QA Coördinator

Home/Food, KAM, Medior, Zuid Holland/QA Coördinator

REGIO:
Zuid Holland

BRANCHE
Food

NIVEAU:
Medior

Heb jij ervaring op het gebied van Quality Assurance? En ben je op zoek naar een nieuwe, uitdagende baan in een groeiende organisatie waarin je zowel operationele als strategische kwaliteitsactiviteiten kunt combineren? Dan ben jij degene die wij zoeken!


Bedrijfsprofiel

Als organisatie staat QHSE United voor dienstverlening en kwaliteit. Wij streven ernaar om de beste kandidaten uit het vakgebied te koppelen aan de juiste posities bij onze opdrachtgevers in heel Nederland.

Onze opdrachtgever is een groeiende organisatie actief in de internationale import en export van alle soorten groenten en fruit met 2 vestigingen in Nederland en 1 in Frankrijk. De verse producten worden vanuit de hele wereld geïmporteerd en verkocht aan groothandels, foodservices en supermarkten in 50 landen. Voor deze mooie organisatie zijn wij op zoek naar een gedreven QA Coördinator.

Functieomschrijving

Als QA Coördinator ben je verantwoordelijk voor het opstellen, uitvoeren en optimaliseren van een kwaliteits- en voedselveiligheidsbeleid met een duidelijke visie en bijbehorende strategie die aansluit op de groeiambities van de organisatie. Deze functie is nieuw binnen de organisatie en aan jou de uitdaging om de huidige kwaliteitsprocessen structureel te verbeteren en te ontwikkelen. Je bent in staat om te signaleren, uit te voeren en vervolgens de organisatie te adviseren t.a.v. QHSE gerelateerde vraagstukken. Je weet werk naar je toe te trekken omdat je proactief handelt, je wacht niet af, maar onderneemt juist actie. Een sparringpartner en teamspeler die niet bang is om zaken ter discussie te stellen vanuit kwaliteitsdenken. Je rapporteert aan de Logistiek Manager.

Deze rol bestaat uit een verantwoordelijkheid voor Quality Assurance en een stukje HSE.

De functie bevat de volgende verantwoordelijkheden voor de QA activiteiten:

 • Zorgdragen voor documentatie en implementatie van procedures en instructies volgens wetgeving-, en certificeringsnormen (waaronder BRC, SKAL, Global G.A.P., RIK)
 • Interne audits uitvoeren en externe audits begeleiden op het gebied van voedselveiligheid
 • Het HACCP systeem en risicoanalyses bijhouden
 • Inspectierondes lopen in de loods
 • Initiëren van QA verbeterprojecten
 • Relevante wet- en regelgeving volgen en zorgen dat deze worden doorgevoerd in de bedrijfsprocessen
 • Rapporteren over de prestaties van het kwaliteitsmanagementsysteem en adviseren ten aanzien van eventuele noodzaak voor verbetering;

Wat je verder gaat doen:

Naast de QA activiteiten ben je samen met de HR Manager verantwoordelijk voor het beleid ten aanzien van Arbo en veiligheid. Dit houdt onder andere in:

 • Het implementeren en controleren van de RI&E
 • Eindverantwoordelijk voor de BHV activiteiten (Hoofd BHV)
 • Adviseren van het managementteam over HSE-kwesties en verbeteringen
 • Onderzoeken en analyseren van HSE-incidenten en -risico’s en het opstellen van rapportages en aanbevelingen voor verbetering
 • Aanvragen- en documentatie van de VGB verklaringen en luchtvrachttrainingen

Functie eisen

Wie ben jij?

Je hebt een mbo/hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur richting MVK (middelbare veiligheidskunde) of food safety. Minimaal 2 jaar ervaring, bij voorkeur in een productieomgeving met versproducten. Je bent een praktisch ingestelde en daadkrachtige persoon met passie voor het vakgebied kwaliteit. Je bent initiatiefrijk en komt proactief met ideeën of voorstellen om zaken te optimaliseren. Hierbij kun je goed schakelen tussen operationele zaken in de dagelijkse praktijk en overzicht over het gehele proces.

