QHSE Beleidsadviseur

Home/KAM, Noord-Holland, Recycling, Senior/QHSE Beleidsadviseur

REGIO:
Noord Holland

BRANCHE
Afvalverwerking

NIVEAU:
Senior

Ben jij een Veiligheidskundige met ruime ervaring in de procesindustrie en heb je ervaring met verandermanagement, de iso normen en structuren van KAM? Ben jij in staat om met jouw expertise op een proactieve en coachende, maar wel overtuigende wijze de lijnorganisatie te adviseren? dan is deze baan zeker iets voor jou!


Bedrijfsprofiel

Als organisatie staat QHSE United voor dienstverlening en kwaliteit. Wij streven ernaar om de beste kandidaten uit het vakgebied te koppelen aan de juiste posities bij onze opdrachtgevers in heel Nederland.

Onze opdrachtgever is een duurzaam afvalverwerkingsbedrijf in die met verschillende vestigingen in de randstad opereert. Zij zijn een duurzaam energie- en afvalbedrijf van 50 gemeenten en 6 waterschappen. Het bedrijf is alleen in Nederland actief en is tevens de grootste niet-commerciële afvalinzamelaar van het land. Het hoofdkantoor bevindt zich in Alkmaar. Voor de locaties Middenmeer en Alkmaar zijn wij op zoek naar een gedreven QHSE Beleidsadviseur.

Functieomschrijving

In jouw rol van beleidsadviseur KAM/QHSE ben je het eerste aanspreekpunt voor de directeur en het MT van de Business Unit Inzameling. Daarnaast maak je onderdeel uit van het operationele MT van de Business Unit Inzameling en Recycling & Logistiek. Je katalyseert, activeert, intervenieert wanneer nodig, motiveert en inspireert de organisatie om elke dag weer een stuk veiliger te maken. Je doet de werkzaamheden samen met de adviseurs QHSE en adviseurs Omgevingsrecht. Beleidsmatige zaken stem je af met je collega’s beleidsadviseurs QHSE en met de manager van het team Veiligheid/QHSE.

Met jouw expertise ben je in staat op een proactieve en coachende manier de lijnorganisatie te adviseren, je gaat de dialoog aan, bent samenwerkingsgericht en ook in staat om zelfstandig te opereren.

Je richt je als beleidsadviseur QHSE op het coördineren en analyseren van de omstandigheden rondom veiligheid, arbeidsomstandigheden, kwaliteit en milieu. Alle zaken die zich rond deze onderwerpen voltrekken vallen onder jouw  aandacht. Jij zorgt ervoor dat je op de hoogte bent van de compliance binnen de Business Units en dat je tijdig en proactief weet bij te sturen en zo nodig kunt escaleren.

Daarnaast bestaan jouw werkzaamheden uit het:

 • Opstellen van managementrapportages door te analyseren en adviseren over de voorgang van (jaar)plannen, incidenten, veiligheidsrondgangen, audits en risicostudies;
 • Organiseren van voorlichting en bewustwording;
 • Ondersteuning bij de implementatie van een verbeterprogramma’s;
 • Vertalen van beleidsstandaarden in interventies op het gebied van veiligheid en milieu om bewustzijn te verhogen en risico’s te verkleinen;
 • Uitvoeren van verbeter- en actiepunten op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu en het vertalen daarvan naar het jaarplan en naar de locatieverantwoordelijkheden;
 • Risicogerichte audits uitvoeren en input leveren voor het continu verbeteren van de processen op het gebied van veiligheid, milieu en gezondheid;
 • Uitvoeren van verdiepende (incident)onderzoeken en invulling geven aan thema’s op het gebied van veiligheid en milieu compliance (vergunningen).

