QHSE Manager

REGIO:
Flevoland

BRANCHE
Productie

NIVEAU:
Senior

Ben jij een ondernemende, proactieve en pragmatische QHSE manager en heb jij al een aantal jaren leidinggevende ervaring binnen de maakindustrie? Wil jij graag het QHSE beleid binnen een mooie dynamische organisatie naar een hoger plan brengen? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Bedrijfsprofiel

Als organisatie staat QHSE United voor dienstverlening en kwaliteit. Wij streven ernaar om de beste kandidaten uit het vakgebied te koppelen aan de juiste posities bij onze opdrachtgevers in heel Nederland.

Onze opdrachtgever Aalberts hydronic flow control is één van de 4 business segmenten van Aalberts. Zij zijn dé one-stop-specialist op het gebied van hydronic flow control en afgiftesystemen voor verwarmings- en koelsystemen en drinkwaterinstallaties. De businessunit levert haar producten van bron tot afgiftepunt.

Aalberts hydronic flow control bestaat uit twee sterke merken: Comap en Flamco. Samen genereren ze circa €600 miljoen omzet met 1.700 medewerkers en locaties in 18 verschillende landen. Comap en Flamco ontwikkelen, produceren en verkopen kwaliteitscomponenten voor HVAC-toepassingen (Heating, Ventilation en Airconditioning) voor de grootschalige woningbouw, utiliteitsbouw en industriële markten. Samen met haar klanten ontwikkelen ze energie-efficiënte hydronic flow control toepassingen en zijn ze betrokken bij elke stap van de levenscyclus van een gebouw.

Deze grote en dynamische businessunit is onderdeel van Aalberts N.V. een beursgenoteerde organisatie met 4 disciplines, Integrated Piping Systems, Surface Technologies, Hydronic Flow Control en Advanced Mechatronics. De organisatie is uitgegroeid tot meer dan 14.500 medewerkers met activiteiten in meer dan 50 landen.

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een ondernemende, pro-actieve en pragmatische QHSE manager voor de Competence Centers in Almere en Wijhe, welke onderdeel uitmaken van het business segment Aalberts hydronic flow control. Je rapporteert in deze rol rechtstreeks aan de Competence Centre Director Netherlands. Je geeft leiding aan een team van 6 medewerkers. Jouw primaire standplaats is Almere, waarbij je ook regelmatig in Wijhe bent. In de afgelopen 2 jaar is de plant van Bunschoten-Spakenburg verhuisd naar de hypermoderne fabriek in Almere, waar momenteel 7 geautomatiseerde productielijnen actief zijn. In Almere produceren zij expansievaten van 2 tot 1000 liter voor verwarming-, solar- en drinkwaterinstallaties. En in Wijhe verschillende appendages zoals lucht- en vuilafscheiders, veiligheidsventielen, inlaatcombinaties voor verwarming-, solar en drinkwaterinstallaties. Daarnaast expansie-automaten.

Belangrijke taken en verantwoordelijkheden:

 • Het formuleren van beleid op het gebied van veiligheid, gezondheid, milieu en hygiëne, waarbij je het beleid weet om te zetten in concrete plannen.
 • Leidinggeven aan een team van 6 medewerkers;
 • Implementeren, onderhouden en verbeteren van het QHSE beleid binnen de organisatie voor het waarborgen van een veilige werkomgeving, de kwaliteit van producten en processen binnen de organisatie en het minimaliseren van milieueffecten.
 • Adviseren van het management, leidinggevenden en de medewerkers op het gebied van QHSE.
 • Identificeren van risico’s en het ontwikkelen van maatregelen ter verbetering van de QHSE-prestaties.
 • Het coördineren van interne en externe audits en het opstellen van verbeterplannen.
 • Verbeteren, bewaken en borgen van kwaliteitsbewustzijn binnen de organisatie.
 • Promoten van beleid en ontwikkelen van bewustzijn bij medewerkers met betrekking tot H&S;
 • Verantwoordelijk voor het zeker stellen en beheersen van kwaliteitsaspecten van producten, zodat deze voldoen aan de geldende specificaties en richtlijnen (bijvoorbeeld PED).
 • Het maken van rapportages, projectplannen, jaarverslagen en kwaliteitsanalyses;
 • Werken aan standaardisatie van werkzaamheden, zodat kwaliteit gegarandeerd is.
 • Het onderhouden van contacten met relevante stakeholders, zoals overheden en certificerende instanties om ervoor te zorgen dat de organisatie voldoet aan de geldende wet- en regelgeving op het gebied van KAM.
 • Het updaten van de RI&E conform wetgeving.
 • Ondersteunen van verbetertrajecten op basis van Lean practices en green belt principes.
 • Samenwerken en overleggen met QHSE collega’s binnen de Aalberts groep.

Functie eisen

De functie vraagt om een zelf startende persoonlijkheid die past in een dynamische omgeving die gekenmerkt wordt door ondernemerschap en pragmatiek.

De ideale kandidaat heeft een afgeronde Hbo-opleiding richting Techniek of een bachelor Integrale Veiligheidskunde eventueel aangevuld met een Post Hbo-opleiding Kwaliteitsmanagement en/of Hogere Veiligheidskunde.  Daarnaast heb je met minimaal 6-8 jaar jaar werkervaring in een (internationale) productie omgeving en beschikt over de juiste gedrevenheid en ambitie om het verschil te maken binnen Aalberts.

