Sr. QHSE Engineer

Home/Friesland, KAM, Productie, Senior/Sr. QHSE Engineer

REGIO:
Friesland

BRANCHE
Productie

NIVEAU:
Senior

Ben jij een ervaren Sr. QHSE Engineer? Lijkt het jouw een uitdaging om de kwaliteitsafdeling verder vorm te geven? En zorg jij er mede voor dat onze organisatie voldoet aan de wetten en regels rondom kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu? Dan hebben wij dé vacature voor jou!


Bedrijfsprofiel

Als organisatie staat QHSE United voor dienstverlening en kwaliteit. Wij streven ernaar om de beste kandidaten uit het vakgebied te koppelen aan de juiste posities bij onze opdrachtgevers in heel Nederland.

Onze opdrachtgever is een gerenommeerde naam in de plastic extrusie. De organisatie maakt klant specifieke plastic producten. Ze hebben een grote vestiging in het Noorden van het land en maken onderdeel uit van een grote internationale groep. De afzetmarkt ligt voornamelijk in centraal en west Europa. Voor deze mooie en dynamische organisatie zijn wij op zoek naar een gedreven Sr. QHSE Engineer.

Functieomschrijving

Als QHSE Engineer ben je medeverantwoordelijk voor het vertalen van de bedrijfsdoelstellingen op het gebied van Quality, Health, Safety en Environment (QHSE) naar de praktijk. Daarnaast streef jij continu samen met jouw collega’s naar verbetering van de productkwaliteit en de veiligheids- en gezondheidsaspecten van het eigen personeel. In deze functie geef jij mogelijk leiding aan vijf medewerkers als de QHSE Manager zelf afwezig is en dus ook leidinggevende kwaliteiten zijn een pre, maar ervaring is daarentegen geen vereiste.

Wat kun je in de praktijk verwachten?

 • Je wordt medeverantwoordelijk voor het vertalen, bewaken en het zelfstandig behalen van de vastgestelde (strategische) doelstellingen en budgetten voor het QHSE-werkveld, met als doel structurele verbeteringen te realiseren;
 • Je wordt medeverantwoordelijk voor de continuïteit van kwaliteitsbewaking en een effectief en efficiënte inzet van capaciteit van de beschikbare arbeids- en productiemiddelen van de afdeling QHSE ten behoeve van het realiseren van de ondernemingsdoelstelling;
 • Je wordt medeverantwoordelijk voor de veiligheidscultuur door middel van het (mede) motiveren, stimuleren en bewust maken van medewerkers ten aanzien van het naleven en het signaleren van risico’s op gebied van veiligheid, gezondheid en kwaliteitseisen;
 • Je wordt medeverantwoordelijk voor het voldoen aan de diverse certificeringen en audits op het gebied van kwaliteit, veiligheid, milieu en gezondheid (ISO 9001, 45001 14001, IKEA I-way 6.0);
 • Je draagt mede zorg voor de implementatie van kwaliteitssystemen (o.a. AEO);
 • Je draagt mede zorg voor het opstellen van een jaarlijks KAM-plan op basis van kwaliteit- en veiligheidsnormen ten behoeve van het QHSE beleid;
 • Je bent in bij afwezigheid van de QHSE manager verantwoordelijk voor de algemene dagelijkse leiding, aansturing en bezetting van de kwaliteitsafdeling en laboratorium, door de kwaliteit en kwantiteit van de dagelijkse werkzaamheden te controleren en coördineren en medewerkers te begeleiden, instrueren, coachen en motiveren waar nodig;
 • Je zorgt er (mede) voor dat een optimale communicatie tussen de afdeling QHSE en de overige afdelingen is gewaarborgd.

Functie eisen

Wat vragen we van jou?

 • Jij beschikt over een afgeronde relevante opleiding op minimaal HBO niveau (Technische bedrijfskunde / Integrale Veiligheidskunde / Kwaliteitsmanagement).
 • Je hebt kennis en kunde verworven ten aanzien van veiligheidsaudits en ISO-certificeringen en je kunt uit de voeten met diverse (ERP) systemen/ kwaliteitsverbeteringstools en -systemen.
 • Ook beheers je de Nederlandse, Engelse en (basis) Duitse taal in woord en geschrift.
 • Je bent 40 uur per week beschikbaar (32 uur in overleg)

Aanbod

Wat bieden wij jou?

 • Een marktconform salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Een interessante werkomgeving en fijne collega’s
 • Flexibele werkuren, flexibel werkrooster
 • Mogelijkheid tot promotie
 • Mogelijkheid om intern opleidingen te volgen.

Petrochemie Farmaceutische industrie Productie Voedingsmiddelenindustrie VCA Petrochemie Certificering Implementatie Certificering Support NEN energie, afval, recycling, food, farmacie, facilitair, scheepvaart, olie & gas, chemie, kunststof, offshore, metaal, bouw, infra, maritieme, automotive, ICT en logistiek

ISO 9001, ISO 14001, ISO 13485, ISO 17025, OHSAS 18001, ISO 45001, TS 16949, AS 9001, ISO 27001, VCA, Lean, Six sigma, HACCP, GMP, ISO 22000, BRL, GDP, MVO prestatieladder ISO 26000, veiligheidsladder, BRC, FSSC2200, SKAL, BSCI. VCA-VOL DLP.

QESH SHEQ QHSE SHE EHS HSE Coördinator HVK / Hogere Veiligheidskundige IVK / Integraal Veiligheidskundige KAM Consultant KAM Adviseur Auditor Kwaliteitsmanager Milieukundige Safety Advisor Arbodeskundige Arbeidsdeskundige ATEX KAM medewerker / Coördinator / Manager – vacature QA manager / Medewerker Veiligheidskundige / Operationeel veiligheidskundige / arbeidsveiligheid MVK / Middelbaar veiligheidskundige
Recruitment / Werving en selectie bureau QHSE / QHSE Branche 


REAGEER DIRECT OP DEZE VACATURE:

  ik ben al ingeschreven bij QHSE united

  GERELATEERDE VACATURES

  QA-HSE Manager

  Staat kwaliteit & Veiligheid bij jou op nummer 1 en vind je het leuk om mee te bouwen aan een snelgroeiend bedrijf? Ben je vertrouwd met kwaliteitssystemen, de implementatie en de impact hiervan op de gehele organisatie? En heb je daarnaast ook nog eens ervaring met het leidinggeven aan een QHSE team? Lees dan snel deze vacature!

  H&S Manager

  Ben je een daadkrachtige en pragmatische H&S manager en heb jij al je vlieguren gemaakt in de maak-industrie? Ben je op zoek naar een mooie en dynamische werkomgeving waar jij verantwoordelijk wordt voor het gehele Health & Safety beleid? Reageer dan snel op deze interessante vacature!

  • KAM Manager

  Sr. QHSE Engineer

  Ben jij een ervaren Sr. QHSE Engineer? Lijkt het jouw een uitdaging om de kwaliteitsafdeling verder vorm te geven? En zorg jij er mede voor dat onze organisatie voldoet aan de wetten en regels rondom kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu? Dan hebben wij dé vacature voor jou!

  • KAM

  KAM Coördinator

  Ben je een gedreven, daadkrachtige KAM Coördinator en adviseer je graag je collega`s in alle lagen van de organisatie? Ben jij analytisch en ga je graag met beleid aan de slag? Heb je ervaring met het implementeren van managementsystemen? Reageer dan snel op deze interessante vacature!

  Ga naar de bovenkant