Sr. QHSE Engineer

Home/Friesland, KAM, Productie, Senior/Sr. QHSE Engineer

REGIO:
Friesland

BRANCHE
Productie

NIVEAU:
Senior

Ben jij een ervaren Sr. QHSE Engineer? Lijkt het jouw een uitdaging om de kwaliteitsafdeling verder vorm te geven? En zorg jij er mede voor dat onze organisatie voldoet aan de wetten en regels rondom kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu? Dan hebben wij dé vacature voor jou!


Bedrijfsprofiel

Als organisatie staat QHSE United voor dienstverlening en kwaliteit. Wij streven ernaar om de beste kandidaten uit het vakgebied te koppelen aan de juiste posities bij onze opdrachtgevers in heel Nederland.

Onze opdrachtgever is een gerenommeerde naam in de plastic extrusie. De organisatie maakt klant specifieke plastic producten. Ze hebben een grote vestiging in het Noorden van het land en maken onderdeel uit van een grote internationale groep. De afzetmarkt ligt voornamelijk in centraal en west Europa. Voor deze mooie en dynamische organisatie zijn wij op zoek naar een gedreven Sr. QHSE Engineer.

Functieomschrijving

Als QHSE Engineer ben je medeverantwoordelijk voor het vertalen van de bedrijfsdoelstellingen op het gebied van Quality, Health, Safety en Environment (QHSE) naar de praktijk. Daarnaast streef jij continu samen met jouw collega’s naar verbetering van de productkwaliteit en de veiligheids- en gezondheidsaspecten van het eigen personeel. In deze functie geef jij mogelijk leiding aan vijf medewerkers als de QHSE Manager zelf afwezig is en dus ook leidinggevende kwaliteiten zijn een pre, maar ervaring is daarentegen geen vereiste.

Wat kun je in de praktijk verwachten?

 • Je wordt medeverantwoordelijk voor het vertalen, bewaken en het zelfstandig behalen van de vastgestelde (strategische) doelstellingen en budgetten voor het QHSE-werkveld, met als doel structurele verbeteringen te realiseren;
 • Je wordt medeverantwoordelijk voor de continuïteit van kwaliteitsbewaking en een effectief en efficiënte inzet van capaciteit van de beschikbare arbeids- en productiemiddelen van de afdeling QHSE ten behoeve van het realiseren van de ondernemingsdoelstelling;
 • Je wordt medeverantwoordelijk voor de veiligheidscultuur door middel van het (mede) motiveren, stimuleren en bewust maken van medewerkers ten aanzien van het naleven en het signaleren van risico’s op gebied van veiligheid, gezondheid en kwaliteitseisen;
 • Je wordt medeverantwoordelijk voor het voldoen aan de diverse certificeringen en audits op het gebied van kwaliteit, veiligheid, milieu en gezondheid (ISO 9001, 45001 14001, IKEA I-way 6.0);
 • Je draagt mede zorg voor de implementatie van kwaliteitssystemen (o.a. AEO);
 • Je draagt mede zorg voor het opstellen van een jaarlijks KAM-plan op basis van kwaliteit- en veiligheidsnormen ten behoeve van het QHSE beleid;
 • Je bent in bij afwezigheid van de QHSE manager verantwoordelijk voor de algemene dagelijkse leiding, aansturing en bezetting van de kwaliteitsafdeling en laboratorium, door de kwaliteit en kwantiteit van de dagelijkse werkzaamheden te controleren en coördineren en medewerkers te begeleiden, instrueren, coachen en motiveren waar nodig;
 • Je zorgt er (mede) voor dat een optimale communicatie tussen de afdeling QHSE en de overige afdelingen is gewaarborgd.

Functie eisen

Wat vragen we van jou?

 • Jij beschikt over een afgeronde relevante opleiding op minimaal HBO niveau (Technische bedrijfskunde / Integrale Veiligheidskunde / Kwaliteitsmanagement).
 • Je hebt kennis en kunde verworven ten aanzien van veiligheidsaudits en ISO-certificeringen en je kunt uit de voeten met diverse (ERP) systemen/ kwaliteitsverbeteringstools en -systemen.
 • Ook beheers je de Nederlandse, Engelse en (basis) Duitse taal in woord en geschrift.
 • Je bent 40 uur per week beschikbaar (32 uur in overleg)

Aanbod

Wat bieden wij jou?

 • Een marktconform salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Een interessante werkomgeving en fijne collega’s
 • Flexibele werkuren, flexibel werkrooster
 • Mogelijkheid tot promotie
 • Mogelijkheid om intern opleidingen te volgen.

Petrochemie Farmaceutische industrie Productie Voedingsmiddelenindustrie VCA Petrochemie Certificering Implementatie Certificering Support NEN energie, afval, recycling, food, farmacie, facilitair, scheepvaart, olie & gas, chemie, kunststof, offshore, metaal, bouw, infra, maritieme, automotive, ICT en logistiek

ISO 9001, ISO 14001, ISO 13485, ISO 17025, OHSAS 18001, ISO 45001, TS 16949, AS 9001, ISO 27001, VCA, Lean, Six sigma, HACCP, GMP, ISO 22000, BRL, GDP, MVO prestatieladder ISO 26000, veiligheidsladder, BRC, FSSC2200, SKAL, BSCI. VCA-VOL DLP.

QESH SHEQ QHSE SHE EHS HSE Coördinator HVK / Hogere Veiligheidskundige IVK / Integraal Veiligheidskundige KAM Consultant KAM Adviseur Auditor Kwaliteitsmanager Milieukundige Safety Advisor Arbodeskundige Arbeidsdeskundige ATEX KAM medewerker / Coördinator / Manager – vacature QA manager / Medewerker Veiligheidskundige / Operationeel veiligheidskundige / arbeidsveiligheid MVK / Middelbaar veiligheidskundige
Recruitment / Werving en selectie bureau QHSE / QHSE Branche 


REAGEER DIRECT OP DEZE VACATURE:

  ik ben al ingeschreven bij QHSE united

  GERELATEERDE VACATURES

  • KAM Coördinator, Middelbare veiligheidskundige

  SHEQ Officer

  Heb jij al een aantal jaar ervaring in de kwaliteit en veiligheid in een BRZO omgeving en ben jij toe aan een volgende stap in je carrière? Ben jij in staat om samen met de SHEQ Manager het SHEQ beleid te voeren en te optimaliseren binnen een leuke platte organisatie met een internationaal randje? Dan ben jij de SHEQ Officer die wij zoeken!

  Categorieën: KAM, Chemie, Medior, Zuid Holland|Label: , , , , , , |

  Project HSEQ Coördinator

  Ben jij op zoek naar een volgende stap in je carrière en wil je werken in een dynamische omgeving waarin je tal van mooie projecten beheert? Wil jij graag aan de slag als Project HSEQ Coördinator bij een enorm gaaf bedrijf in heavy lifting? Lees dan snel deze interessante vacature door en solliciteer!

  Safety Health & Environment Manager

  Wij bieden je een uitdagende baan als Safety Health & Environment Manager in een dynamische en groeiende organisatie in de voedingsmiddelenindustrie. Heb jij al een aantal jaar ervaring in een leidende rol om de veiligheid op een plant continue te verbeteren? Reageer dan snel!

  HSE Coördinator

  Ben jij een ondernemende, proactieve en pragmatische HSE Coördinator en heb jij al een aantal jaren operationele ervaring binnen de maakindustrie? Wil jij graag het HSE beleid binnen een mooie dynamische organisatie naar een hoger plan brengen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

  Ga naar de bovenkant