SHEQ Manager

Home/Food, KAM, Medior, Zuid-Holland/SHEQ Manager

REGIO:
Zuid Holland

BRANCHE:
Food

NIVEAU:
Medior

Ben jij op zoek naar een gevarieerde baan bij een mooi bedrijf in de voedingsmiddelenindustrie? Heb je al een aantal jaar leidinggevende ervaring en ben je thuis in het voeren van SHEQ-beleid? Bij deze werkgever kom je terecht in een platte en informele omgeving waar geen dag hetzelfde is!


Bedrijfsprofiel

Als organisatie staat QHSE United voor dienstverlening en kwaliteit. Wij streven ernaar om de beste kandidaten uit het vakgebied te koppelen aan de juiste posities bij onze opdrachtgevers in heel Nederland.

Onze opdrachtgever is een wereldwijde leverancier en innovatiepartner op het gebied van grondstoffen voor de voedsel- en diervoedingsindustrie. De afzetmarkt is wereldwijd in verschillende segmenten. Voor deze mooie organisatie zijn wij op zoek naar een gedreven SHEQ Manager.

Functieomschrijving

Als SHEQ Manager zie jij het als een uitdaging om, samen met de QA-manager, het QHSE-beleid naar het volgende niveau te tillen en alle collega’s te inspireren om het dit beleid proactief op te volgen én uit te dragen. Je helpt je collega’s voortdurend waakzaam te zijn op de omgeving met betrekking tot veiligheid en gezondheid met een bestendige implementatie van het QHSE-beleid en de daaraan gelinkte systemen als resultaat. Je rapporteert direct aan de CFO en hebt geregeld contact met het management en zorgt dat jouw projecten op de agenda staan voor de overleggen.

De verantwoordelijkheden:

 • Verantwoordelijk voor het door ontwikkelen en implementeren van het QHSE-beleid.
 • Verbeteren en onderhouden van het kwaliteitsmanagementsysteem.
 • Eindverantwoordelijk voor het QC-laboratorium (1 teamleider en 3 medewerkers) waarbij het verder digitaliseren een centrale rol speelt.
 • Adviseren van betrokken afdelingen en leidinggevenden op het gebied van veiligheid en milieu ten aanzien van wettelijke en organisatorische aspecten.
 • Uitvoeren van controles op het functioneren van het QHSE-systeem en het (laten) uitvoeren van (interne) audits, inspecties en verificaties.
 • Bijhouden van de laatste normeisen, wet- en regelgeving en zorgdragen voor de nodige certificeringen, waaronder ISO 9001, ISO 14001 en ISO 45001.
 • Aanspreekpunt voor externe relaties zoals laboratoria, certificerende instellingen en overheidsinstanties.
 • Afhandelen van EHS-gerelateerde (omgevings-)klachten.

Functie eisen

Wat breng jij mee?

 • Een afgeronde Hbo-opleiding, bij voorkeur met specialisatie Arbo-, veiligheid, en/of milieuzorg, of een vergelijkbare opleiding.
 • Gedegen ervaring in een (leidinggevende) positie binnen SHEQ Management in de levensmiddelenproductie.
 • Actuele kennis van relevante wetgeving en systemen op het gebied van veiligheid, Arbo-, milieu en voedselkwaliteit.
 • Communicatief sterk en doortastend op verschillende niveaus, zowel intern als extern, in het Nederlands en Engels.
 • Zeer goede beheersing van Microsoft 365, met nadruk op SharePoint.
 • Ervaring op QC is een pré.

Aanbod

 • Een goed salaris dat past bij jouw kennis en achtergrond;
 • Laptop en telefoon;
 • Paar dagen werken vanuit huis;
 • Veel zelfstandigheid.

Petrochemie Farmaceutische industrie Productie Voedingsmiddelenindustrie VCA Petrochemie Certificering Implementatie Certificering Support NEN energie, afval, recycling, food, farmacie, facilitair, scheepvaart, olie & gas, chemie, kunststof, offshore, metaal, bouw, infra, maritieme, automotive, ICT en logistiek

ISO 9001, ISO 14001, ISO 13485, ISO 17025, OHSAS 18001, ISO 45001, TS 16949, AS 9001, ISO 27001, VCA, Lean, Six sigma, HACCP, GMP, ISO 22000, BRL, GDP, MVO prestatieladder ISO 26000, veiligheidsladder, BRC, FSSC2200, SKAL, BSCI. VCA-VOL DLP.

QESH SHEQ QHSE SHE EHS HSE Coördinator HVK / Hogere Veiligheidskundige IVK / Integraal Veiligheidskundige KAM Consultant KAM Adviseur Auditor Kwaliteitsmanager Milieukundige Safety Advisor Arbodeskundige Arbeidsdeskundige ATEX KAM medewerker / Coördinator / Manager – vacature QA manager / Medewerker Veiligheidskundige / Operationeel veiligheidskundige / arbeidsveiligheid MVK / Middelbaar veiligheidskundige
Recruitment / Werving en selectie bureau QHSE / QHSE Branche 


REAGEER DIRECT OP DEZE VACATURE:

ik ben al ingeschreven bij QHSE united

GERELATEERDE VACATURES

 • QHSE Coördinator

QHSE Manager

Voel jij je thuis in een kleinere productieomgeving met een prettige werksfeer en korte lijnen? Ben jij toe aan een 2e of misschien wel 3e stap in je carrière en kan jij een klein team met professionals aansturen? Dan ben jij de geschikte kandidaat om bij deze leuke organisatie het QHSE beleid te gaan voeren.

 • KAM Coördinator, Middelbare veiligheidskundige

QHSSE Manager

Heb jij een gezonde dosis energie en lijkt het je leuk aan de slag te gaan in een hele dynamische omgeving? Ben jij bekend met veiligheid voor gevaarlijke stoffen en heb je al een aantal jaar ervaring als QHSE Professional? Lees dan snel deze vacature door!

 • Kam Medewerker

QHSE Manager (Energie)

Ben jij heel ondernemend en voel jij je thuis in een dynamische omgeving waarin je het QHSE-beleid voor 2 businessunits uitzet? Heb jij ervaring of affiniteit met de energiesector en werk je graag aan de energietransitie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 • Kam Medewerker

QHSE Manager (Productie)

Ben jij op zoek naar een uitdagende functie bij een hele leuke platte organisatie als QHSE Manager? Heb jij een aantal jaar ervaring in het bepalen van beleid en de vertaling naar de werkvloer? Kan jij je op strategisch niveau bewegen maar ben je tegelijkertijd ook heel praktisch ingesteld? Lees dan snel deze vacature.

Go to Top