HSE Officer

REGIO:
Noord Brabant

BRANCHE
Chemie

NIVEAU:
Medior

Ben jij toe aan een 2e of 3e stap in je carrière? Geef jij veiligheid de allerhoogste prioriteit? Heb jij affiniteit met een productieomgeving? Signaleer en vertaal jij snel verbetermogelijkheden op het gebied van gezondheid, milieu en veiligheid? lees dan snel verder!


Bedrijfsprofiel

Als organisatie staat QHSE United voor dienstverlening en kwaliteit. Wij streven ernaar om de beste kandidaten uit het vakgebied te koppelen aan de juiste posities bij onze opdrachtgevers in heel Nederland.

Onze opdrachtgever is een mooie grote internationale speler in de chemie. Een productiebedrijf met 2 vestigingen in Nederland. Voor de vestiging te Oosterhout zijn wij op zoek naar een gedreven HSE Coördinator.

Functieomschrijving

In de rol van HSE Officer zorg je voor een correcte vastlegging en opvolging van HSE gerelateerdezaken. Safety first, staat hoog in het vaandel en dat draag jij uit naar alle collega’s. Je denkt mee in verbeteringen t.b.v. veiligheid en je bent uitstekend in staat om de gehele organisatie te overtuigen van de toegevoegde waarde van de verbeteringen. Collega’s kunnen ideeën op het gebied van gezondheid, milieu en veiligheid delen met de afdeling HSE middels Smart Cards. De binnengekomen ideeën geef jij samen met jouw team de juiste opvolging. Je verzorgt ook trainingen middels toolbox sessies binnen diverse afdelingen. Op deze manier maak jij alle collega’s bewust van de veiligheidscultuur en vergroot je het veiligheidsbewustzijn op de werkvloer.

De doelstellingen:

 • Implementeren en stimuleren van beleid o.h.g.v. gezondheid, veiligheid en milieu, zodanig dat aan de verplichtingen vanuit wet- en regelgeving en de organisatie wordt voldaan en de gestelde doelstellingen kunnen worden gerealiseerd;
 • Zorgdragen voor opvolging en rapportage van (bijna) incidenten om herhaling te voorkomen en duurzaam processen te borgen in de organisatie;
 • Overleggen en informatie uitwisselen met externe auditors, klanten en leveranciers m.b.t. gezondheid, veiligheid en milieu;
 • Op lokaal, Europees en corporate niveau contact onderhouden met alle operations en ondersteunende afdelingen.
 • Uitvoeren van veiligheidsrondes en opvolging geven aan ontvangen Smart Cards;
 • Managementrapportages opstellen en resultaten van audits intern communiceren;
 • Verzorgen van trainingen / toolbox sessies op het gebied van gezondheid, milieu en veiligheid;
 • Ondersteunen in het uitvoeren van (verdiepende) RI&E’s;
 • Veiligheidsbewustzijn bevorderen op de werkvloer en binnen de organisatie in het algemeen door het aanspreken van (externe) medewerkers wanneer men niet conform de arbo-, veiligheid- of milieuprocedures en -instructies werkt.

Functie eisen

Wat maakt jou succesvol in de functie van HSE Officer?

 • Hbo werk- en denkniveau en een afgeronde MVK opleiding;
 • Ervaring met het doorvoeren van verbeterprojecten binnen HSE;
 • Werkervaring op het gebied van Health, Safety & Environment bij een (chemische) producent;
 • Hoog verantwoordelijkheidsgevoel en je durft collega’s (op de werkvloer) aan te spreken op (on)veilig gedrag;
 • Kennis van én ervaring met MS Office en HSE managementsystemen;
 • Beheersing van de Nederlandse en Engels taal.

Aanbod

 • Goed salaris
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Een uitdagende functie met opleidingsmogelijkheden
 • Gevarieerde en uitdagende werkomgeving

Petrochemie Farmaceutische industrie Productie Voedingsmiddelenindustrie VCA Petrochemie Certificering Implementatie Certificering Support NEN energie, afval, recycling, food, farmacie, facilitair, scheepvaart, olie & gas, chemie, kunststof, offshore, metaal, bouw, infra, maritieme, automotive, ICT en logistiek

ISO 9001, ISO 14001, ISO 13485, ISO 17025, OHSAS 18001, ISO 45001, TS 16949, AS 9001, ISO 27001, VCA, Lean, Six sigma, HACCP, GMP, ISO 22000, BRL, GDP, MVO prestatieladder ISO 26000, veiligheidsladder, BRC, FSSC2200, SKAL, BSCI. VCA-VOL DLP.

QESH SHEQ QHSE SHE EHS HSE Coördinator HVK / Hogere Veiligheidskundige IVK / Integraal Veiligheidskundige KAM Consultant KAM Adviseur Auditor Kwaliteitsmanager Milieukundige Safety Advisor Arbodeskundige Arbeidsdeskundige ATEX KAM medewerker / Coördinator / Manager – vacature QA manager / Medewerker Veiligheidskundige / Operationeel veiligheidskundige / arbeidsveiligheid MVK / Middelbaar veiligheidskundige
Recruitment / Werving en selectie bureau QHSE / QHSE Branche 


REAGEER DIRECT OP DEZE VACATURE:

  ik ben al ingeschreven bij QHSE united

  GERELATEERDE VACATURES

  • KAM Manager

  KAM Specialist ZZP-er/Interim opdracht

  Ben jij een proactieve KAM Specialist en sterk in met name kwaliteit en milieu en heb je gedegen kennis van de ISO 9001 & 14001? Wil jij de organisatie en het jonge enthousiaste team hierin steunen? Dan is deze interim opdracht echt wat voor jou!

  Group Director Health & Safety

  Wij zijn op zoek naar een organisatorisch sterke Group Director Health & Safety! Voor een grote toeleverancier in de bouw. Een internationale marktleider met meerdere vestigingen in Europa. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het H&S beleid voor de hele (internationale) groep. Je geef indirect leiding aan een team van 16 HSE Specialisten. Past deze mooie baan bij jou? Neem dan contact met ons op!

  Group Director Health & Safety (Interim Opdracht / ZZP)

  Wij zijn op zoek naar een organisatorisch sterke Health & Safety Manager! Voor een mooie interim klus bij een grote toeleverancier in de bouw. Een internationale marktleider met meerdere vestigingen in Europa. Past deze opdracht bij jou? Neem dan contact met ons op!

  • Kam Medewerker

  Health & Safety Specialist

  Wil jij graag aan de slag bij een mooie internationale organisatie met een sterke naam in de intra logistiek? Heb jij als Health & Safety Specialist al een aantal jaar ervaring in het (mede)opzetten en vertalen van HSE-beleid binnen een procesorganisatie en heb je affiniteit met techniek? Dan is deze rol precies voor jou!

  KAM Manager

  Voor deze veelzijdige en uitdagende functie zoeken wij een KAM Manager die óns vertelt hoe het moet. Bij Logchies zijn ze team spelers en dat zoeken ze ook in jou als nieuwe collega. Analytisch, communicatief, organiseren en proactief zijn de kernwoorden van jouw DNA. Herken jij jezelf hierin? Reageer dan snel!

  Ga naar de bovenkant