Safety Expert

Home/EHS, Food, Noord-Brabant/Safety Expert

REGIO:
Noord-Brabant

BRANCHE
Food

NIVEAU:
Medior

Ben jij enthousiast, gedreven en klaar voor een nieuwe uitdaging? Voor een grote internationale organisatie in de voedingsmiddelenbranche zijn wij op zoek naar een gedreven Safety Expert. Heb jij een aantal jaar ervaring met Veiligheidsbeleid? Lees dan verder!


Bedrijfsprofiel

Als organisatie staat QHSE United voor dienstverlening en kwaliteit. Wij streven ernaar om de beste kandidaten uit het vakgebied te koppelen aan de juiste posities bij onze opdrachtgevers in heel Nederland.

Onze opdrachtgever is Vion Food Group een internationale speler in de voedingsindustrie met productielocaties in Nederland, Duitsland en België. De organisatie heeft verkoopondersteunende- en vertegenwoordigingskantoren in zestien landen wereldwijd. Met vier Business Units vervaardigen zij een groot aantal hoogwaardige producten die uiteindelijk naar de consument gaat. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en gedreven Safety Expert.

Functieomschrijving

Als Veiligheidskundige vervul je een cruciale rol in het streven naar een veilige werkomgeving, waarin het welzijn van medewerkers de hoogste prioriteit heeft. Je bent een voortrekker in het vergroten van het veiligheidsbewustzijn binnen de organisatie, met als ultiem doel dat elke medewerker dagelijks veilig thuis kan komen zonder incidenten. Samen met operationeel leidinggevenden ben je actief aanwezig op de werkvloer, waar je advies geeft op het gebied van veiligheid, gevaarlijke situaties signaleert en ondersteunt bij het oplossen van potentiële risico’s en knelpunten.

De verantwoordelijkheid voor twee locaties, namelijk Tilburg en Boxtel, maakt deze functie uitdagend en divers. De producten vindt je terug bij veel grote supermarktketens in Nederland.

Jij als veiligheidskundige fungeert als adviseur en ondersteuner voor de productielocaties en werkt nauw samen met verschillende afdelingen, waaronder HR, Technische Dienst, Afdelingsmanagers, QA, Facilitaire Dienst en het Lokale Management Team. Jouw communicatieve vaardigheden en proactieve benadering stellen je in staat om effectief samen te werken met diverse teams en afdelingen, waarbij je een cruciale rol speelt in het bevorderen van een cultuur van veiligheid en welzijn binnen de organisatie.

Verantwoordelijk voor

 • je ondersteunt de locaties bij het uitdragen en uitvoeren van het veiligheidsbeleid;
 • je ondersteunt bij het oplossen van knelpunten uit diverse risico-inventarisatie en evaluaties;
 • je geeft voorlichting, instructies en trainingen, bijvoorbeeld toolbox meetings en veiligheidsinstructies;
 • je voert (bijna)ongeval onderzoek en -analyses uit in samenwerking met managers;
 • je ondersteunt bij het opstellen van veiligheidsrapportages, jaarplannen, plannen van aanpak en komt met verbetervoorstellen;
 • je ondersteunt bij het opstellen van procedures en instructies;
 • je loopt veiligheidsrondes en doet werkplekinspecties;
 • je spreekt, gevraagd en ongevraagd, leidinggevenden en medewerkers aan op hun gedrag ten aanzien van veiligheid, op een constructieve manier;
 • je hebt periodiek overleg met jouw veiligheidscollega’s;

Functie eisen

Wat verwachten wij van jou?

 • je hebt HBO werk- en denkniveau en een opleiding richting Veiligheidskunde afgerond, dit kan zowel middelbaar als hoger onderwijs zijn;
 • je hebt relevante en aantoonbare werkervaring van minimaal 5 jaar;
 • ervaring in de voedingsindustrie is een pre;
 • je hebt ervaring met projectmatig werken;
 • je bent sociaal en communicatief vaardig;
 • je kunt goed samenwerken en eenvoudig de vertaalslag kunnen maken van theorie naar praktijk;
 • je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • je bent analytisch, flexibel en hebt een zelfstartend vermogen;
 • je bent in het bezit van een rijbewijs en bent bereid om te reizen tussen Tilburg en Boxtel.

Aanbod

 • Een goed salaris dat past bij jouw kennis en achtergrond;
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Mogelijkheden voor het doen van externe opleidingen voor jouw eigen persoonlijke ontwikkeling en groei.
 • Een enorm interessante werkomgeving

Petrochemie Farmaceutische industrie Productie Voedingsmiddelenindustrie VCA Petrochemie Certificering Implementatie Certificering Support NEN energie, afval, recycling, food, farmacie, facilitair, scheepvaart, olie & gas, chemie, kunststof, offshore, metaal, bouw, infra, maritieme, automotive, ICT en logistiek

ISO 9001, ISO 14001, ISO 13485, ISO 17025, OHSAS 18001, ISO 45001, TS 16949, AS 9001, ISO 27001, VCA, Lean, Six sigma, HACCP, GMP, ISO 22000, BRL, GDP, MVO prestatieladder ISO 26000, veiligheidsladder, BRC, FSSC2200, SKAL, BSCI. VCA-VOL DLP.

QESH SHEQ QHSE SHE EHS HSE Coördinator HVK / Hogere Veiligheidskundige IVK / Integraal Veiligheidskundige KAM Consultant KAM Adviseur Auditor Kwaliteitsmanager Milieukundige Safety Advisor Arbodeskundige Arbeidsdeskundige ATEX KAM medewerker / Coördinator / Manager – vacature QA manager / Medewerker Veiligheidskundige / Operationeel veiligheidskundige / arbeidsveiligheid MVK / Middelbaar veiligheidskundige
Recruitment / Werving en selectie bureau QHSE / QHSE Branche 


REAGEER DIRECT OP DEZE VACATURE:

  ik ben al ingeschreven bij QHSE united

  GERELATEERDE VACATURES

  Safety Health & Environment Manager

  Wij bieden je een uitdagende baan als Safety Health & Environment Manager in een dynamische en groeiende organisatie in de voedingsmiddelenindustrie. Heb jij al een aantal jaar ervaring in een leidende rol om de veiligheid op een plant continue te verbeteren? Reageer dan snel!

  HSE Advisor

  Are you looking for a HSE position at an leading global expert in the provision of welding and coating services? Do you have experience as an HSE Advisor on large scale projects both onshore and offshore? In this position you are developing, implementing health, safety, and environmental initiatives.

  Health & Safety Manager Benelux

  Wil jij graag aan de slag bij een mooie internationale organisatie met een sterke naam in de intra logistiek? Heb jij als Veiligheidskundige al een aantal jaar ervaring in het opzetten en vertalen van HSE-beleid binnen een procesorganisatie en heb je affiniteit met techniek? Dan is deze rol als Health & Safety manager bij Witron precies voor jou!

  • KAM

  Health & Safety Manager / ZZP / Interim opdracht

  Ben jij op zoek naar een mooie interim opdracht als Health & Safety Manager bij een dynamische organisatie logistieke procesindustrie? Voor deze opdracht zijn wij op zoek naar een Veiligheidskundige met een aantal jaar ervaring in de procesindustrie.

  QA(HSE) Manager ZZP-er/Interim opdracht

  Ben jij een ondernemende, proactieve en pragmatische QA (HSE) manager uit de maakindustrie? Wil jij graag het QHSE beleid binnen een mooie dynamische organisatie naar een hoger plan brengen? Dan hebben wij een mooie ZZP opdracht voor jou!

  Ga naar de bovenkant