Specialist Veiligheid & Gezondheid

Home/EHS, Landelijk, Medior, Nutsvoorzieningen/Specialist Veiligheid & Gezondheid

REGIO:
Landelijk/hybride

BRANCHE
Nutsvoorzieningen

NIVEAU:
Medior

Ben jij de Specialist Veiligheid & Gezondheid die de uitdaging aangaat om, vanuit een groeiend team, significant bij te dragen aan de veiligheidsambitie van de organisatie? Werk jij graag projectmatig en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Bedrijfsprofiel

Als organisatie staat QHSE United voor dienstverlening en kwaliteit. Wij streven ernaar om de beste kandidaten uit het vakgebied te koppelen aan de juiste posities bij onze opdrachtgevers in heel Nederland.

Onze opdrachtgever is een grote leverancier van drinkwater. Bij deze organisatie werken ruim 1500 medewerkers en hebben meerdere kantoren vanuit het Noorden en midden van het land. Voor deze interessante organisatie zijn wij op zoek naar meerdere Veiligheidsspecialisten.

Functieomschrijving

Als Specialist Veiligheid en Gezondheid vergroot je het veiligheidsbewustzijn bij de vele operationele en projectmatige werkzaamheden bij verschillende teams. Je ondersteunt en adviseert collega’s waar nodig, o.a. bij ontwerpsessies, diverse plannen en omtrent veiligheidsvraagstukken op projecten en onderhoudswerkzaamheden. Vanuit jouw veiligheidskundige rol begeleid je het uitvoeren van inspecties en het toezicht houden bij onderhoudswerkzaamheden en projecten. Je adviseert over vraagstukken met betrekking tot het aandachtsgebied veiligheid. Jij weet anderen te motiveren en stimuleren om veilig te werken, zonder belerend te zijn. Jij deelt je kennis over veilig en gezond werken en fungeert als vraagbaak. Verder beoordeel je veiligheidskundige projectdocumentatie, zoals V&G plannen en project-RI&E’s.

Je levert daarnaast een belangrijke bijdrage aan veiligheidskundige documenten (zoals procedures en veiligheidsinstructies) of stel je deze zelf op. Vanuit jouw functie heb je ook een uitvoerende rol met betrekking tot het inspectie- en auditprogramma.

Je kunt dus een adviserende, begeleidende of beoordelende rol hebben in iedere fase van de productie & levering van drinkwater, waardoor je de kennis en het bewustzijn rondom veiligheid binnen de organisatie vergroot; je ziet daarbij kansen, benoemt risico’s en denkt mee aan oplossingen.

Over het team

Het team Veiligheid & Gezondheid (6 fte) maakt onderdeel uit van de afdeling HR en adviseert en faciliteert veiligheidsonderwerpen met impact voor veel stakeholders. Denk daarbij aan de ruim 1.500 medewerkers binnen de organisatie, collega-bedrijven in de waterketen, certificerende instellingen, opdrachtnemers, regionale en landelijke netwerken, het bevoegd gezag en tal van andere stakeholders.

Vanwege de ambitie en sterke groei in werkzaamheden zoeken wij ter uitbreiding voor het team 3 veiligheidskundige specialisten, in verschillende rollen, die daar aan bij willen dragen.

Functie eisen

Wat breng je mee aan kennis en vaardigheden?

Je staat stevig in je schoenen en geeft duidelijk de grenzen aan als het om veiligheid gaat. Je weet tegelijkertijd verbinding te maken met mensen op alle niveaus in de organisatie. Je hebt een sterk analyserend vermogen en bent accuraat, waarbij organiseren en coördineren je makkelijk afgaat. Ook ondersteun je anderen graag bij het opstellen van veiligheid & gezondheid doelstellingen.

Als nieuwe Specialist Veiligheid en Gezondheid heb je verder:

 • HBO denk- en werkniveau, minimaal aangevuld met MVK;
 • 3+ jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in maintenance, infrastructurele of bouwprojecten;
 • Aantoonbare kennis en ervaring van gevaarlijke stoffen (ARIE), procesveiligheid en/ of CROW 400/500 en het beoordelen van V&G-plannen. Kennis en ervaring van ATEX is een pre;
 • Het toezien op Arbo- en milieuwetgeving;

Aanbod

 • Een passend salaris naar opleiding en werkervaring
 • 31,5 vakantiedagen;
 • Ruime opleidingsmogelijkheden en een persoonlijk employability budget van € 1.000;
 • Mogelijkheden om flexibel te werken, thuis en op kantoren in de regio’s Zwolle, Utrecht, Arnhem en Leeuwarden;
 • Pensioenregeling met ruime werkgeversbijdrage;

Petrochemie Farmaceutische industrie Productie Voedingsmiddelenindustrie VCA Petrochemie Certificering Implementatie Certificering Support NEN energie, afval, recycling, food, farmacie, facilitair, scheepvaart, olie & gas, chemie, kunststof, offshore, metaal, bouw, infra, maritieme, automotive, ICT en logistiek

ISO 9001, ISO 14001, ISO 13485, ISO 17025, OHSAS 18001, ISO 45001, TS 16949, AS 9001, ISO 27001, VCA, Lean, Six sigma, HACCP, GMP, ISO 22000, BRL, GDP, MVO prestatieladder ISO 26000, veiligheidsladder, BRC, FSSC2200, SKAL, BSCI. VCA-VOL DLP.

QESH SHEQ QHSE SHE EHS HSE Coördinator HVK / Hogere Veiligheidskundige IVK / Integraal Veiligheidskundige KAM Consultant KAM Adviseur Auditor Kwaliteitsmanager Milieukundige Safety Advisor Arbodeskundige Arbeidsdeskundige ATEX KAM medewerker / Coördinator / Manager – vacature QA manager / Medewerker Veiligheidskundige / Operationeel veiligheidskundige / arbeidsveiligheid MVK / Middelbaar veiligheidskundige
Recruitment / Werving en selectie bureau QHSE / QHSE Branche 


REAGEER DIRECT OP DEZE VACATURE:

  ik ben al ingeschreven bij QHSE united

  GERELATEERDE VACATURES

  QA(HSE) Manager ZZP-er/Interim opdracht

  Ben jij een ondernemende, proactieve en pragmatische QA (HSE) manager uit de maakindustrie? Wil jij graag het QHSE beleid binnen een mooie dynamische organisatie naar een hoger plan brengen? Dan hebben wij een mooie ZZP opdracht voor jou!

  • KAM

  QHSE Manager

  Ben jij toe aan een mooie uitdaging bij een hele interessante organisatie in de verpakkingsindustrie? Wil jij als QHSE Manager samen met jouw team het QHSE-beleid naar een hoger plan tillen? Ben jij sterk in Quality en wil je het Veiligheidsbeleid door ontwikkelen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

  Quality Manager

  Kwaliteit is een continuproces en jij wordt de stuwende kracht. Met jouw enthousiasme en ervaring breng jij met je team de kwaliteit van de producten en diensten naar The Next Level. Als Quality Manager ga jij het beleid van de organisatie naar een hoger niveau tillen. Ben jij deze Quality Manager? Dan zijn wij op zoek naar jou!

  Ga naar de bovenkant