SHEQ Business Partner

Home/KAM, Medior, Productie, Zuid-Holland/SHEQ Business Partner

REGIO:
Zuid Holland

BRANCHE
Productie

NIVEAU:
Medior

Wij zijn op zoek naar een ervaren, hands-on Business Partner SHEQ die stevig in zijn / haar schoenen staat, met een menselijke benadering en een passie voor veiligheidsverbetering voor de afdeling productie. Staat dit op jouw lijf geschreven? Lees dan snel deze interessante vacature door!


Bedrijfsprofiel

Als organisatie staat QHSE United voor dienstverlening en kwaliteit. Wij streven ernaar om de beste kandidaten uit het vakgebied te koppelen aan de juiste posities bij onze opdrachtgevers in heel Nederland.

Onze opdrachtgever maakt deel uit van de wereldwijde bio-economie en is marktleider op het gebied van hernieuwbare producten in de bedrijfstakken verpakkingen, biomaterialen, houtbouw en papier. De organisatie heeft wereldwijd ongeveer 22.000 medewerkers. Voor de vestiging in Nederland waar ongeveer 600 medewerkers werken zijn wij op zoek naar een gedreven SHEQ Business Partner. Op de grote locatie wordt voornamelijk (golf)karton geproduceerd.

Functieomschrijving

De afdeling SHE-Q (Safety, Health, Environment and Quality) zorgt voor de formulering en realisatie van het SHE-Q-beleid binnen de organisatie. De afdeling SHE-Q is verantwoordelijk voor beleid, implementatie en (deels) toezicht op: Kwaliteit (o.a. productveiligheid en hygiëne productkwaliteit, continu verbeteren), Arbo (o.a. machineveiligheid, brandveiligheid, BHV, gevaarlijke stoffen) en Milieu (o.a. afvalmanagement, energiemanagement). De afdeling SHE-Q werkt nauw samen met de operationele afdelingen om te zorgen dat regels worden geborgd en SHE-Q-prestaties worden behaald. De afdeling signaleert proactief en pre­ventief mogelijkheden tot verbetering, toetst die op haalbaarheid binnen de organisatie en zorgt voor doorvoering en borging.

De SHEQ Business Partner is verantwoordelijk voor de vertaling en uitvoering van de SHE-Q strategie en doelstellingen in de productiedivisie in De Lier. Jij maakt deel uit van het Operations managementteam (OMT) en rapporteert rechtstreeks aan de SHEQ Manager. Je bent verbonden aan de productiedivisie maar hebt daarin wel een onafhankelijke rol.

Je bent gedreven en een goede gesprekspartner zowel op de werkvloer als richting het management

De taken en verantwoordelijkheden van de Business Partner SHE-Q zijn:

Strategie en beleid: bijdragen aan de ontwikkeling van de SHE-Q strategie; Organisatieontwikkeling: (werk)processen en systemen evalueren en initiëren, implementeren van veranderingen en verbeteringen met het oog op SHE-Q. Verbeteringen komen typisch voort uit;

 • SHE-Q Masterplan;
 • Risicoreductie vanuit diverse risicobeoordelingen zoals de RI&E, gevarenanalyse (voedselveiligheid), milieuaspecten en duurzaamheid, beveiliging;
 • Invoeren van verbeteringen in duurzaamheid;
 • Cultuur en gedragsprogramma;

Managementinformatie: proactief en tijdig inzicht verschaffen met betrekking tot kwantitatieve en kwalitatieve HSE-ontwikkelingen door middel van periodieke en ad hoc rapportages en/of analyses;

 • Plannen en organiseren van interne audits – toezicht op naleving;

Relatiebeheer: opbouwen en onderhouden van een netwerk van interne stakeholders/partners voor meer draagvlak en het uitwisselen van kennis en ervaring binnen de organisatie;

Projecten: SHE-Q wijzigingenbeheer, projecten definiëren, plannen, beheren en coördineren van toegewezen (portfolio van) SHE-Q projecten en zorgen voor uitvoering en oplevering.

Functie eisen

Wat breng je mee?

