SHE Officer

Home/Chemie, EHS, Medior, Utrecht/SHE Officer

REGIO:
Utrecht

BRANCHE
Chemie

NIVEAU:
Medior

Ben jij op zoek naar een uitdagende functie binnen een BRZO organisatie en neem je graag de verantwoordelijkheid voor je eigen vestiging? Heb jij zelf al een aantal jaar ervaring opgedaan met het verbeteren van de Veiligheidscultuur binnen een (chemische) productielocatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Bedrijfsprofiel

Als organisatie staat QHSE United voor dienstverlening en kwaliteit. Wij streven ernaar om de beste kandidaten uit het vakgebied te koppelen aan de juiste posities bij onze opdrachtgevers in heel Nederland.

Onze opdrachtgever is een toonaangevend internationaal opererend bedrijf, waarbij het familiekarakter nog altijd zichtbaar is. Met een lange historie in de bewerking van leer hebben zij onlangs het predicaat “Koninklijke” mogen toevoegen aan de naam.  De organisatie heeft 2 locaties in Nederland. Met een afzetmarkt tot ver over de eigen grens leveren zij grondstoffen voor de leerbewerking die weer gebruikt worden voor voornamelijk de automotive industrie, op de bekleding van meubels en in de high-end fashionindustrie. Voor deze interessante organisatie zijn wij op zoek naar een gedreven SHE Officer.

Functieomschrijving

In jouw rol ondersteun je het bedrijf door de Environmental Social and Governance (ESG) doelstellingen te vertalen naar concrete activiteiten. Je bent verantwoordelijk voor het VGM-beleid binnen de BRZO-productielocatie in Amersfoort. Met je collega en sparringpartner op de andere locatie zorg je ervoor dat het VGM-beleid (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) leeft onder collega’s en stimuleer je veilig werken. Je adviseert en ondersteunt de organisatie op het gebied van Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Je verantwoordelijkheden op een rij:

 • Je zorgt ervoor dat de locatieorganisatie voldoet de aan geldende VGM wet- en regelgeving;
 • Je anticipeert op de gevolgen van wetswijzigingen en vertaald deze door naar gevolgen en kansen voor de organisatie;
 • Je onderzoekt incidenten en stelt maatregelen vast waarbij je de opvolging en naleving hiervan bewaakt;
 • Je verifieert de doeltreffendheid van corrigerende- en verbeteringsmaatregelen;
 • Je signaleert veiligheids- en milieurisico’s en intervenieert als de veiligheid en/of milieu in gevaar zijn;
 • Je stelt trendanalyses en rapportages op over VGM-prestaties naar management en autoriteiten;
 • Je onderhoud contact met autoriteiten en externe adviseurs;
 • Je geeft toolboxmeetings en voorlichting aan (nieuwe) medewerkers op het gebied van SHE;
 • Je organiseert SHE-overleg op locatie en neemt deel aan interne auditteams;
 • Je participeert in het verstrekken van vergunningsaanvragen.

Functie eisen

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding Milieukunde of vergelijkbare richting aangevuld met een MVK-diploma of je bent in het bezit van een diploma Hogere Veiligheidskundige (HVK)
 • Je hebt minimaal 4 jaar relevante werkervaring opgedaan binnen de (chemische) industrie;
 • Je hebt actuele kennis van landelijk wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid, gezondheid, milieu en ARBO;
 • Je bent bekend met ongevallen/incident analysetechnieken zoals S137 model;
 • Bij voorkeur heb je ervaring in het deelnemen aan een HAZOP-team;
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift.
 • Je beschikt over een sterk ontwikkeld analytisch denkvermogen, je bent communicatief sterk en je bent een sterke teamplayer.

Aanbod

 • Een leuke en uitdagende baan bij een dynamisch en toonaangevend internationaal opererend familiebedrijf
 • Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend: naast een goed salaris ook goede secundaire voorwaarden o.a. 13e maand en variabele bonus;
 • Zij bieden uitstekende opleidings- en persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden.

Petrochemie Farmaceutische industrie Productie Voedingsmiddelenindustrie VCA Petrochemie Certificering Implementatie Certificering Support NEN energie, afval, recycling, food, farmacie, facilitair, scheepvaart, olie & gas, chemie, kunststof, offshore, metaal, bouw, infra, maritieme, automotive, ICT en logistiek

ISO 9001, ISO 14001, ISO 13485, ISO 17025, OHSAS 18001, ISO 45001, TS 16949, AS 9001, ISO 27001, VCA, Lean, Six sigma, HACCP, GMP, ISO 22000, BRL, GDP, MVO prestatieladder ISO 26000, veiligheidsladder, BRC, FSSC2200, SKAL, BSCI. VCA-VOL DLP.

QESH SHEQ QHSE SHE EHS HSE Coördinator HVK / Hogere Veiligheidskundige IVK / Integraal Veiligheidskundige KAM Consultant KAM Adviseur Auditor Kwaliteitsmanager Milieukundige Safety Advisor Arbodeskundige Arbeidsdeskundige ATEX KAM medewerker / Coördinator / Manager – vacature QA manager / Medewerker Veiligheidskundige / Operationeel veiligheidskundige / arbeidsveiligheid MVK / Middelbaar veiligheidskundige
Recruitment / Werving en selectie bureau QHSE / QHSE Branche 


REAGEER DIRECT OP DEZE VACATURE:

  ik ben al ingeschreven bij QHSE united

  GERELATEERDE VACATURES

  • KAM Manager

  KAM Specialist ZZP-er/Interim opdracht

  Ben jij een proactieve KAM Specialist en sterk in met name kwaliteit en milieu en heb je gedegen kennis van de ISO 9001 & 14001? Wil jij de organisatie en het jonge enthousiaste team hierin steunen? Dan is deze interim opdracht echt wat voor jou!

  Group Director Health & Safety

  Wij zijn op zoek naar een organisatorisch sterke Group Director Health & Safety! Voor een grote toeleverancier in de bouw. Een internationale marktleider met meerdere vestigingen in Europa. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het H&S beleid voor de hele (internationale) groep. Je geef indirect leiding aan een team van 16 HSE Specialisten. Past deze mooie baan bij jou? Neem dan contact met ons op!

  Group Director Health & Safety (Interim Opdracht / ZZP)

  Wij zijn op zoek naar een organisatorisch sterke Health & Safety Manager! Voor een mooie interim klus bij een grote toeleverancier in de bouw. Een internationale marktleider met meerdere vestigingen in Europa. Past deze opdracht bij jou? Neem dan contact met ons op!

  • Kam Medewerker

  Health & Safety Specialist

  Wil jij graag aan de slag bij een mooie internationale organisatie met een sterke naam in de intra logistiek? Heb jij als Health & Safety Specialist al een aantal jaar ervaring in het (mede)opzetten en vertalen van HSE-beleid binnen een procesorganisatie en heb je affiniteit met techniek? Dan is deze rol precies voor jou!

  KAM Manager

  Voor deze veelzijdige en uitdagende functie zoeken wij een KAM Manager die óns vertelt hoe het moet. Bij Logchies zijn ze team spelers en dat zoeken ze ook in jou als nieuwe collega. Analytisch, communicatief, organiseren en proactief zijn de kernwoorden van jouw DNA. Herken jij jezelf hierin? Reageer dan snel!

  Ga naar de bovenkant