EHS Specialist

Home/EHS, Limburg, Medior, Productie/EHS Specialist

REGIO:
Limburg

BRANCHE:
Productie

NIVEAU:
Medior

Heb jij ruime ervaring in een technische / productieomgeving en vindt je het fijn om in een innovatieve internationale omgeving te werken? Ben je op zoek naar een baan waarin je solistisch het EHS beleid optimaliseert? Lees dan verder!


Bedrijfsprofiel

Als organisatie staat QHSE United voor dienstverlening en kwaliteit. Wij streven ernaar om de beste kandidaten uit het vakgebied te koppelen aan de juiste posities bij onze opdrachtgevers in heel Nederland.

Onze opdrachtgever heeft een gerenommeerde naam in landbouwtechniek. Een wereldwijde organisatie met een onderdeel in het Nederlandse Limburg.

Functieomschrijving

Als EHS Specialist ben jij degene die alle zaken rondom EHS beleid onderhoud, oppakt en optimaliseert. Je bent het aanspreekpunt binnen deze mooie organisatie en zorgt ervoor dat je met jouw kennis het EHS beleid naar een hoger plan tilt. Onder leiding van de Factory Manager ben je verantwoordelijk voor de EHS Strategie van de fabriek. In deze rol ondersteun en adviseer je het Management Team en interne teams bij het beheersen van de risico’s op het gebied van EHS. Je bent verantwoordelijk voor het leiden en aansturen van de implementatie en beheersing van de EHS managementsystemen en programma’s. Je zorgt ervoor dat zowel aan wet- en regelgeving als aan de eisen van de organisatie wordt voldaan.

Je gaat in deze gewichtige rol werken aan het veiligheidsbewustzijn van de organisatie. In je enthousiasme en vanuit een ondersteunende en adviserende rol neem je mensen makkelijk mee in het versterken van het collectieve Veiligheidsbewustzijn. Je treed niet op als agent maar bent een echte People manager. Het betreft een dynamische functie waarin je zowel beleids- en projectmatig werkt als op strategisch en tactisch niveau werkt. Je werkt nauw samen met collega’s van onder andere Operations, Engineering, Maintenance & Facilities, Logistiek en HR. Daarnaast ondersteun je de preventiemedewerker, is tevens het Hoofd BHV.

 • Adviseren van het Management Team en interne teams over alle zaken die met EHS te maken hebben.
 • Voorbereiden van strategische en tactische plannen die nodig zijn om de doelen te bereiken die zijn vastgesteld door de fabriek en corporate.
 • Ontwikkelen, implementeren en onderhouden van EHS managementsystemen, programma’s, processen en procedures dat zowel aan wet- en regelgeving als aan de eisen van onze organisatie wordt voldaan.
 • Actief ondersteunen van programma eigenaren bij het beheren en verbeteren van hun EHS programma’s (o.a. LOTO, Confined Spaces, Machine Safeguarding, Spray Finishing).
 • Uitvoeren van risicobeoordelingen om risico’s en kansen te identificeren.
 • Uitvoeren van het interne audit programma om de effectiviteit van de EHS programma’s te bewaken en niet-naleving van de normen, wet- en regelgeving en eisen te identificeren.
 • Bewaken van tijdige uitvoering van correctieve acties en preventieve maatregelen om continue verbetering te bewerkstelligen.
 • Deelnemen aan incidentenonderzoeken en ergonomische beoordelingen en helpen bij het bepalen van effectieve beheersmaatregelen.
 • Verder ontwikkelen van trainingsmaterialen en zorgen voor uitvoering van de EHS trainingsprogramma’s.
 • Optreden als contactpersoon van de organisatie met externe regelgevende instanties en andere milieu-, gezondheids- en veiligheidsorganisaties.
 • Deelnemen aan beoordelingen van nieuwe producten, apparatuur en processen om mogelijke gevaren en niet-naleving van wettelijke vereisten en bedrijfseisen te identificeren.
 • Analyseren en rapporteren van EHS statistieken en identificeren van kansen voor verbetering op basis van trends.
 • Voorbereiden en voorzitten van de maandelijkse EHS Council.
 • Rapporteren en presenteren over de voortgang in het realiseren van de EHS doelstellingen aan het (senior) Management Team en tijdens medewerkersbijeenkomsten.