 • Hbo werk- en denkniveau, met bij voorkeur een afgeronde opleiding op het gebied van Veiligheidskunde, een Technische opleiding of een aanverwante discipline
 • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie binnen een productie organisatie. Soortgelijke rol kan ook gericht zijn op één discipline zoals veiligheid, kwaliteit of continu verbeteren.
 • Basiskennis van actuele HSE wet- en regelgeving en kwaliteitsnormen zoals machine richtlijn, PBM’s
 • BHV-diploma of bereid dit te halen
 • Je hebt een zekere mate van natuurlijke autoriteit om mensen mee te krijgen
 • Je kunt je kritisch opstellen als dit nodig is
 • Je bent generalistisch genoeg om jezelf nieuwe onderwerpen snel eigen te maken’
 • Je kan effectief communiceren, conceptueel én praktisch, direct als het kan, diplomatieker als het moet
 • Je neemt initiatief
 • Je kan goed samenwerken met anderen aan een gemeenschappelijk doel
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en voldoende beheersing van de Engelse taal

Aanbod

 • Een passend salaris met een pensioenregeling en een reiskostenvergoeding
 • Laptop en telefoon
 • De mogelijkheid om mee te bouwen aan de kwaliteit en het succes van de organisatie
 • De ruimte om je verder te ontwikkelen; zowel persoonlijk als professioneel
 • De mogelijkheid deel uit te maken van een hecht, professioneel en sterk betrokken team.

Petrochemie Farmaceutische industrie Productie Voedingsmiddelenindustrie VCA Petrochemie Certificering Implementatie Certificering Support NEN energie, afval, recycling, food, farmacie, facilitair, scheepvaart, olie & gas, chemie, kunststof, offshore, metaal, bouw, infra, maritieme, automotive, ICT en logistiek

ISO 9001, ISO 14001, ISO 13485, ISO 17025, OHSAS 18001, ISO 45001, TS 16949, AS 9001, ISO 27001, VCA, Lean, Six sigma, HACCP, GMP, ISO 22000, BRL, GDP, MVO prestatieladder ISO 26000, veiligheidsladder, BRC, FSSC2200, SKAL, BSCI. VCA-VOL DLP.

QESH SHEQ QHSE SHE EHS HSE Coördinator HVK / Hogere Veiligheidskundige IVK / Integraal Veiligheidskundige KAM Consultant KAM Adviseur Auditor Kwaliteitsmanager Milieukundige Safety Advisor Arbodeskundige Arbeidsdeskundige ATEX KAM medewerker / Coördinator / Manager – vacature QA manager / Medewerker Veiligheidskundige / Operationeel veiligheidskundige / arbeidsveiligheid MVK / Middelbaar veiligheidskundige
Recruitment / Werving en selectie bureau QHSE / QHSE Branche 


REAGEER DIRECT OP DEZE VACATURE:

  ik ben al ingeschreven bij QHSE united

  GERELATEERDE VACATURES

  • Kam Medewerker

  Health & Safety Specialist

  Wil jij graag aan de slag bij een mooie internationale organisatie met een sterke naam in de intra logistiek? Heb jij als Health & Safety Specialist al een aantal jaar ervaring in het (mede)opzetten en vertalen van HSE-beleid binnen een procesorganisatie en heb je affiniteit met techniek? Dan is deze rol precies voor jou!

  KAM Manager

  Voor deze veelzijdige en uitdagende functie zoeken wij een KAM Manager die óns vertelt hoe het moet. Bij Logchies zijn ze team spelers en dat zoeken ze ook in jou als nieuwe collega. Analytisch, communicatief, organiseren en proactief zijn de kernwoorden van jouw DNA. Herken jij jezelf hierin? Reageer dan snel!

  • KAM Coördinator, Middelbare veiligheidskundige

  SHEQ Officer

  Heb jij al een aantal jaar ervaring in de kwaliteit en veiligheid in een BRZO omgeving en ben jij toe aan een volgende stap in je carrière? Ben jij in staat om samen met de SHEQ Manager het SHEQ beleid te voeren en te optimaliseren binnen een leuke platte organisatie met een internationaal randje? Dan ben jij de SHEQ Officer die wij zoeken!

  Categorieën: KAM, Chemie, Medior, Zuid Holland|Label: , , , , , , |

  Project HSEQ Coördinator

  Ben jij op zoek naar een volgende stap in je carrière en wil je werken in een dynamische omgeving waarin je tal van mooie projecten beheert? Wil jij graag aan de slag als Project HSEQ Coördinator bij een enorm gaaf bedrijf in heavy lifting? Lees dan snel deze interessante vacature door en solliciteer!

  Safety Health & Environment Manager

  Wij bieden je een uitdagende baan als Safety Health & Environment Manager in een dynamische en groeiende organisatie in de voedingsmiddelenindustrie. Heb jij al een aantal jaar ervaring in een leidende rol om de veiligheid op een plant continue te verbeteren? Reageer dan snel!

  Ga naar de bovenkant