SHEQ Manager

REGIO:
Noord-Holland

BRANCHE
Productie

NIVEAU:
Senior

Ben jij op zoek naar een mooie uitdaging bij een gerenommeerd en bekend productiebedrijf? Wil jij hier het volledige SHEQ-beleid naar een hoger plan gaan tillen? In deze rol van SHEQ Manager ben je een echte leider en neem je de hele organisatie mee in jouw plannen. Geïnteresseerd? Solliciteer direct!


Bedrijfsprofiel

Als organisatie staat QHSE United voor dienstverlening en kwaliteit. Wij streven ernaar om de beste kandidaten uit het vakgebied te koppelen aan de juiste posities bij onze opdrachtgevers in heel Nederland.

Onze opdrachtgever is een wereldleider in actieve kool met 100% focus op het bedienen van klanten over de hele wereld vanuit zijn 10 diverse productiefaciliteiten in 7 landen. Deze gerenommeerde organisatie is de oorspronkelijke fabrikant van actieve kool en is al meer dan 100 jaar toonaangevend in de industrie. In Nederland wordt er gewerkt vanuit drie locaties. Voor de locatie Zaandam zijn wij op zoek naar een gedreven SHEQ manager.

Functieomschrijving

Een uitdagende baan voor een vak volwassen SHEQ-manager met ervaring binnen een productie-omgeving. Sta jij stevig in je schoenen en haal je jouw uitdaging uit een dynamische omgeving? Jij bent standvastig en oplossingsgericht. Je weet mensen mee te krijgen, te enthousiasmeren en, indien nodig, te confronteren.

Wat ga je doen?

Je leidt en stuurt op veiligheid, gezondheid, milieu & kwaliteit (SHEQ) binnen alle gebieden van de site Zaandam. Je geeft leiding aan en houdt toezicht op specialisten die betrokken zijn bij het opstellen, trainen en borgen van veiligheidsprocedures en houdt toezicht op programma’s en activiteiten voor kwaliteitscontrole- en borging.

Je bent verantwoordelijk voor alle milieu relevante zaken en daarbinnen het eerste contactpunt voor de diverse overheden alsmede de buurbedrijven en buurtbewoners. Verder leidt en faciliteer je de ontwikkeling en implementatie van kosteneffectieve programma’s en procedures die voortdurend het algemene bewustzijn in SHEQ vergroten om werk gerelateerde verwondingen en ziekten te voorkomen/verminderen.

Als lid van het Management Team is het jouw taak om de organisatie te motiveren en te stimuleren tot interne en externe naleving van al het toepasselijke beleid, procedures, voorschriften en wetgeving. Je beheert lokale kwaliteitssystemen, inclusief het verzorgen van de integratie en onderhoud/auditen van de vereiste kwaliteitssystemen.

In je functie geef je direct en indirect leiding aan 5 medewerkers, waaronder een SHEQ specialist. Je rapporteert aan de Facility General Manager en bent lid van het Management Team van de Zaandam site. Sparring partners in je SHEQ rol vindt je in de zuster bedrijven in Nederland en daarbuiten.

Functie eisen

Je bent een expert in veiligheid & milieu. Je hebt een sterke theoretische- en praktijkkennis van nationale en lokale regelgeving. Je bent een motiverende leider/manager en hebt het vermogen om het werk van je staf te overzien terwijl je tegelijkertijd de juiste snaar weet te raken binnen alle lagen van de organisatie om een veilige werkomgeving (en werkwijzen) te stimuleren. Plannings-, organisatie- en probleemoplossende vaardigheden zijn sterke punten, evenals het onderhandelen met externe belanghebbenden. Je bent een sterke persoonlijkheid waarmee men graag samenwerkt!

Daarnaast ook nog:

 • Een bachelor/universitair diploma in milieu- of veiligheidstechniek of aanverwante (technische) gebieden;
 • 7+ jaar werkervaring in een soortgelijke functie, inclusief ruime ervaring in leidinggeven;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden in de Nederlandse- en Engelse taal in woord en geschrift.

