering Support NEN energie, afval, recycling, food, farmacie, facilitair, scheepvaart, olie & gas, chemie, kunststof, offshore, metaal, bouw, infra, maritieme, automotive, ICT en logistiek

ISO 9001, ISO 14001, ISO 13485, ISO 17025, OHSAS 18001, ISO 45001, TS 16949, AS 9001, ISO 27001, VCA, Lean, Six sigma, HACCP, GMP, ISO 22000, BRL, GDP, MVO prestatieladder ISO 26000, veiligheidsladder, BRC, FSSC2200, SKAL, BSCI. VCA-VOL DLP.

QESH SHEQ QHSE SHE EHS HSE Coördinator HVK / Hogere Veiligheidskundige IVK / Integraal Veiligheidskundige KAM Consultant KAM Adviseur Auditor Kwaliteitsmanager Milieukundige Safety Advisor Arbodeskundige Arbeidsdeskundige ATEX KAM medewerker / Coördinator / Manager – vacature QA manager / Medewerker Veiligheidskundige / Operationeel veiligheidskundige / arbeidsveiligheid MVK / Middelbaar veiligheidskundige
Recruitment / Werving en selectie bureau QHSE / QHSE Branche 


REAGEER DIRECT OP DEZE VACATURE:

  ik ben al ingeschreven bij QHSE united

  GERELATEERDE VACATURES

  Safety Health & Environment Manager

  Wij bieden je een uitdagende baan als Safety Health & Environment Manager in een dynamische en groeiende organisatie in de voedingsmiddelenindustrie. Heb jij al een aantal jaar ervaring in een leidende rol om de veiligheid op een plant continue te verbeteren? Reageer dan snel!

  HSE Advisor

  Are you looking for a HSE position at an leading global expert in the provision of welding and coating services? Do you have experience as an HSE Advisor on large scale projects both onshore and offshore? In this position you are developing, implementing health, safety, and environmental initiatives.

  Health & Safety Manager Benelux

  Wil jij graag aan de slag bij een mooie internationale organisatie met een sterke naam in de intra logistiek? Heb jij als Veiligheidskundige al een aantal jaar ervaring in het opzetten en vertalen van HSE-beleid binnen een procesorganisatie en heb je affiniteit met techniek? Dan is deze rol als Health & Safety manager bij Witron precies voor jou!

  • KAM

  Health & Safety Manager / ZZP / Interim opdracht

  Ben jij op zoek naar een mooie interim opdracht als Health & Safety Manager bij een dynamische organisatie logistieke procesindustrie? Voor deze opdracht zijn wij op zoek naar een Veiligheidskundige met een aantal jaar ervaring in de procesindustrie.

  QA(HSE) Manager ZZP-er/Interim opdracht

  Ben jij een ondernemende, proactieve en pragmatische QA (HSE) manager uit de maakindustrie? Wil jij graag het QHSE beleid binnen een mooie dynamische organisatie naar een hoger plan brengen? Dan hebben wij een mooie ZZP opdracht voor jou!

  Ga naar de bovenkant