EHS Officer

REGIO:
Noord Holland
BRANCHE:
Productie

NIVEAU:
Junior

Ben jij in het bezit van een HBO opleiding Integrale Veiligheidskunde of een MVK-diploma en ben jij op zoek naar een 2e stap in je carrière? Bij deze opdrachtgever kan je uitkijken naar een hele mooie uitdaging!


Bedrijfsprofiel

Als organisatie staat QHSE United voor dienstverlening en kwaliteit. Wij streven ernaar om de beste kandidaten uit het vakgebied te koppelen aan de juiste posities bij onze opdrachtgevers in heel Nederland.

Onze opdrachtgever is een wereldwijde speler op het gebied van veredeling. Het product dat hieruit voortkomt wordt wereldwijd geproduceerd en verkocht. Een innovatieve speler met decennia aan ervaring wat zorgt voor een uiterst efficiënt proces. Deze organisatie heeft wereldwijd meer dan 2000 enthousiaste en gedreven medewerkers die continue bezig zijn het product verder te ontwikkelen. Voor deze mooie organisatie zijn wij op zoek naar een enthousiaste EHS officer.

Functieomschrijving

Als EHS Officer ben je binnen de procesafdeling verantwoordelijk voor de veiligheid. Door de activiteiten op deze afdeling komen er verschillende risicovolle situaties voorbij waar jij de veiligheid voor moet borgen. Je zorgt ervoor dat jouw collega`s onder de meest veilige omstandigheden hun werk kunnen uitvoeren. Je zorgt ervoor dat het veiligheidsbewustzijn naar een hoger plan wordt getild.

Binnen de organisatie staan kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel. Ze willen daarom continu blijven verbeteren om de organisatie nog veiliger in te richten. De EHS officer heeft als belangrijke uitdaging om samen met de naaste collega’s op de werkvloer kansen te signaleren om het veiligheidsniveau binnen de afdelingen te verhogen. zij zien veiligheid dus niet als noodzakelijk kwaad, maar juist als een middel om het verbeterpotentieel van de procesafdeling inzichtelijk te maken en daarmee aan de slag te gaan. In plaats van passief te kijken of er wordt voldaan aan alle protocollen en instructies en lijstjes af te vinken, ben je als EHS officer van toegevoegde waarde. In deze nieuwe functie initieer en stuur je verbeterprojecten en werkprocessen aan.

Verdere ben je verantwoordelijk voor onder andere:

 • analyses voor machineveiligheid,
 • ontwikkeling van veiligheidsprotocollen
 • uitvoeren van periodieke controlerondes en audits
 • opstellen van rapportages en signaleren van afwijkingen
 • toezien op het opvolgen van actiepunten en tekortkomingen ten aanzien van incidenten of opmerkingen uit audits en RIE’s.
 • Je bent hét aanspreekpunt en vraagbaak op de afdeling ten aanzien van veiligheidszaken.
 • coachen en trainen van collega’s, met betrekking tot veiligheid

Functie eisen

 • HBO werk- en denkniveau
 • Een opleiding IVK of een MVK-diploma
 • Al een aantal jaar ervaring als Veiligheidskundige
 • Ervaring in een productieomgeving is een pré
 • vindt het belangrijk om de veiligheid van collega’s op de werkvloer te garanderen;
 • werkt nauwkeurig, bent resultaatgericht en besluitvaardig;
 • vergaart alle relevante informatie op het gebied van Veiligheid en Arbo voor het verbeteren van de afdeling.
 • Bent communicatief sterk en kan mensen meekrijgen

Aanbod

 • Een goed salaris
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een open no-nonsense werkomgeving waarin groei, initiatief en ontwikkeling centraal staan.
 • De mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, waarin we jou graag ondersteunen.
 • Doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie.

Petrochemie Farmaceutische industrie Productie Voedingsmiddelenindustrie VCA Petrochemie Certificering Implementatie Certificering Support NEN energie, afval, recycling, food, farmacie, facilitair, scheepvaart, olie & gas, chemie, kunststof, offshore, metaal, bouw, infra, maritieme, automotive, ICT en logistiek

ISO 9001, ISO 14001, ISO 13485, ISO 17025, OHSAS 18001, ISO 45001, TS 16949, AS 9001, ISO 27001, VCA, Lean, Six sigma, HACCP, GMP, ISO 22000, BRL, GDP, MVO prestatieladder ISO 26000, veiligheidsladder, BRC, FSSC2200, SKAL, BSCI. VCA-VOL DLP.

QESH SHEQ QHSE SHE EHS HSE Coördinator HVK / Hogere Veiligheidskundige IVK / Integraal Veiligheidskundige KAM Consultant KAM Adviseur Auditor Kwaliteitsmanager Milieukundige Safety Advisor Arbodeskundige Arbeidsdeskundige ATEX KAM medewerker / Coördinator / Manager – vacature QA manager / Medewerker Veiligheidskundige / Operationeel veiligheidskundige / arbeidsveiligheid MVK / Middelbaar veiligheidskundige
Recruitment / Werving en selectie bureau QHSE / QHSE Branche 


REAGEER DIRECT OP DEZE VACATURE:

  ik ben al ingeschreven bij QHSE united

  GERELATEERDE VACATURES

  • KAM

  SHEQ Specialist

  Ben jij op zoek naar een mooie uitdaging bij een gerenommeerd en bekend productiebedrijf? Wil jij hier samen met het SHEQ-team het volledige SHEQ-beleid naar een hoger plan gaan tillen? In deze rol van SHEQ Specialist neem je het voortouw en laat dagelijks zien dat veilig werken de hoogste prioriteit heeft. Geïnteresseerd? Solliciteer direct!

  • KAM

  SHEQ Manager

  Ben jij op zoek naar een mooie uitdaging bij een gerenommeerd en bekend productiebedrijf? Wil jij hier het volledige SHEQ-beleid naar een hoger plan gaan tillen? In deze rol van SHEQ Manager ben je een echte leider en neem je de hele organisatie mee in jouw plannen. Geïnteresseerd? Solliciteer direct!

  QHSE Coördinator

  Ben jij klaar voor een mooie nieuwe uitdagende rol als QHSE Coördinator? Bij deze interessante technische service locatie ligt er een mooie uitdaging om het QHSE-beleid te gaan professionaliseren. Wij zijn op zoek naar een pragmatische QHSE Coördinator die zich zowel beleidsmatig als operationeel door de organisatie beweegt.

  • KAM Coördinator, Middelbare veiligheidskundige

  SHEQ Medewerker

  Wil jij je gaan ontwikkelen binnen QHSE en ben je toe aan je eerste of tweede stap? Wil je gaan werken bij een mooi internationaal logistiek bedrijf waar je alle vrijheid krijgt om het SHEQ beleid binnen de organisatie samen met de SHEQ Manager te gaan verbeteren? Lees dan deze vacature door!

  Ga naar de bovenkant