SHE Specialist

REGIO:
Noord Holland

BRANCHE
Logistiek

NIVEAU:
Medior

Ben jij op zoek naar een grote internationale en dynamische organisatie in transport en logistiek. Heb jij een aantal jaar ervaring opgedaan in het (mede)voeren van Veiligheidsbeleid binnen de procesindustrie? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Bedrijfsprofiel

Als organisatie staat QHSE United voor dienstverlening en kwaliteit. Wij streven ernaar om de beste kandidaten uit het vakgebied te koppelen aan de juiste posities bij onze opdrachtgevers in heel Nederland.

Onze opdrachtgever is een grote internationale speler in transport en logistiek. Een ambitieuze en innovatieve opdrachtgever met meerdere vestigingen in verschillende regio`s van het land. Zij voeren een aantal disciplines waardoor zij een totaalaanbieder zijn in de logistiek. Met vervoer over land, zee en in de lucht bedienen zij klanten wereldwijd. Daarnaast zorgen zij voor alle supply chain-oplossingen zoals warehousing en fullfilment. Voor de divisie solutions te Amsterdam zijn wij op zoek naar een leergierige en gedreven SHE Specialist.

Functieomschrijving

Jouw focus ligt op het centrale SHE-beleid. Daarnaast zorg je ervoor dat het managementsysteem is ingevoerd en onderhouden binnen de site. Op zo’n manier dat het voldoet aan de behoeften van de lokale organisatie maar ook aan de wet- en regelgeving. Je signaleert knelpunten, meldt deze en adviseert leidinggevenden en management t.b.v. verbeteringen.

Verder sta je de organisatie bij in de uitvoering en evaluatie van het SHE-beleid, begeleid en ondersteun je de preventiemedewerker in de uitvoering van de taken/verantwoordelijkheden. Je ontwikkelt trainingen, bereid presentaties voor (ter verhoging van milieu- en veiligheidsbewustzijn van management en medewerkers) én bent daarnaast actief als eerste aanspreekpunt op gebied van veiligheid, gezondheid en milieu op de werkvloer (evenals het uitvoeren van veiligheidsrondes). Je ondersteunt je collega van SHEQ op de site mbt de audits en andere werkzaamheden.

Eén van jouw verantwoordelijkheden is ook dat je meewerkt aan diverse, RFI’s, RFQ’s, RI&E en het bijbehorend Plan van Aanpak én dat je management adviseert en ondersteunt bij ontwikkelen van KPI-metingen / rapportages op gebied van SHE. Net als mede opstellen en beheren van de jaarlijkse SHE-doelstellingen. Als SHE Specialist rapporteer je rechtstreeks aan de Business support manager. Je werkt samen met de andere SHEQ collega’s.

Daarnaast bestaan jouw werkzaamheden uit het:

 • Medewerking verlenen voor de implementatie van de preventiemaatregelen en gegeven adviezen i.v.m. onboarding, opleiding, informatie, veiligheid- en milieu instructies, gebruik van chemische stoffen, brandpreventie, noodsituatieplanning, BHV, enz.;
 • Verzorgen van het administratief beheer inzake veiligheid, gezondheid en milieu
 • Het vertalen van relevante wet- en regelgeving naar een praktische aanpak;
 • Het uitvoeren van veiligheidsrondes om het algemene veiligheidsniveau naar een hoger niveau te tillen;
 • Je fungeert als eerste aanspreekpunt op gebied van veiligheid, gezondheid en milieu op de werkvloer;
 • Opstellen, aanvullen en ondertekenen van documenten betreffende keuze, aankoop, gebruik en onderhoud van arbeidsmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen;
 • Opdrachten uitvoeren en/of advies uitbrengen over de wettelijke taken die zijn vastgesteld en opgenomen in Europese, nationale of regionale wet- en regelgeving;
 • Initiëren en/of deelnemen aan multidisciplinaire teams i.v.m. het opstellen en/of uitwerken van procesbeschrijvingen, werkinstructies, controlekaarten;
 • Daarnaast zorg je ervoor dat ook subcontractors veilig kunnen werken en heb je een adviserende rol bij het opstellen van werkvergunningen;

