SHEQ Risk Advisor

Home/Chemie, Junior, KAM, Medior, Zuid-Holland/SHEQ Risk Advisor

REGIO:
Zuid Holland

BRANCHE:
Chemie

NIVEAU:
Medior/Senior

Ben jij expert op het gebied van SHEQ en wil je dit uitvoeren bij een grote (internationale) organisatie? Heb jij je al bewezen als SHEQ professional bij voorkeur in een BRZO gerelateerde omgeving? Dan ben ik op zoek naar jou!


Bedrijfsprofiel

Als organisatie staat QHSE United voor dienstverlening en kwaliteit. Wij streven ernaar om de beste kandidaten uit het vakgebied te koppelen aan de juiste posities bij onze opdrachtgevers in heel Nederland.

Onze opdrachtgever is de grootste verticaal geïntegreerde producent van titaanhoudend erts en titaandioxide (TiO2) pigment.
Een internationaal bedrijf met circa 7.000 medewerkers, op 6 verschillende continenten en met een hoofdkantoor in de Verenigde Staten. De locatie in de Botlek is de enige fabriek in Nederland die pigment uit erts maakt. Voor deze mooie organisatie zijn wij op zoek naar een gedreven SHEQ Risk Advisor.

Functieomschrijving

In de functie van SHEQ Risk Advisor ben je verantwoordelijk voor het coördineren van, adviseren en rapporteren over en (mede) ontwikkelen van het Safety, Health, Environment & Quality (SHEQ) beleid en afdeling overstijgende processen binnen de eigen locatie.
Het zwaartepunt van de functie ligt bij de aspecten productkwaliteit, support bij leveranciersbeoordelingen en klanttevredenheidsonderzoeken, managementsysteem, SHEQ compliance en SHEQ riskregisters, audits, incidentenonderzoek, SHEQ KPI rapportages en SHEQ managementreview.
Je voert de functie uit op onze productielocatie in de Botlek, maar werkt nauw samen met andere business partners binnen en buiten de afdeling SHEQ.

Als SHEQ Risk Advisor maakt je deel uit van de afdeling SHEQ (10 fte) waar ook het laboratorium voor productkwaliteit (14 fte) onder valt en rapporteer je aan de Manager SHEQ. De SHEQ afdeling bestaat o.a. uit Safety Advisors, een Emergency Response Coordinator, Process Safety Engineers en Environment Engineers.

De belangrijkste taken zijn:

 • Bijdragen aan de ontwikkeling, alsmede het implementeren, uitvoeren en auditen van het vastgestelde SHEQ beleid;
 • Signaleren, uitwerken en implementeren van ‘best practices’ en van voorstellen ter optimalisering en standaardisering;
 • (Gevraagd en ongevraagd) adviseren en ondersteunen van belanghebbenden;
 • Contacten onderhouden met relevante belanghebbenden;
 • Initiëren, faciliteren en aansturen van, alsmede deelnemen en bijdragen aan projecten en programma’s (incidentenonderzoeken, risicoverbeteringsprojecten);
 • (Mede) opstellen, onderhouden en optimaliseren van relevante processen en procedures, alsmede het implementeren hiervan in het kwaliteitsmanagementsysteem;
 • Begeleiden van externe audits en uitvoeren van interne audits, alsmede het aansturen van de interne auditors, het analyseren, interpreteren en rapporteren van de uitkomsten en het bewaken van de uitvoering van verbeteracties;
 • Verzamelen, beheren, analyseren en presenteren van informatie over bedrijfsprocessen en kritische prestatie indicatoren, alsmede het leveren van rapportages hierover;
 • Instructie geven op het gebied van quality assurance (QA) en quality control (QC).

Functie eisen

Wat breng jij mee?

 • HBO diploma in een van de richtingen: chemie, engineering, proces improvement
 • Minimaal 5 jaar werkervaring als SHEQ coördinator of -adviseur binnen de chemische industrie of productiebedrijf
 • Ervaring met beheersing en verbetering van Kwaliteit-, Veiligheid-, Gezondheid- en Milieu aspecten van bedrijfsvoering
 • Ervaring met beheer van ISO9001/14001/45001 gecertificeerde SHEQ managementsystemen en uitvoeren van interne audits
 • Kennis van quality assurance en control (QA/QC), RCA en LEAN
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift;
 • Kennis van Microsoft Office en van SAP.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden;
 • Je werkt zelfstandig en bent een teamspeler, je bent leergierig en enthousiast, verbeteringsgericht, pragmatisch en proactief.