Functie eisen

 • Afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur in een technische richting of Integrale Veiligheidskunde;
 • Afgeronde vakgerichte opleiding zoals Middelbare Veiligheidskunde (MVK) of Hogere Veiligheidskunde (HVK);
 • Meerdere jaren (3 tot 6 jaar) ervaring in een soortgelijke rol, bij voorkeur in een technische productieomgeving;
 • Uitstekende communicatieve en rapportagevaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal;
 • Sterke samenwerkingsvaardigheden met het vermogen om te werken met verschillende functies en culturen;
 • Ervaring met het ontwikkelen, implementeren en beheren van EHS management systemen (ISO 14001, ISO 45001);
 • Ervaring met het implementeren en beheren van EHS Programma’s, ervaring met cultuurprogramma’s is een pré;
 • Ervaring met het werken met verschillende computersystemen en analyseren van data.

Aanbod

 • Uitstekend salaris
 • Prima arbeidsvoorwaarden,
 • Een uitdagende functie met opleidingsmogelijkheden
 • Gevarieerde en uitdagende werkomgeving

Petrochemie Farmaceutische industrie Productie Voedingsmiddelenindustrie VCA Petrochemie Certificering Implementatie Certificering Support NEN energie, afval, recycling, food, farmacie, facilitair, scheepvaart, olie & gas, chemie, kunststof, offshore, metaal, bouw, infra, maritieme, automotive, ICT en logistiek

ISO 9001, ISO 14001, ISO 13485, ISO 17025, OHSAS 18001, ISO 45001, TS 16949, AS 9001, ISO 27001, VCA, Lean, Six sigma, HACCP, GMP, ISO 22000, BRL, GDP, MVO prestatieladder ISO 26000, veiligheidsladder, BRC, FSSC2200, SKAL, BSCI. VCA-VOL DLP.

QESH SHEQ QHSE SHE EHS HSE Coördinator HVK / Hogere Veiligheidskundige IVK / Integraal Veiligheidskundige KAM Consultant KAM Adviseur Auditor Kwaliteitsmanager Milieukundige Safety Advisor Arbodeskundige Arbeidsdeskundige ATEX KAM medewerker / Coördinator / Manager – vacature QA manager / Medewerker Veiligheidskundige / Operationeel veiligheidskundige / arbeidsveiligheid MVK / Middelbaar veiligheidskundige
Recruitment / Werving en selectie bureau QHSE / QHSE Branche 


REAGEER DIRECT OP DEZE VACATURE:

  ik ben al ingeschreven bij QHSE united

  GERELATEERDE VACATURES

  • KAM Coördinator, Middelbare veiligheidskundige

  SHEQ Officer

  Heb jij al een aantal jaar ervaring in de kwaliteit en veiligheid in een BRZO omgeving en ben jij toe aan een volgende stap in je carrière? Ben jij in staat om samen met de SHEQ Manager het SHEQ beleid te voeren en te optimaliseren binnen een leuke platte organisatie met een internationaal randje? Dan ben jij de SHEQ Officer die wij zoeken!

  Categorieën: KAM, Chemie, Medior, Zuid Holland|Label: , , , , , , |

  Project HSEQ Coördinator

  Ben jij op zoek naar een volgende stap in je carrière en wil je werken in een dynamische omgeving waarin je tal van mooie projecten beheert? Wil jij graag aan de slag als Project HSEQ Coördinator bij een enorm gaaf bedrijf in heavy lifting? Lees dan snel deze interessante vacature door en solliciteer!

  Safety Health & Environment Manager

  Wij bieden je een uitdagende baan als Safety Health & Environment Manager in een dynamische en groeiende organisatie in de voedingsmiddelenindustrie. Heb jij al een aantal jaar ervaring in een leidende rol om de veiligheid op een plant continue te verbeteren? Reageer dan snel!

  HSE Coördinator

  Ben jij een ondernemende, proactieve en pragmatische HSE Coördinator en heb jij al een aantal jaren operationele ervaring binnen de maakindustrie? Wil jij graag het HSE beleid binnen een mooie dynamische organisatie naar een hoger plan brengen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

  Ga naar de bovenkant