HSE Officer

REGIO:
Noord Brabant

BRANCHE
Chemie

NIVEAU:
Medior

Ben jij toe aan een 2e of 3e stap in je carrière? Geef jij veiligheid de allerhoogste prioriteit? Heb jij affiniteit met een productieomgeving? Signaleer en vertaal jij snel verbetermogelijkheden op het gebied van gezondheid, milieu en veiligheid? lees dan snel verder!


Bedrijfsprofiel

Als organisatie staat QHSE United voor dienstverlening en kwaliteit. Wij streven ernaar om de beste kandidaten uit het vakgebied te koppelen aan de juiste posities bij onze opdrachtgevers in heel Nederland.

Onze opdrachtgever is een mooie grote internationale speler in de chemie. Een productiebedrijf met 2 vestigingen in Nederland. Voor de vestiging te Oosterhout zijn wij op zoek naar een gedreven HSE Coördinator.

Functieomschrijving

In de rol van HSE Officer zorg je voor een correcte vastlegging en opvolging van HSE gerelateerdezaken. Safety first, staat hoog in het vaandel en dat draag jij uit naar alle collega’s. Je denkt mee in verbeteringen t.b.v. veiligheid en je bent uitstekend in staat om de gehele organisatie te overtuigen van de toegevoegde waarde van de verbeteringen. Collega’s kunnen ideeën op het gebied van gezondheid, milieu en veiligheid delen met de afdeling HSE middels Smart Cards. De binnengekomen ideeën geef jij samen met jouw team de juiste opvolging. Je verzorgt ook trainingen middels toolbox sessies binnen diverse afdelingen. Op deze manier maak jij alle collega’s bewust van de veiligheidscultuur en vergroot je het veiligheidsbewustzijn op de werkvloer.

De doelstellingen:

 • Implementeren en stimuleren van beleid o.h.g.v. gezondheid, veiligheid en milieu, zodanig dat aan de verplichtingen vanuit wet- en regelgeving en de organisatie wordt voldaan en de gestelde doelstellingen kunnen worden gerealiseerd;
 • Zorgdragen voor opvolging en rapportage van (bijna) incidenten om herhaling te voorkomen en duurzaam processen te borgen in de organisatie;
 • Overleggen en informatie uitwisselen met externe auditors, klanten en leveranciers m.b.t. gezondheid, veiligheid en milieu;
 • Op lokaal, Europees en corporate niveau contact onderhouden met alle operations en ondersteunende afdelingen.
 • Uitvoeren van veiligheidsrondes en opvolging geven aan ontvangen Smart Cards;
 • Managementrapportages opstellen en resultaten van audits intern communiceren;
 • Verzorgen van trainingen / toolbox sessies op het gebied van gezondheid, milieu en veiligheid;
 • Ondersteunen in het uitvoeren van (verdiepende) RI&E’s;
 • Veiligheidsbewustzijn bevorderen op de werkvloer en binnen de organisatie in het algemeen door het aanspreken van (externe) medewerkers wanneer men niet conform de arbo-, veiligheid- of milieuprocedures en -instructies werkt.

Functie eisen

Wat maakt jou succesvol in de functie van HSE Officer?

 • Hbo werk- en denkniveau en een afgeronde MVK opleiding;
 • Ervaring met het doorvoeren van verbeterprojecten binnen HSE;
 • Werkervaring op het gebied van Health, Safety & Environment bij een (chemische) producent;
 • Hoog verantwoordelijkheidsgevoel en je durft collega’s (op de werkvloer) aan te spreken op (on)veilig gedrag;
 • Kennis van én ervaring met MS Office en HSE managementsystemen;
 • Beheersing van de Nederlandse en Engels taal.

Aanbod

 • Goed salaris
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Een uitdagende functie met opleidingsmogelijkheden
 • Gevarieerde en uitdagende werkomgeving

Petrochemie Farmaceutische industrie Productie Voedingsmiddelenindustrie VCA Petrochemie Certificering Implementatie Certificering Support NEN energie, afval, recycling, food, farmacie, facilitair, scheepvaart, olie & gas, chemie, kunststof, offshore, metaal, bouw, infra, maritieme, automotive, ICT en logistiek

ISO 9001, ISO 14001, ISO 13485, ISO 17025, OHSAS 18001, ISO 45001, TS 16949, AS 9001, ISO 27001, VCA, Lean, Six sigma, HACCP, GMP, ISO 22000, BRL, GDP, MVO prestatieladder ISO 26000, veiligheidsladder, BRC, FSSC2200, SKAL, BSCI. VCA-VOL DLP.

QESH SHEQ QHSE SHE EHS HSE Coördinator HVK / Hogere Veiligheidskundige IVK / Integraal Veiligheidskundige KAM Consultant KAM Adviseur Auditor Kwaliteitsmanager Milieukundige Safety Advisor Arbodeskundige Arbeidsdeskundige ATEX KAM medewerker / Coördinator / Manager – vacature QA manager / Medewerker Veiligheidskundige / Operationeel veiligheidskundige / arbeidsveiligheid MVK / Middelbaar veiligheidskundige
Recruitment / Werving en selectie bureau QHSE / QHSE Branche 


REAGEER DIRECT OP DEZE VACATURE:

  ik ben al ingeschreven bij QHSE united

  GERELATEERDE VACATURES

  QA(HSE) Manager ZZP-er/Interim opdracht

  Ben jij een ondernemende, proactieve en pragmatische QA (HSE) manager uit de maakindustrie? Wil jij graag het QHSE beleid binnen een mooie dynamische organisatie naar een hoger plan brengen? Dan hebben wij een mooie ZZP opdracht voor jou!

  • KAM

  QHSE Manager

  Ben jij toe aan een mooie uitdaging bij een hele interessante organisatie in de verpakkingsindustrie? Wil jij als QHSE Manager samen met jouw team het QHSE-beleid naar een hoger plan tillen? Ben jij sterk in Quality en wil je het Veiligheidsbeleid door ontwikkelen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

  Quality Manager

  Kwaliteit is een continuproces en jij wordt de stuwende kracht. Met jouw enthousiasme en ervaring breng jij met je team de kwaliteit van de producten en diensten naar The Next Level. Als Quality Manager ga jij het beleid van de organisatie naar een hoger niveau tillen. Ben jij deze Quality Manager? Dan zijn wij op zoek naar jou!

  Ga naar de bovenkant