SHEQ Manager

REGIO:
Zuid Holland

BRANCHE:
Chemie

NIVEAU:
Senior

Ben jij leidend en sturend op het gebied van SHEQ bij een grote (internationale) organisatie? Heb jij een aantal jaar leidinggevende ervaring als SHEQ Manager bij voorkeur in een BRZO gerelateerde omgeving? Dan ben ik op zoek naar jou!


Bedrijfsprofiel

Als organisatie staat QHSE United voor dienstverlening en kwaliteit. Wij streven ernaar om de beste kandidaten uit het vakgebied te koppelen aan de juiste posities bij onze opdrachtgevers in heel Nederland.

Onze opdrachtgever is de grootste verticaal geïntegreerde producent van titaanhoudend erts en titaandioxide (TiO2) pigment.
Een internationaal bedrijf met circa 7.000 medewerkers, op 6 verschillende continenten en met een hoofdkantoor in de Verenigde Staten. De locatie in de Botlek is de enige fabriek in Nederland die pigment uit erts maakt. Voor deze mooie organisatie zijn wij op zoek naar een ervaren SHEQ Manager.

Functieomschrijving

Als SHEQ Manager ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van het SHEQ-beleid voor de Botlek locatie. Hierbij zijn jouw belangrijkste agendapunten: (proces)veiligheid, arbeidsomstandigheden en gezondheid en compliance, milieu en managementsystemen. Je werkt intensief samen met de operations managers, de maintenance manager en de Site Director.
Je geeft leiding aan de SHEQ afdeling (10 direct, 13 indirect) en je bent verantwoordelijk voor de prestaties van de afdeling.
Als vertegenwoordiger van het bedrijf onderhoud jij de externe contacten van het bedrijf betreffende alle SHEQ aangelegenheden. Intern draag je het SHEQ-beleid actief uit. Zo geef jij het SHEQ-beleid een gezicht binnen en buiten de organisatie.

De verantwoordelijkheden:

 • Het ontwikkelen en uitvoeren van programma’s gericht op de verbetering van SHEQ-prestaties, in lijn met zowel eisen vanuit wet- en regelgeving als de bedrijfsdoelstellingen. Dit gebeurt in actieve samenwerking met andere afdelingen binnen de Botlek organisatie.
 • Handhaving van de compliance van de Botlek locatie met vigerende wet- en regelgeving op het gebied van (proces/arbeids) veiligheid, gezondheid en milieu. Hieronder vallen ook vergunningen en convenanten.
 • Beheer van de zorgsystemen op het gebied van SHEQ en het waarborgen dat deze voortdurend in lijn zijn met zowel wet- en regelgeving als de bedrijfsdoelstellingen
  Je rapporteert hiërarchisch aan de Europese SHEQ-director en functioneel aan de Site director, je bent daarnaast onderdeel van het Botlek leadershipteam;

Functie eisen

Wat breng jij mee?

 • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau;
 • Minimaal 10 jaar succesvolle ervaring op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu in de industrie;
 • Je hebt succesvolle ervaring met het aansturen van een team;
 • Je hebt goede kennis van wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu;
 • Je bent communicatief zeer vaardig in zowel de Engelse als de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Je bent een resultaatgerichte manager die het maken van beleid combineert met een pragmatische aanpak om het beleid ook te implementeren en realiseren.
 • Je start proactief initiatieven die je ook tot realisatie brengt

Aanbod

 • Een uitstekend salaris ( 103k – 130k )
 • Bonus 15% van het bruto jaarsalaris
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
 • Een super gedreven team
 • Een immer groeiende organisatie waarin jij mee kan groeien.

Petrochemie Farmaceutische industrie Productie Voedingsmiddelenindustrie VCA Petrochemie Certificering Implementatie Certificering Support NEN energie, afval, recycling, food, farmacie, facilitair, scheepvaart, olie & gas, chemie, kunststof, offshore, metaal, bouw, infra, maritieme, automotive, ICT en logistiek

ISO 9001, ISO 14001, ISO 13485, ISO 17025, OHSAS 18001, ISO 45001, TS 16949, AS 9001, ISO 27001, VCA, Lean, Six sigma, HACCP, GMP, ISO 22000, BRL, GDP, MVO prestatieladder ISO 26000, veiligheidsladder, BRC, FSSC2200, SKAL, BSCI. VCA-VOL DLP.

QESH SHEQ QHSE SHE EHS HSE Coördinator HVK / Hogere Veiligheidskundige IVK / Integraal Veiligheidskundige KAM Consultant KAM Adviseur Auditor Kwaliteitsmanager Milieukundige Safety Advisor Arbodeskundige Arbeidsdeskundige ATEX KAM medewerker / Coördinator / Manager – vacature QA manager / Medewerker Veiligheidskundige / Operationeel veiligheidskundige / arbeidsveiligheid MVK / Middelbaar veiligheidskundige
Recruitment / Werving en selectie bureau QHSE / QHSE Branche 


REAGEER DIRECT OP DEZE VACATURE:

ik ben al ingeschreven bij QHSE united

GERELATEERDE VACATURES

Go to Top