Functie eisen

 • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau en relevante opleiding op het gebied van veiligheid (MVK/HVK).
 • Je hebt zeker 5 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke coördinerende functie, bijvoorbeeld in de afvalinzameling en recycling.
 • Je hebt sterk coördinerende en coachende vaardigheden en kan goed schakelen op managementniveau
 • Ervaring met en kennis van veiligheidscultuurtrajecten, milieuvergunningen en afvalstoffen is een pré
 • Je hebt ervaring met het implementeren van mamagementsystemen zoals ISO 9001 en 27001.
 • Je krijgt energie om jou vakgebied professioneel opde kaart te zetten en gaat daarin doelgericht te werk.

Aanbod

 • Een uitstekend salaris
 • Pensioenregeling, reiskostenvergoeding
 • 8% vakantiegeld en persoonlijk arbeidsvoorwaardenbudget van 13,39%
 • Fiscaal voordelig een fiets, PC, tablet kopen en voordelig fitnessen (FiscFree)
 • Een elektrische auto van de zaak
 • Uitdagende werkomgeving
 • Werken bij een duurzaam en innovatief bedrijf
 • Werken bij een maatschappelijk betrokken organisatie, die koploper is in duurzaamheid

Petrochemie Farmaceutische industrie Productie Voedingsmiddelenindustrie VCA Petrochemie Certificering Implementatie Certificering Support NEN energie, afval, recycling, food, farmacie, facilitair, scheepvaart, olie & gas, chemie, kunststof, offshore, metaal, bouw, infra, maritieme, automotive, ICT en logistiek

ISO 9001, ISO 14001, ISO 13485, ISO 17025, OHSAS 18001, ISO 45001, TS 16949, AS 9001, ISO 27001, VCA, Lean, Six sigma, HACCP, GMP, ISO 22000, BRL, GDP, MVO prestatieladder ISO 26000, veiligheidsladder, BRC, FSSC2200, SKAL, BSCI. VCA-VOL DLP.

QESH SHEQ QHSE SHE EHS HSE Coördinator HVK / Hogere Veiligheidskundige IVK / Integraal Veiligheidskundige KAM Consultant KAM Adviseur Auditor Kwaliteitsmanager Milieukundige Safety Advisor Arbodeskundige Arbeidsdeskundige ATEX KAM medewerker / Coördinator / Manager – vacature QA manager / Medewerker Veiligheidskundige / Operationeel veiligheidskundige / arbeidsveiligheid MVK / Middelbaar veiligheidskundige
Recruitment / Werving en selectie bureau QHSE / QHSE Branche 


REAGEER DIRECT OP DEZE VACATURE:

  ik ben al ingeschreven bij QHSE united

  GERELATEERDE VACATURES

  QA-HSE Manager

  Staat kwaliteit & Veiligheid bij jou op nummer 1 en vind je het leuk om mee te bouwen aan een snelgroeiend bedrijf? Ben je vertrouwd met kwaliteitssystemen, de implementatie en de impact hiervan op de gehele organisatie? En heb je daarnaast ook nog eens ervaring met het leidinggeven aan een QHSE team? Lees dan snel deze vacature!

  H&S Manager

  Ben je een daadkrachtige en pragmatische H&S manager en heb jij al je vlieguren gemaakt in de maak-industrie? Ben je op zoek naar een mooie en dynamische werkomgeving waar jij verantwoordelijk wordt voor het gehele Health & Safety beleid? Reageer dan snel op deze interessante vacature!

  • KAM Manager

  Sr. QHSE Engineer

  Ben jij een ervaren Sr. QHSE Engineer? Lijkt het jouw een uitdaging om de kwaliteitsafdeling verder vorm te geven? En zorg jij er mede voor dat onze organisatie voldoet aan de wetten en regels rondom kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu? Dan hebben wij dé vacature voor jou!

  • KAM

  KAM Coördinator

  Ben je een gedreven, daadkrachtige KAM Coördinator en adviseer je graag je collega`s in alle lagen van de organisatie? Ben jij analytisch en ga je graag met beleid aan de slag? Heb je ervaring met het implementeren van managementsystemen? Reageer dan snel op deze interessante vacature!

  Ga naar de bovenkant