SHE Officer

Home/Chemie, EHS, Medior, Utrecht/SHE Officer

REGIO:
Utrecht

BRANCHE
Chemie

NIVEAU:
Medior

Ben jij op zoek naar een uitdagende functie binnen een BRZO organisatie en neem je graag de verantwoordelijkheid voor je eigen vestiging? Heb jij zelf al een aantal jaar ervaring opgedaan met het verbeteren van de Veiligheidscultuur binnen een (chemische) productielocatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Bedrijfsprofiel

Als organisatie staat QHSE United voor dienstverlening en kwaliteit. Wij streven ernaar om de beste kandidaten uit het vakgebied te koppelen aan de juiste posities bij onze opdrachtgevers in heel Nederland.

Onze opdrachtgever is een toonaangevend internationaal opererend bedrijf, waarbij het familiekarakter nog altijd zichtbaar is. Met een lange historie in de bewerking van leer hebben zij onlangs het predicaat “Koninklijke” mogen toevoegen aan de naam.  De organisatie heeft 2 locaties in Nederland. Met een afzetmarkt tot ver over de eigen grens leveren zij grondstoffen voor de leerbewerking die weer gebruikt worden voor voornamelijk de automotive industrie, op de bekleding van meubels en in de high-end fashionindustrie. Voor deze interessante organisatie zijn wij op zoek naar een gedreven SHE Officer.

Functieomschrijving

In jouw rol ondersteun je het bedrijf door de Environmental Social and Governance (ESG) doelstellingen te vertalen naar concrete activiteiten. Je bent verantwoordelijk voor het VGM-beleid binnen de BRZO-productielocatie in Amersfoort. Met je collega en sparringpartner op de andere locatie zorg je ervoor dat het VGM-beleid (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) leeft onder collega’s en stimuleer je veilig werken. Je adviseert en ondersteunt de organisatie op het gebied van Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Je verantwoordelijkheden op een rij:

 • Je zorgt ervoor dat de locatieorganisatie voldoet de aan geldende VGM wet- en regelgeving;
 • Je anticipeert op de gevolgen van wetswijzigingen en vertaald deze door naar gevolgen en kansen voor de organisatie;
 • Je onderzoekt incidenten en stelt maatregelen vast waarbij je de opvolging en naleving hiervan bewaakt;
 • Je verifieert de doeltreffendheid van corrigerende- en verbeteringsmaatregelen;
 • Je signaleert veiligheids- en milieurisico’s en intervenieert als de veiligheid en/of milieu in gevaar zijn;
 • Je stelt trendanalyses en rapportages op over VGM-prestaties naar management en autoriteiten;
 • Je onderhoud contact met autoriteiten en externe adviseurs;
 • Je geeft toolboxmeetings en voorlichting aan (nieuwe) medewerkers op het gebied van SHE;
 • Je organiseert SHE-overleg op locatie en neemt deel aan interne auditteams;
 • Je participeert in het verstrekken van vergunningsaanvragen.

Functie eisen

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding Milieukunde of vergelijkbare richting aangevuld met een MVK-diploma of je bent in het bezit van een diploma Hogere Veiligheidskundige (HVK)
 • Je hebt minimaal 4 jaar relevante werkervaring opgedaan binnen de (chemische) industrie;
 • Je hebt actuele kennis van landelijk wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid, gezondheid, milieu en ARBO;
 • Je bent bekend met ongevallen/incident analysetechnieken zoals S137 model;
 • Bij voorkeur heb je ervaring in het deelnemen aan een HAZOP-team;
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift.
 • Je beschikt over een sterk ontwikkeld analytisch denkvermogen, je bent communicatief sterk en je bent een sterke teamplayer.

Aanbod

 • Een leuke en uitdagende baan bij een dynamisch en toonaangevend internationaal opererend familiebedrijf
 • Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend: naast een goed salaris ook goede secundaire voorwaarden o.a. 13e maand en variabele bonus;
 • Zij bieden uitstekende opleidings- en persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden.

Petrochemie Farmaceutische industrie Productie Voedingsmiddelenindustrie VCA Petrochemie Certificering Implementatie Certificering Support NEN energie, afval, recycling, food, farmacie, facilitair, scheepvaart, olie & gas, chemie, kunststof, offshore, metaal, bouw, infra, maritieme, automotive, ICT en logistiek

ISO 9001, ISO 14001, ISO 13485, ISO 17025, OHSAS 18001, ISO 45001, TS 16949, AS 9001, ISO 27001, VCA, Lean, Six sigma, HACCP, GMP, ISO 22000, BRL, GDP, MVO prestatieladder ISO 26000, veiligheidsladder, BRC, FSSC2200, SKAL, BSCI. VCA-VOL DLP.

QESH SHEQ QHSE SHE EHS HSE Coördinator HVK / Hogere Veiligheidskundige IVK / Integraal Veiligheidskundige KAM Consultant KAM Adviseur Auditor Kwaliteitsmanager Milieukundige Safety Advisor Arbodeskundige Arbeidsdeskundige ATEX KAM medewerker / Coördinator / Manager – vacature QA manager / Medewerker Veiligheidskundige / Operationeel veiligheidskundige / arbeidsveiligheid MVK / Middelbaar veiligheidskundige
Recruitment / Werving en selectie bureau QHSE / QHSE Branche 


REAGEER DIRECT OP DEZE VACATURE:

  ik ben al ingeschreven bij QHSE united

  GERELATEERDE VACATURES

  QA(HSE) Manager ZZP-er/Interim opdracht

  Ben jij een ondernemende, proactieve en pragmatische QA (HSE) manager uit de maakindustrie? Wil jij graag het QHSE beleid binnen een mooie dynamische organisatie naar een hoger plan brengen? Dan hebben wij een mooie ZZP opdracht voor jou!

  • KAM

  QHSE Manager

  Ben jij toe aan een mooie uitdaging bij een hele interessante organisatie in de verpakkingsindustrie? Wil jij als QHSE Manager samen met jouw team het QHSE-beleid naar een hoger plan tillen? Ben jij sterk in Quality en wil je het Veiligheidsbeleid door ontwikkelen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

  Quality Manager

  Kwaliteit is een continuproces en jij wordt de stuwende kracht. Met jouw enthousiasme en ervaring breng jij met je team de kwaliteit van de producten en diensten naar The Next Level. Als Quality Manager ga jij het beleid van de organisatie naar een hoger niveau tillen. Ben jij deze Quality Manager? Dan zijn wij op zoek naar jou!

  Ga naar de bovenkant