Safety Engineer

REGIO:
Noord Brabant

BRANCHE
Procesindustrie

NIVEAU:
Medior

Ben jij in het bezit van een diploma Veiligheidskunde of ben jij Arbeidshygiënist met een achtergrond in Chemie? Ben je op zoek naar een mooi internationaal bedrijf waar jij je bezighoudt met procesveiligheid, brandveiligheid en arbeidsveiligheid? Lees dan de vacature door!


Bedrijfsprofiel

Als organisatie staat QHSE United voor dienstverlening en kwaliteit. Wij streven ernaar om de beste kandidaten uit het vakgebied te koppelen aan de juiste posities bij onze opdrachtgevers in heel Nederland.

Onze opdrachtgever is een wereldwijde producent van industriële coatingharsen en additieven voor architecturale, industriële, beschermende, automobiel- en speciale coatings en inkten. Zij biedt een reeks producten voor gebruik op hout, metaal, plastic en andere oppervlakken. Een mooie internationale organisatie met ruim 4000 medewerkers wereldwijd bedienen zij klanten in ruim 100 landen. Voor hen zijn wij op zoek naar een Safety Engineer.

Functieomschrijving

Voor het SHE-team in Bergen op Zoom zijn we op zoek naar een enthousiaste, gedreven collega. De nieuwe safety engineer is de technisch/chemisch/veiligheidskundig intermediair tussen de verschillende afdelingen. De functie richt zich op het volledige veiligheidsdomein in de breedste zin van het woord. Binnen het SHE team ben je de kennishouder van procesveiligheid, brandveiligheid en arbeidsveiligheid.

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het initiëren, bevorderen en coördineren van veiligheid op de locatie. Om dit te realiseren heb je een grote rol bij het implementeren van veiligheidsvraagstukken. Vanuit jouw brede inhoudelijke kennis van wet- en regelgeving draag je constructieve, korte en lange termijn oplossingen aan.

Je geeft zowel gevraagd als ongevraagd advies en bent

 • kennisdrager van het veiligheidsbeheerssysteem conform ISO 45001 en NTA 8620
 • eigenaar van het veiligheidsrapport en bedrijfsbrandweerrapport
 • een vast onderdeel van de crisisorganisatie, en loopt op termijn consignatiediensten

Daarnaast behoort tot je taken:

 • uitvoeren van compliance checks en het vertalen van gebreken naar praktische en haalbare maatregelen
 • adviseren bij nieuwe en veranderende processen, producten, apparatuur wijzigingen
 • uitvoeren van diverse risicostudies en incidentenonderzoek
 • interne audits en inspecties incl. opvolgen van corrigerende en preventieve acties
 • contacten met overheden, participeren tijdens inspecties en vervolg

Functie eisen

 • Afgeronde HBO opleiding, aangevuld met HVK en/of arbeidshygiëne
 • Bij voorkeur ervaring in een (chemische) productieomgeving
 • Communicatief vaardig in het Nederlands en Engels
 • Klant- en oplossingsgericht, organiserend en samenwerkend vermogen

Aanbod

 • Een goed salaris
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden
 • innovatief bedrijf met een sterke teamgeest
 • Uitdagende en afwisselende werkzaamheden en een prettige werkomgeving
 • Openheid voor nieuwe ideeën en geweldige kansen om te groeien en je carrière te ontwikkelen.

Petrochemie Farmaceutische industrie Productie Voedingsmiddelenindustrie VCA Petrochemie Certificering Implementatie Certificering Support NEN energie, afval, recycling, food, farmacie, facilitair, scheepvaart, olie & gas, chemie, kunststof, offshore, metaal, bouw, infra, maritieme, automotive, ICT en logistiek

ISO 9001, ISO 14001, ISO 13485, ISO 17025, OHSAS 18001, ISO 45001, TS 16949, AS 9001, ISO 27001, VCA, Lean, Six sigma, HACCP, GMP, ISO 22000, BRL, GDP, MVO prestatieladder ISO 26000, veiligheidsladder, BRC, FSSC2200, SKAL, BSCI. VCA-VOL DLP.

QESH SHEQ QHSE SHE EHS HSE Coördinator HVK / Hogere Veiligheidskundige IVK / Integraal Veiligheidskundige KAM Consultant KAM Adviseur Auditor Kwaliteitsmanager Milieukundige Safety Advisor Arbodeskundige Arbeidsdeskundige ATEX KAM medewerker / Coördinator / Manager – vacature QA manager / Medewerker Veiligheidskundige / Operationeel veiligheidskundige / arbeidsveiligheid MVK / Middelbaar veiligheidskundige
Recruitment / Werving en selectie bureau QHSE / QHSE Branche 


REAGEER DIRECT OP DEZE VACATURE:

  ik ben al ingeschreven bij QHSE united

  GERELATEERDE VACATURES

  • Kam Medewerker

  Health & Safety Specialist

  Wil jij graag aan de slag bij een mooie internationale organisatie met een sterke naam in de intra logistiek? Heb jij als Health & Safety Specialist al een aantal jaar ervaring in het (mede)opzetten en vertalen van HSE-beleid binnen een procesorganisatie en heb je affiniteit met techniek? Dan is deze rol precies voor jou!

  KAM Manager

  Voor deze veelzijdige en uitdagende functie zoeken wij een KAM Manager die óns vertelt hoe het moet. Bij Logchies zijn ze team spelers en dat zoeken ze ook in jou als nieuwe collega. Analytisch, communicatief, organiseren en proactief zijn de kernwoorden van jouw DNA. Herken jij jezelf hierin? Reageer dan snel!

  • KAM Coördinator, Middelbare veiligheidskundige

  SHEQ Officer

  Heb jij al een aantal jaar ervaring in de kwaliteit en veiligheid in een BRZO omgeving en ben jij toe aan een volgende stap in je carrière? Ben jij in staat om samen met de SHEQ Manager het SHEQ beleid te voeren en te optimaliseren binnen een leuke platte organisatie met een internationaal randje? Dan ben jij de SHEQ Officer die wij zoeken!

  Categorieën: KAM, Chemie, Medior, Zuid Holland|Label: , , , , , , |

  Project HSEQ Coördinator

  Ben jij op zoek naar een volgende stap in je carrière en wil je werken in een dynamische omgeving waarin je tal van mooie projecten beheert? Wil jij graag aan de slag als Project HSEQ Coördinator bij een enorm gaaf bedrijf in heavy lifting? Lees dan snel deze interessante vacature door en solliciteer!

  Safety Health & Environment Manager

  Wij bieden je een uitdagende baan als Safety Health & Environment Manager in een dynamische en groeiende organisatie in de voedingsmiddelenindustrie. Heb jij al een aantal jaar ervaring in een leidende rol om de veiligheid op een plant continue te verbeteren? Reageer dan snel!

  Ga naar de bovenkant