Senior Milieu Specialist

Home/EHS, Groningen, Procesindustrie, Senior/Senior Milieu Specialist

REGIO:
Groningen

BRANCHE
Procesindustrie

NIVEAU:
Senior

Wordt jij enthousiast van de uitdagingen die complexe milieuregelgeving voor een productieorganisatie met zich meebrengt en maak je makkelijk de vertaalslag naar de praktijk? Heb jij veel ervaring met Complexe vergunning trajecten en Managementsystemen? Lees dan verder!


Bedrijfsprofiel

Als organisatie staat QHSE United voor dienstverlening en kwaliteit. Wij streven ernaar om de beste kandidaten uit het vakgebied te koppelen aan de juiste posities bij onze opdrachtgevers in heel Nederland.

Onze opdrachtgever is een gerenommeerde speler in de mijnindustrie. Ze halen Magnesiumzout diep uit de bodem, een product dat wordt gebruikt voor talloze doeleinden. De producten van de organisatie worden in ruim 100 landen verkocht. De organisatie heeft 3 locaties. Op 2 locaties wordt het product gewonnen en een productielocatie. Voor deze mooie en interessante organisatie zijn wij op zoek naar een Senior Milieu Specialist.

Functieomschrijving

Jij als senior milieu specialist zorgt voor een praktische vertaling van eisen/voorschriften uit milieuwet- en regelgeving en vergunningen naar het managementsysteem en/of naar adviezen voor de betrokken afdelingen. Je zorgt ervoor dat je op de hoogte bent van nieuwe ontwikkelingen in wet- en regelgeving, en je beoordeelt tijdig de gevolgen daarvan voor de organisatie. Waar nodig schakel je hiervoor met brancheorganisaties of externe bureaus. Samen met projectleiders en/of management verzorg je aanvragen van benodigde omgevingsvergunningen. Je bewaakt de voortgang van de vergunningsverleningsprocessen. Je biedt ondersteuning bij milieu gerelateerde vraagstukken en -projecten en draagt zorg voor (verplichte) milieurapportages en milieudocumentatie.

Je zorgt ervoor dat de milieu- en energiedelen van het managementsysteem actueel blijven. Je bent aanspreekpunt voor vergunningverleners en toezichthouders en je begeleidt externe inspecties en audits. Ook ben je betrokken bij de tijdige afhandeling van milieuklachten van omwonenden. En je bewaakt de compliance status.

Je werkt hierbij nauw samen met onder meer de QHSE manager, managers productie, procestechnologen en installatiebeheerders.

Voor wie?

Jij bent een ervaren specialist op HBO+/WO niveau op het gebied van milieuwet- en regelgeving in de chemische procesindustrie. IED directive, IPPC installaties, BREF/BAT, EU ETS, ZZS, Omgevingswet, Activiteitenbesluit: de inhoud en implicatie hiervan zijn voor jou gesneden koek. Je vindt het leuk om je met een breed spectrum van milieuonderwerpen bezig te houden: lucht, bodem, water, geluid, energiebesparing, mijnbouw.

Je wordt enthousiast van de uitdagingen die complexe milieuregelgeving voor een productieorganisatie met zich meebrengt en maakt makkelijk de vertaalslag naar de praktijk. Je voelt je thuis in een spilfunctie waarbij je zowel intern adviseur bent als een inhoudelijk sterke gesprekspartner voor vergunningverleners en toezichthouders. Je vindt het leuk om collega’s te coachen bij het identificeren en oplossen van milieu gerelateerde vraagstukken. Je hebt de ambitie om door te groeien naar de bredere en leidinggevende rol van QHSE manager.

Functie eisen

 • HBO+/WO, bij voorkeur milieutechnologie/chemische technologie.
 • Ervaring in een soortgelijke functie in de procesindustrie.
 • Goede kennis van nationale en internationale milieuregelgeving (o.a. Wabo/Omgevingswet, EU-ETS, IED directive, BREFs/BBT, ISO 14001, ISO 50001, ZZS).
 • In staat complexe regelgevingsvraagstukken te doorgronden en deze helder uit te leggen en te vertalen naar hanteerbare richtlijnen en beleidsvoorstellen.
 • Analytisch denkvermogen, ontwikkelingen snel kunnen signaleren en vertalen naar implicaties voor de organisatie.
 • Het hele speelveld van regelgeving, vergunningverlening, uitvoering en toezicht kunnen overzien.
 • Goede adviesvaardigheden en enthousiasme om collega’s te ondersteunen.
 • Overtuigingskracht, vermogen anderen in een betoog ‘mee te nemen’.
 • Stevige gesprekspartner voor vergunningverleners en toezichthouders.
 • Gevoel voor maatschappelijke, politieke en bestuurlijke verhoudingen.
 • In staat belangen van verschillende stakeholders (intern en extern) in te kunnen schatten en hierop te kunnen acteren.
 • Zelfstandig, zelfstarter.
 • Goede schriftelijke vaardigheden.
 • In staat een netwerk op te bouwen en/of te onderhouden.
 • Goede beheersing van de Engelse taal (mondeling en schriftelijk)

Aanbod

Wat bieden wij jou?