Functie eisen

 • HBO werk- en denkniveau; aangevuld met een diploma middelbare veiligheidskunde of een afgeronde HBO IVK opleiding;
 • Relevante werkervaring bij voorkeur opgedaan binnen de logistiek of procesindustrie;
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord- en geschrift;
 • Kennis en ervaring op het gebied van Arbo en milieumanagement en/of bereidheid je daarin te ontwikkelen is een pré;
 • Communicatief, assertief, creatief, expertise, initiator, planning en organisatie;
 • Analytisch en procesmatig denkvermogen;
 • Basiskennis van managementtechnieken.

Aanbod

 • Een prima salaris
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Een uitdagende baan in een internationale omgeving
 • 28 vakantiedagen
 • Doorgroei en opleidingsmogelijkheden

Petrochemie Farmaceutische industrie Productie Voedingsmiddelenindustrie VCA Petrochemie Certificering Implementatie Certificering Support NEN energie, afval, recycling, food, farmacie, facilitair, scheepvaart, olie & gas, chemie, kunststof, offshore, metaal, bouw, infra, maritieme, automotive, ICT en logistiek

ISO 9001, ISO 14001, ISO 13485, ISO 17025, OHSAS 18001, ISO 45001, TS 16949, AS 9001, ISO 27001, VCA, Lean, Six sigma, HACCP, GMP, ISO 22000, BRL, GDP, MVO prestatieladder ISO 26000, veiligheidsladder, BRC, FSSC2200, SKAL, BSCI. VCA-VOL DLP.

QESH SHEQ QHSE SHE EHS HSE Coördinator HVK / Hogere Veiligheidskundige IVK / Integraal Veiligheidskundige KAM Consultant KAM Adviseur Auditor Kwaliteitsmanager Milieukundige Safety Advisor Arbodeskundige Arbeidsdeskundige ATEX KAM medewerker / Coördinator / Manager – vacature QA manager / Medewerker Veiligheidskundige / Operationeel veiligheidskundige / arbeidsveiligheid MVK / Middelbaar veiligheidskundige
Recruitment / Werving en selectie bureau QHSE / QHSE Branche 


REAGEER DIRECT OP DEZE VACATURE:

  ik ben al ingeschreven bij QHSE united

  GERELATEERDE VACATURES

  • KAM

  SHEQ Specialist

  Ben jij op zoek naar een mooie uitdaging bij een gerenommeerd en bekend productiebedrijf? Wil jij hier samen met het SHEQ-team het volledige SHEQ-beleid naar een hoger plan gaan tillen? In deze rol van SHEQ Specialist neem je het voortouw en laat dagelijks zien dat veilig werken de hoogste prioriteit heeft. Geïnteresseerd? Solliciteer direct!

  • KAM

  SHEQ Manager

  Ben jij op zoek naar een mooie uitdaging bij een gerenommeerd en bekend productiebedrijf? Wil jij hier het volledige SHEQ-beleid naar een hoger plan gaan tillen? In deze rol van SHEQ Manager ben je een echte leider en neem je de hele organisatie mee in jouw plannen. Geïnteresseerd? Solliciteer direct!

  QHSE Coördinator

  Ben jij klaar voor een mooie nieuwe uitdagende rol als QHSE Coördinator? Bij deze interessante technische service locatie ligt er een mooie uitdaging om het QHSE-beleid te gaan professionaliseren. Wij zijn op zoek naar een pragmatische QHSE Coördinator die zich zowel beleidsmatig als operationeel door de organisatie beweegt.

  • KAM Coördinator, Middelbare veiligheidskundige

  SHEQ Medewerker

  Wil jij je gaan ontwikkelen binnen QHSE en ben je toe aan je eerste of tweede stap? Wil je gaan werken bij een mooi internationaal logistiek bedrijf waar je alle vrijheid krijgt om het SHEQ beleid binnen de organisatie samen met de SHEQ Manager te gaan verbeteren? Lees dan deze vacature door!

  Ga naar de bovenkant