Manager QHSE

REGIO:
Noord-Holland

BRANCHE
Recycling

NIVEAU:
Senior

Wij bieden je een uitdagende baan als Manager QHSE. Wil jij het QHSE beleid verbeteren en stuur jij graag een team aan? Heb je meerdere jaren ervaring in een procesindustrie en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Reageer dan snel!


Bedrijfsprofiel

Als organisatie staat QHSE United voor dienstverlening en kwaliteit. Wij streven ernaar om de beste kandidaten uit het vakgebied te koppelen aan de juiste posities bij onze opdrachtgevers in heel Nederland.

Onze opdrachtgever is een maatschappelijke en innovatieve onderneming die op vooruitstrevende wijze producten, afval- en grondstoffen inzamelt, verwerkt, hergebruikt en recyclet (Re-use, Re-pair, Re-cycle). Daarnaast leveren ze energie en warmte, en zetten zich continu in voor een schone, hele en veilige openbare ruimte. Voor deze mooie organisatie zijn wij op zoek naar een gedreven Manager QHSE.

Functieomschrijving

De manager QHSE geeft leiding aan de afdeling KAM. De afdeling is verantwoordelijk voor het werkveld ‘Safety, Health, Environment & Quality’. Je hebt een actieve samenwerking met de managers van de business units en met de bestuurssecretaris (Compliance Manager), de Concern Controller (Risico Manager) en met de manager HRM inzake het arbobeleid. Je bent verantwoordelijk voor de afdeling en werkt samen met een veiligheidskundige. Het is en kleine afdeling binnen de organisatie.

Als manager QHSE heb je verschillende kernactiviteiten:

Op het gebied van strategie en beleid stel je een beleidsplan op waarin staat omschreven hoe te werken met nationale en internationale kwaliteits-,veiligheids-, en milieudoelstellingen. Deze moeten geborgd worden in de organisatie. Op dit vlak zorg je er ook voor dat dit planmatig wordt uitgevoerd en rapporteer je hierover aan de directie en het management.

In het jaarplan dat je gaat opstellen lever je input voor het strategisch beleid en stel je de begroting op. Je bent budget verantwoordelijk en draagt er aan bij dat de gestelde doelen worden behaald binnen het gestelde budget.

Ze hebben binnen de organisatie diverse certificeringen, jij bent ervoor verantwoordelijk dat ze deze certificeringen in bezit krijgen en behouden. Dit doe je aan de hand van een auditplan, trainingsplan en certificeringsactiviteiten.

Om deze te behouden organiseer je audits, inspecties en evaluaties en beoordeel je deze. Bij eventuele verbeteracties bewaak je de voortgang hiervan.

De te behalen doelen van de manager QHSE hebben betrekking op het formuleren en implementeren van het veiligheidsbeleid. Het beoogde resultaat is een zo laag mogelijk aantal ongevallen die tot verzuim kunnen leiden. In samenwerking met de manager HRM formuleer je het ARBO beleid (RI&E), het ziekteverzuimbeleid, de bedrijfshulpverlening (BHV) en het Periodiek Arbeidsgezondheids Onderzoek (PAGO). Ook formuleer en implementeer je het milieu- en kwaliteitsbeleid waaronder het bijhouden en onderhouden van het certificeringssysteem en het behoud van alle certificeringen en de bijbehorende interne en externe audits.

De dienstverlening is breed, van huis aan huis inzamelen met verschillende inzamelvoertuigen tot gladheidsbestrijding, een groengas fabriek en een grote afdeling openbare ruimte. Ze hebben meer dan 10 locaties waar ze onze activiteiten uitvoeren binnen de 8 aangesloten gemeentes.

Op de afdeling QHSE werk je intensief samen met de veiligheidskundige. Je bent verantwoordelijk voor het voeren van gesprekken in samenwerking met HRM en begeleid je collega’s bij de ontwikkeling en werkzaamheden.

Functie eisen

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding in de richting van bedrijfskunde, veiligheidskunde of kwaliteitsmanagement.
 • Je hebt ervaring als manager Q-HSE en gewend te werken in een team.
 • Je bent op de hoogte van actuele wet en regelgeving en certificeringen.
 • Het hebben van een lean yellow, green of black belt is een pré.
 • Als Q-HSE manager ben je vooral verantwoordelijk voor het kwaliteitsbeleid, de veiligheidskundige houdt zich bezig met het HSE gedeelte.
 • Je bent in staat een brug te slaan tussen de processen en de collega’s die de processen gaan uitvoeren. Het is belangrijk dat je begrip hebt dat bepaald beleid impact heeft op een afdeling en inlevingsvermogen hebt.
 • De ideale kandidaat heeft een leidinggevende rol gehad in de bouw of energiesector.
 • Het is van belang dat je ervaring hebt met procesoptimalisatie (LEAN/6-sigma) en procesbeschrijvingen (flowchart en workflows).