 • Een uitstekend salaris en sec. arbeidsvoorwaarden
 • Winstdeling
 • 25 vakantiedagen + 18 ADV dagen
 • Een dynamische werkomgeving en fijne collega’s
 • Hybride werken mogelijk.
 • Mogelijkheid om intern opleidingen te volgen.

Petrochemie Farmaceutische industrie Productie Voedingsmiddelenindustrie VCA Petrochemie Certificering Implementatie Certificering Support NEN energie, afval, recycling, food, farmacie, facilitair, scheepvaart, olie & gas, chemie, kunststof, offshore, metaal, bouw, infra, maritieme, automotive, ICT en logistiek

ISO 9001, ISO 14001, ISO 13485, ISO 17025, OHSAS 18001, ISO 45001, TS 16949, AS 9001, ISO 27001, VCA, Lean, Six sigma, HACCP, GMP, ISO 22000, BRL, GDP, MVO prestatieladder ISO 26000, veiligheidsladder, BRC, FSSC2200, SKAL, BSCI. VCA-VOL DLP.

QESH SHEQ QHSE SHE EHS HSE Coördinator HVK / Hogere Veiligheidskundige IVK / Integraal Veiligheidskundige KAM Consultant KAM Adviseur Auditor Kwaliteitsmanager Milieukundige Safety Advisor Arbodeskundige Arbeidsdeskundige ATEX KAM medewerker / Coördinator / Manager – vacature QA manager / Medewerker Veiligheidskundige / Operationeel veiligheidskundige / arbeidsveiligheid MVK / Middelbaar veiligheidskundige
Recruitment / Werving en selectie bureau QHSE / QHSE Branche 


REAGEER DIRECT OP DEZE VACATURE:

  ik ben al ingeschreven bij QHSE united

  GERELATEERDE VACATURES

  • Kam Medewerker

  Health & Safety Specialist

  Wil jij graag aan de slag bij een mooie internationale organisatie met een sterke naam in de intra logistiek? Heb jij als Health & Safety Specialist al een aantal jaar ervaring in het (mede)opzetten en vertalen van HSE-beleid binnen een procesorganisatie en heb je affiniteit met techniek? Dan is deze rol precies voor jou!

  KAM Manager

  Voor deze veelzijdige en uitdagende functie zoeken wij een KAM Manager die óns vertelt hoe het moet. Bij Logchies zijn ze team spelers en dat zoeken ze ook in jou als nieuwe collega. Analytisch, communicatief, organiseren en proactief zijn de kernwoorden van jouw DNA. Herken jij jezelf hierin? Reageer dan snel!

  • KAM Coördinator, Middelbare veiligheidskundige

  SHEQ Officer

  Heb jij al een aantal jaar ervaring in de kwaliteit en veiligheid in een BRZO omgeving en ben jij toe aan een volgende stap in je carrière? Ben jij in staat om samen met de SHEQ Manager het SHEQ beleid te voeren en te optimaliseren binnen een leuke platte organisatie met een internationaal randje? Dan ben jij de SHEQ Officer die wij zoeken!

  Categorieën: KAM, Chemie, Medior, Zuid Holland|Label: , , , , , , |

  Project HSEQ Coördinator

  Ben jij op zoek naar een volgende stap in je carrière en wil je werken in een dynamische omgeving waarin je tal van mooie projecten beheert? Wil jij graag aan de slag als Project HSEQ Coördinator bij een enorm gaaf bedrijf in heavy lifting? Lees dan snel deze interessante vacature door en solliciteer!

  Safety Health & Environment Manager

  Wij bieden je een uitdagende baan als Safety Health & Environment Manager in een dynamische en groeiende organisatie in de voedingsmiddelenindustrie. Heb jij al een aantal jaar ervaring in een leidende rol om de veiligheid op een plant continue te verbeteren? Reageer dan snel!

  Ga naar de bovenkant