Daarnaast heb je:

 • Kennis van specifieke wet- en regelgeving t.a.v. Food (vers), AGF kennis is een pre
 • Gedegen kennis van HACCP
 • Kennis van veiligheidskunde
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Je bent parttime beschikbaar (24 uren per week). Afhankelijk van de ontwikkeling van deze functie zijn meer uren in de toekomst een optie

Aanbod

 • Uitdagende zelfstandige functie met voldoende mogelijkheden voor initiatief binnen een groeiend familiebedrijf, waar oog is voor het individu.
 • Er heerst een informele sfeer met een hands on mentaliteit. Ook is er ruimte voor ontwikkeling, zowel door (externe) trainingen als on-the-job.
 • Naast een aantrekkelijk salaris bieden zij goede secundaire arbeidsvoorwaarden en kun je deelnemen aan het vitaliteitsprogramma.

Petrochemie Farmaceutische industrie Productie Voedingsmiddelenindustrie VCA Petrochemie Certificering Implementatie Certificering Support NEN energie, afval, recycling, food, farmacie, facilitair, scheepvaart, olie & gas, chemie, kunststof, offshore, metaal, bouw, infra, maritieme, automotive, ICT en logistiek

ISO 9001, ISO 14001, ISO 13485, ISO 17025, OHSAS 18001, ISO 45001, TS 16949, AS 9001, ISO 27001, VCA, Lean, Six sigma, HACCP, GMP, ISO 22000, BRL, GDP, MVO prestatieladder ISO 26000, veiligheidsladder, BRC, FSSC2200, SKAL, BSCI. VCA-VOL DLP.

QESH SHEQ QHSE SHE EHS HSE Coördinator HVK / Hogere Veiligheidskundige IVK / Integraal Veiligheidskundige KAM Consultant KAM Adviseur Auditor Kwaliteitsmanager Milieukundige Safety Advisor Arbodeskundige Arbeidsdeskundige ATEX KAM medewerker / Coördinator / Manager – vacature QA manager / Medewerker Veiligheidskundige / Operationeel veiligheidskundige / arbeidsveiligheid MVK / Middelbaar veiligheidskundige
Recruitment / Werving en selectie bureau QHSE / QHSE Branche 


REAGEER DIRECT OP DEZE VACATURE:

  ik ben al ingeschreven bij QHSE united

  GERELATEERDE VACATURES

  • Kam Medewerker

  Health & Safety Specialist

  Wil jij graag aan de slag bij een mooie internationale organisatie met een sterke naam in de intra logistiek? Heb jij als Health & Safety Specialist al een aantal jaar ervaring in het (mede)opzetten en vertalen van HSE-beleid binnen een procesorganisatie en heb je affiniteit met techniek? Dan is deze rol precies voor jou!

  KAM Manager

  Voor deze veelzijdige en uitdagende functie zoeken wij een KAM Manager die óns vertelt hoe het moet. Bij Logchies zijn ze team spelers en dat zoeken ze ook in jou als nieuwe collega. Analytisch, communicatief, organiseren en proactief zijn de kernwoorden van jouw DNA. Herken jij jezelf hierin? Reageer dan snel!

  • KAM Coördinator, Middelbare veiligheidskundige

  SHEQ Officer

  Heb jij al een aantal jaar ervaring in de kwaliteit en veiligheid in een BRZO omgeving en ben jij toe aan een volgende stap in je carrière? Ben jij in staat om samen met de SHEQ Manager het SHEQ beleid te voeren en te optimaliseren binnen een leuke platte organisatie met een internationaal randje? Dan ben jij de SHEQ Officer die wij zoeken!

  Categorieën: KAM, Chemie, Medior, Zuid Holland|Label: , , , , , , |

  Project HSEQ Coördinator

  Ben jij op zoek naar een volgende stap in je carrière en wil je werken in een dynamische omgeving waarin je tal van mooie projecten beheert? Wil jij graag aan de slag als Project HSEQ Coördinator bij een enorm gaaf bedrijf in heavy lifting? Lees dan snel deze interessante vacature door en solliciteer!

  Safety Health & Environment Manager

  Wij bieden je een uitdagende baan als Safety Health & Environment Manager in een dynamische en groeiende organisatie in de voedingsmiddelenindustrie. Heb jij al een aantal jaar ervaring in een leidende rol om de veiligheid op een plant continue te verbeteren? Reageer dan snel!

  Ga naar de bovenkant