Safety Officer

REGIO:
Zuid Holland

BRANCHE:
Chemie

NIVEAU:
Junior/Medior

Ben jij toe aan een 2e of 3e stap in je carrière op het gebied van SHEQ en wil je dit uitvoeren bij een grote (internationale) organisatie? Heb jij al een aantal jaar ervaring als Safety professional bij voorkeur in een BRZO gerelateerde omgeving? Dan ben ik op zoek naar jou!


Bedrijfsprofiel

Als organisatie staat QHSE United voor dienstverlening en kwaliteit. Wij streven ernaar om de beste kandidaten uit het vakgebied te koppelen aan de juiste posities bij onze opdrachtgevers in heel Nederland.

Onze opdrachtgever is de grootste verticaal geïntegreerde producent van titaanhoudend erts en titaandioxide (TiO2) pigment.
Een internationaal bedrijf met circa 7.000 medewerkers, op 6 verschillende continenten en met een hoofdkantoor in de Verenigde Staten. De locatie in de Botlek is de enige fabriek in Nederland die pigment uit erts maakt. Voor deze mooie organisatie zijn wij op zoek naar een Safety Officer.

Functieomschrijving

Voor de afdeling SHEQ zijn wij op zoek naar een zelfstandige, betrokken en proactieve kandidaat, die probleemloos met anderen contact kan leggen, die anderen enthousiast kan maken, die snel kan schakelen en die het leuk vindt om kennis over te dragen naar anderen. Je kunt goed hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden, je bent goed in het houden van overzicht en je kunt goed verbanden leggen tussen gegevens en hier vervolgens logische conclusies uit trekken.
Tot slot beschik je over goede communicatieve vaardigheden, ben je alert op mogelijkheden voor vernieuwing en verbetering, sta je open voor de mening van anderen en betrek je hen in jouw ideeën, zonder hun belangen en motieven uit het oog te verliezen

Als Safety Officer ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van het vastgestelde SHEQ beleid, op het gebied van veiligheid en gezondheid, teneinde te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving, risico’s te minimaliseren en bij te dragen aan de veiligheidscultuur op de eigen locatie.

De belangrijkste taken van een Safety Officer zijn:

 • Bijdragen aan de ontwikkeling van het vastgestelde SHEQ beleid;
 • Vertalen van het SHEQ beleid naar lokale programma’s, procedures en instructies;
 • Het adviseren van belanghebbenden op het gebied van veiligheid en gezondheid;
 • Het mede opstellen en geven van toolboxen, trainingen en presentaties;
 • Het leiden van of deelnemen aan projecten;
  Het aanwezig zijn in het veld voor advisering op veiligheidsaspecten;
 • Het bijdragen aan en het onderhouden van de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E), het monitoren van prestaties;
 • Het beheren van registraties en het uitvoeren van periodieke rapportages;
 • Bijdragen aan continue verbetering, door terugkomende problemen te signaleren, te analyseren en te bespreken en mee te denken en te adviseren over verbeteringen en oplossingen.

Functie eisen

Wat breng jij mee?

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding op het gebied van veiligheid (HVK, IVK)
 • Je hebt uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord en geschrift;
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden;
 • Je hebt ervaring met en kennis van Microsoft Office;
 • Je hebt kennis van ISO 18001;
 • Kennis van Industriële Veiligheid en Risicomanagement is een pré;
 • Je hebt 2-5 jaar relevante werkervaring in de (petro)chemische industrie.
 • Je bent analytisch;
 • Je houdt niet van stil zitten;
 • Je houdt van samenwerken en bent resultaatgericht.

Aanbod

 • Een marktconform salaris
 • Een 13e maand, bonusregeling en een persoonlijk budget
 • 25 vakantiedagen + 15 ADV dagen
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
 • Een super gedreven team
 • Een immer groeiende organisatie waarin jij mee kan groeien.

Petrochemie Farmaceutische industrie Productie Voedingsmiddelenindustrie VCA Petrochemie Certificering Implementatie Certificering Support NEN energie, afval, recycling, food, farmacie, facilitair, scheepvaart, olie & gas, chemie, kunststof, offshore, metaal, bouw, infra, maritieme, automotive, ICT en logistiek

ISO 9001, ISO 14001, ISO 13485, ISO 17025, OHSAS 18001, ISO 45001, TS 16949, AS 9001, ISO 27001, VCA, Lean, Six sigma, HACCP, GMP, ISO 22000, BRL, GDP, MVO prestatieladder ISO 26000, veiligheidsladder, BRC, FSSC2200, SKAL, BSCI. VCA-VOL DLP.

QESH SHEQ QHSE SHE EHS HSE Coördinator HVK / Hogere Veiligheidskundige IVK / Integraal Veiligheidskundige KAM Consultant KAM Adviseur Auditor Kwaliteitsmanager Milieukundige Safety Advisor Arbodeskundige Arbeidsdeskundige ATEX KAM medewerker / Coördinator / Manager – vacature QA manager / Medewerker Veiligheidskundige / Operationeel veiligheidskundige / arbeidsveiligheid MVK / Middelbaar veiligheidskundige
Recruitment / Werving en selectie bureau QHSE / QHSE Branche 


REAGEER DIRECT OP DEZE VACATURE:

  ik ben al ingeschreven bij QHSE united

  GERELATEERDE VACATURES

  Safety Health & Environment Manager

  Wij bieden je een uitdagende baan als Safety Health & Environment Manager in een dynamische en groeiende organisatie in de voedingsmiddelenindustrie. Heb jij al een aantal jaar ervaring in een leidende rol om de veiligheid op een plant continue te verbeteren? Reageer dan snel!

  HSE Advisor

  Are you looking for a HSE position at an leading global expert in the provision of welding and coating services? Do you have experience as an HSE Advisor on large scale projects both onshore and offshore? In this position you are developing, implementing health, safety, and environmental initiatives.

  Health & Safety Manager Benelux

  Wil jij graag aan de slag bij een mooie internationale organisatie met een sterke naam in de intra logistiek? Heb jij als Veiligheidskundige al een aantal jaar ervaring in het opzetten en vertalen van HSE-beleid binnen een procesorganisatie en heb je affiniteit met techniek? Dan is deze rol als Health & Safety manager bij Witron precies voor jou!

  • KAM

  Health & Safety Manager / ZZP / Interim opdracht

  Ben jij op zoek naar een mooie interim opdracht als Health & Safety Manager bij een dynamische organisatie logistieke procesindustrie? Voor deze opdracht zijn wij op zoek naar een Veiligheidskundige met een aantal jaar ervaring in de procesindustrie.

  QA(HSE) Manager ZZP-er/Interim opdracht

  Ben jij een ondernemende, proactieve en pragmatische QA (HSE) manager uit de maakindustrie? Wil jij graag het QHSE beleid binnen een mooie dynamische organisatie naar een hoger plan brengen? Dan hebben wij een mooie ZZP opdracht voor jou!

  Ga naar de bovenkant