Aanbod

 • Een marktconform salaris
 • Een 13e maand, bonusregeling en een persoonlijk budget
 • 25 vakantiedagen + 15 ADV dagen
 • Flexibele werktijden
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
 • Een super gedreven team
 • Een immer groeiende organisatie waarin jij mee kan groeien.

Petrochemie Farmaceutische industrie Productie Voedingsmiddelenindustrie VCA Petrochemie Certificering Implementatie Certificering Support NEN energie, afval, recycling, food, farmacie, facilitair, scheepvaart, olie & gas, chemie, kunststof, offshore, metaal, bouw, infra, maritieme, automotive, ICT en logistiek

ISO 9001, ISO 14001, ISO 13485, ISO 17025, OHSAS 18001, ISO 45001, TS 16949, AS 9001, ISO 27001, VCA, Lean, Six sigma, HACCP, GMP, ISO 22000, BRL, GDP, MVO prestatieladder ISO 26000, veiligheidsladder, BRC, FSSC2200, SKAL, BSCI. VCA-VOL DLP.

QESH SHEQ QHSE SHE EHS HSE Coördinator HVK / Hogere Veiligheidskundige IVK / Integraal Veiligheidskundige KAM Consultant KAM Adviseur Auditor Kwaliteitsmanager Milieukundige Safety Advisor Arbodeskundige Arbeidsdeskundige ATEX KAM medewerker / Coördinator / Manager – vacature QA manager / Medewerker Veiligheidskundige / Operationeel veiligheidskundige / arbeidsveiligheid MVK / Middelbaar veiligheidskundige
Recruitment / Werving en selectie bureau QHSE / QHSE Branche 


REAGEER DIRECT OP DEZE VACATURE:

  ik ben al ingeschreven bij QHSE united

  GERELATEERDE VACATURES

  • Kam Medewerker

  Health & Safety Specialist

  Wil jij graag aan de slag bij een mooie internationale organisatie met een sterke naam in de intra logistiek? Heb jij als Health & Safety Specialist al een aantal jaar ervaring in het (mede)opzetten en vertalen van HSE-beleid binnen een procesorganisatie en heb je affiniteit met techniek? Dan is deze rol precies voor jou!

  KAM Manager

  Voor deze veelzijdige en uitdagende functie zoeken wij een KAM Manager die óns vertelt hoe het moet. Bij Logchies zijn ze team spelers en dat zoeken ze ook in jou als nieuwe collega. Analytisch, communicatief, organiseren en proactief zijn de kernwoorden van jouw DNA. Herken jij jezelf hierin? Reageer dan snel!

  • KAM Coördinator, Middelbare veiligheidskundige

  SHEQ Officer

  Heb jij al een aantal jaar ervaring in de kwaliteit en veiligheid in een BRZO omgeving en ben jij toe aan een volgende stap in je carrière? Ben jij in staat om samen met de SHEQ Manager het SHEQ beleid te voeren en te optimaliseren binnen een leuke platte organisatie met een internationaal randje? Dan ben jij de SHEQ Officer die wij zoeken!

  Categorieën: KAM, Chemie, Medior, Zuid Holland|Label: , , , , , , |

  Project HSEQ Coördinator

  Ben jij op zoek naar een volgende stap in je carrière en wil je werken in een dynamische omgeving waarin je tal van mooie projecten beheert? Wil jij graag aan de slag als Project HSEQ Coördinator bij een enorm gaaf bedrijf in heavy lifting? Lees dan snel deze interessante vacature door en solliciteer!

  Safety Health & Environment Manager

  Wij bieden je een uitdagende baan als Safety Health & Environment Manager in een dynamische en groeiende organisatie in de voedingsmiddelenindustrie. Heb jij al een aantal jaar ervaring in een leidende rol om de veiligheid op een plant continue te verbeteren? Reageer dan snel!

  Ga naar de bovenkant