Aanbod

 • Uitstekend salaris
 • Persoonlijk arbeidsvoorwaardenbudget van 13,44%.
 • Functie specifieke op jou gerichte opleidingen en trainingen.
 • Winstuitkering, gebaseerd op de winst die er gemaakt is.
 • Mogelijkheid tot thuiswerk.
 • Ruime reiskostenvergoeding.
 • Plezierige werksfeer en leuke collega’s.
 • Actieve bijdragen aan een schonere en duurzamere wereld.

Petrochemie Farmaceutische industrie Productie Voedingsmiddelenindustrie VCA Petrochemie Certificering Implementatie Certificering Support NEN energie, afval, recycling, food, farmacie, facilitair, scheepvaart, olie & gas, chemie, kunststof, offshore, metaal, bouw, infra, maritieme, automotive, ICT en logistiek

ISO 9001, ISO 14001, ISO 13485, ISO 17025, OHSAS 18001, ISO 45001, TS 16949, AS 9001, ISO 27001, VCA, Lean, Six sigma, HACCP, GMP, ISO 22000, BRL, GDP, MVO prestatieladder ISO 26000, veiligheidsladder, BRC, FSSC2200, SKAL, BSCI. VCA-VOL DLP.

QESH SHEQ QHSE SHE EHS HSE Coördinator HVK / Hogere Veiligheidskundige IVK / Integraal Veiligheidskundige KAM Consultant KAM Adviseur Auditor Kwaliteitsmanager Milieukundige Safety Advisor Arbodeskundige Arbeidsdeskundige ATEX KAM medewerker / Coördinator / Manager – vacature QA manager / Medewerker Veiligheidskundige / Operationeel veiligheidskundige / arbeidsveiligheid MVK / Middelbaar veiligheidskundige
Recruitment / Werving en selectie bureau QHSE / QHSE Branche 


REAGEER DIRECT OP DEZE VACATURE:

  ik ben al ingeschreven bij QHSE united

  GERELATEERDE VACATURES

  • Kam Medewerker

  Health & Safety Specialist

  Wil jij graag aan de slag bij een mooie internationale organisatie met een sterke naam in de intra logistiek? Heb jij als Health & Safety Specialist al een aantal jaar ervaring in het (mede)opzetten en vertalen van HSE-beleid binnen een procesorganisatie en heb je affiniteit met techniek? Dan is deze rol precies voor jou!

  KAM Manager

  Voor deze veelzijdige en uitdagende functie zoeken wij een KAM Manager die óns vertelt hoe het moet. Bij Logchies zijn ze team spelers en dat zoeken ze ook in jou als nieuwe collega. Analytisch, communicatief, organiseren en proactief zijn de kernwoorden van jouw DNA. Herken jij jezelf hierin? Reageer dan snel!

  • KAM Coördinator, Middelbare veiligheidskundige

  SHEQ Officer

  Heb jij al een aantal jaar ervaring in de kwaliteit en veiligheid in een BRZO omgeving en ben jij toe aan een volgende stap in je carrière? Ben jij in staat om samen met de SHEQ Manager het SHEQ beleid te voeren en te optimaliseren binnen een leuke platte organisatie met een internationaal randje? Dan ben jij de SHEQ Officer die wij zoeken!

  Categorieën: KAM, Chemie, Medior, Zuid Holland|Label: , , , , , , |

  Project HSEQ Coördinator

  Ben jij op zoek naar een volgende stap in je carrière en wil je werken in een dynamische omgeving waarin je tal van mooie projecten beheert? Wil jij graag aan de slag als Project HSEQ Coördinator bij een enorm gaaf bedrijf in heavy lifting? Lees dan snel deze interessante vacature door en solliciteer!

  Safety Health & Environment Manager

  Wij bieden je een uitdagende baan als Safety Health & Environment Manager in een dynamische en groeiende organisatie in de voedingsmiddelenindustrie. Heb jij al een aantal jaar ervaring in een leidende rol om de veiligheid op een plant continue te verbeteren? Reageer dan snel!

  Ga naar de bovenkant