Je neemt verantwoordelijkheid, bent pragmatisch en proactief, je initieert vooruitgang en krijgt dingen gedaan. Je beschikt over de juiste expertise om QHSE naar een hoger niveau te tillen, waarbij je het vermogen hebt mensen voor je ideeën te winnen.

Daarnaast:

 • Inzicht in en kennis van normeringen, wet- en regelgeving op het gebied van kwaliteit, arbo, veiligheid en milieu;
 • Ervaring in het managen van een team;
 • Volledige identificatie met de waarden van dit mooie bedrijf (be an entrepreneur, take ownership, go for excellence, share and learn en act with integrity), op de Aalberts-manier;
 • Bekend met analysemethoden als LEAN en Six Sigma ter ondersteuning van kwaliteitsmanagementaken;
 • Technische kennis en inzicht in productie- en bedrijfsprocessen;
 • Sterk analytisch en probleemoplossend vermogen, in staat om knelpunten te identificeren en op te lossen;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Duitse taal is een pré.
 • Creatief denkvermogen, is vindingrijk als het gaat om het aandragen van kwaliteit verhogende suggesties.

Aanbod

 • Een goed competitief salaris;
 • Een uitstekende bonusregeling
 • 27 vakantiedagen en 13 ADV dagen;
 • Deel uitmaken van een winnend team in een diverse en verantwoordelijke functie;
 • Je komt te werken in het nieuwe kantoor te Almere, waar ze sinds juni 2022 zijn ingetrokken. Het gebouw behoort tot de top 5 meest sustainable (BREEAM) gebouwen van de wereld;
 • Vanuit Aalberts hydronic flow control wordt er veel geïnvesteerd in mensen, je bent vrij om je professioneel te ontwikkelen waar je wilt, met veel doorgroeimogelijkheden;
 • Daarnaast werken ze bij Aalberts vanuit plezier en passie, is er ruimte voor eigen inbreng en ideeën, geen strak keurslijf, vertrouwen, korte lijnen en een open en informele cultuur;
 • Werken in een uitdagende internationale en ondernemende omgeving;
 • Platte organisatiestructuur met korte communicatielijnen;

Petrochemie Farmaceutische industrie Productie Voedingsmiddelenindustrie VCA Petrochemie Certificering Implementatie Certificering Support NEN energie, afval, recycling, food, farmacie, facilitair, scheepvaart, olie & gas, chemie, kunststof, offshore, metaal, bouw, infra, maritieme, automotive, ICT en logistiek

ISO 9001, ISO 14001, ISO 13485, ISO 17025, OHSAS 18001, ISO 45001, TS 16949, AS 9001, ISO 27001, VCA, Lean, Six sigma, HACCP, GMP, ISO 22000, BRL, GDP, MVO prestatieladder ISO 26000, veiligheidsladder, BRC, FSSC2200, SKAL, BSCI. VCA-VOL DLP.

QESH SHEQ QHSE SHE EHS HSE Coördinator HVK / Hogere Veiligheidskundige IVK / Integraal Veiligheidskundige KAM Consultant KAM Adviseur Auditor Kwaliteitsmanager Milieukundige Safety Advisor Arbodeskundige Arbeidsdeskundige ATEX KAM medewerker / Coördinator / Manager – vacature QA manager / Medewerker Veiligheidskundige / Operationeel veiligheidskundige / arbeidsveiligheid MVK / Middelbaar veiligheidskundige
Recruitment / Werving en selectie bureau QHSE / QHSE Branche 


REAGEER DIRECT OP DEZE VACATURE:

  ik ben al ingeschreven bij QHSE united

  GERELATEERDE VACATURES

  • KAM

  SHEQ Specialist

  Ben jij op zoek naar een mooie uitdaging bij een gerenommeerd en bekend productiebedrijf? Wil jij hier samen met het SHEQ-team het volledige SHEQ-beleid naar een hoger plan gaan tillen? In deze rol van SHEQ Specialist neem je het voortouw en laat dagelijks zien dat veilig werken de hoogste prioriteit heeft. Geïnteresseerd? Solliciteer direct!

  • KAM

  SHEQ Manager

  Ben jij op zoek naar een mooie uitdaging bij een gerenommeerd en bekend productiebedrijf? Wil jij hier het volledige SHEQ-beleid naar een hoger plan gaan tillen? In deze rol van SHEQ Manager ben je een echte leider en neem je de hele organisatie mee in jouw plannen. Geïnteresseerd? Solliciteer direct!

  QHSE Coördinator

  Ben jij klaar voor een mooie nieuwe uitdagende rol als QHSE Coördinator? Bij deze interessante technische service locatie ligt er een mooie uitdaging om het QHSE-beleid te gaan professionaliseren. Wij zijn op zoek naar een pragmatische QHSE Coördinator die zich zowel beleidsmatig als operationeel door de organisatie beweegt.

  • KAM Coördinator, Middelbare veiligheidskundige

  SHEQ Medewerker

  Wil jij je gaan ontwikkelen binnen QHSE en ben je toe aan je eerste of tweede stap? Wil je gaan werken bij een mooi internationaal logistiek bedrijf waar je alle vrijheid krijgt om het SHEQ beleid binnen de organisatie samen met de SHEQ Manager te gaan verbeteren? Lees dan deze vacature door!

  Ga naar de bovenkant