Aanbod

 • Een internationale, dynamische, nuchtere werkomgeving
 • Een functie waarin je veel autonomie en bewegingsvrijheid hebt
 • Een 13e maand
 • Vakantiegeld 8%
 • Bonusregeling van 8-10 % over het jaarsalaris
 • 25 vakantiedagen
 • Ongevallenverzekering zowel zakelijk als privé
 • Tegemoetkoming in pensioenpremie
 • Reiskostenvergoeding

Petrochemie Farmaceutische industrie Productie Voedingsmiddelenindustrie VCA Petrochemie Certificering Implementatie Certificering Support NEN energie, afval, recycling, food, farmacie, facilitair, scheepvaart, olie & gas, chemie, kunststof, offshore, metaal, bouw, infra, maritieme, automotive, ICT en logistiek

ISO 9001, ISO 14001, ISO 13485, ISO 17025, OHSAS 18001, ISO 45001, TS 16949, AS 9001, ISO 27001, VCA, Lean, Six sigma, HACCP, GMP, ISO 22000, BRL, GDP, MVO prestatieladder ISO 26000, veiligheidsladder, BRC, FSSC2200, SKAL, BSCI. VCA-VOL DLP.

QESH SHEQ QHSE SHE EHS HSE Coördinator HVK / Hogere Veiligheidskundige IVK / Integraal Veiligheidskundige KAM Consultant KAM Adviseur Auditor Kwaliteitsmanager Milieukundige Safety Advisor Arbodeskundige Arbeidsdeskundige ATEX KAM medewerker / Coördinator / Manager – vacature QA manager / Medewerker Veiligheidskundige / Operationeel veiligheidskundige / arbeidsveiligheid MVK / Middelbaar veiligheidskundige
Recruitment / Werving en selectie bureau QHSE / QHSE Branche 


REAGEER DIRECT OP DEZE VACATURE:

  ik ben al ingeschreven bij QHSE united

  GERELATEERDE VACATURES

  • Kam Medewerker

  Health & Safety Specialist

  Wil jij graag aan de slag bij een mooie internationale organisatie met een sterke naam in de intra logistiek? Heb jij als Health & Safety Specialist al een aantal jaar ervaring in het (mede)opzetten en vertalen van HSE-beleid binnen een procesorganisatie en heb je affiniteit met techniek? Dan is deze rol precies voor jou!

  KAM Manager

  Voor deze veelzijdige en uitdagende functie zoeken wij een KAM Manager die óns vertelt hoe het moet. Bij Logchies zijn ze team spelers en dat zoeken ze ook in jou als nieuwe collega. Analytisch, communicatief, organiseren en proactief zijn de kernwoorden van jouw DNA. Herken jij jezelf hierin? Reageer dan snel!

  • KAM Coördinator, Middelbare veiligheidskundige

  SHEQ Officer

  Heb jij al een aantal jaar ervaring in de kwaliteit en veiligheid in een BRZO omgeving en ben jij toe aan een volgende stap in je carrière? Ben jij in staat om samen met de SHEQ Manager het SHEQ beleid te voeren en te optimaliseren binnen een leuke platte organisatie met een internationaal randje? Dan ben jij de SHEQ Officer die wij zoeken!

  Categorieën: KAM, Chemie, Medior, Zuid Holland|Label: , , , , , , |

  Project HSEQ Coördinator

  Ben jij op zoek naar een volgende stap in je carrière en wil je werken in een dynamische omgeving waarin je tal van mooie projecten beheert? Wil jij graag aan de slag als Project HSEQ Coördinator bij een enorm gaaf bedrijf in heavy lifting? Lees dan snel deze interessante vacature door en solliciteer!

  Safety Health & Environment Manager

  Wij bieden je een uitdagende baan als Safety Health & Environment Manager in een dynamische en groeiende organisatie in de voedingsmiddelenindustrie. Heb jij al een aantal jaar ervaring in een leidende rol om de veiligheid op een plant continue te verbeteren? Reageer dan snel!

  Ga naar de bovenkant