Safety Engineer

REGIO:
Noord Brabant

BRANCHE
Procesindustrie

NIVEAU:
Medior

Ben jij in het bezit van een diploma Veiligheidskunde of ben jij Arbeidshygiënist met een achtergrond in Chemie? Ben je op zoek naar een mooi internationaal bedrijf waar jij je bezighoudt met procesveiligheid, brandveiligheid en arbeidsveiligheid? Lees dan de vacature door!


Bedrijfsprofiel

Als organisatie staat QHSE United voor dienstverlening en kwaliteit. Wij streven ernaar om de beste kandidaten uit het vakgebied te koppelen aan de juiste posities bij onze opdrachtgevers in heel Nederland.

Onze opdrachtgever is een wereldwijde producent van industriële coatingharsen en additieven voor architecturale, industriële, beschermende, automobiel- en speciale coatings en inkten. Zij biedt een reeks producten voor gebruik op hout, metaal, plastic en andere oppervlakken. Een mooie internationale organisatie met ruim 4000 medewerkers wereldwijd bedienen zij klanten in ruim 100 landen. Voor hen zijn wij op zoek naar een Safety Engineer.

Functieomschrijving

Voor het SHE-team in Bergen op Zoom zijn we op zoek naar een enthousiaste, gedreven collega. De nieuwe safety engineer is de technisch/chemisch/veiligheidskundig intermediair tussen de verschillende afdelingen. De functie richt zich op het volledige veiligheidsdomein in de breedste zin van het woord. Binnen het SHE team ben je de kennishouder van procesveiligheid, brandveiligheid en arbeidsveiligheid.

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het initiëren, bevorderen en coördineren van veiligheid op de locatie. Om dit te realiseren heb je een grote rol bij het implementeren van veiligheidsvraagstukken. Vanuit jouw brede inhoudelijke kennis van wet- en regelgeving draag je constructieve, korte en lange termijn oplossingen aan.

Je geeft zowel gevraagd als ongevraagd advies en bent

 • kennisdrager van het veiligheidsbeheerssysteem conform ISO 45001 en NTA 8620
 • eigenaar van het veiligheidsrapport en bedrijfsbrandweerrapport
 • een vast onderdeel van de crisisorganisatie, en loopt op termijn consignatiediensten

Daarnaast behoort tot je taken:

 • uitvoeren van compliance checks en het vertalen van gebreken naar praktische en haalbare maatregelen
 • adviseren bij nieuwe en veranderende processen, producten, apparatuur wijzigingen
 • uitvoeren van diverse risicostudies en incidentenonderzoek
 • interne audits en inspecties incl. opvolgen van corrigerende en preventieve acties
 • contacten met overheden, participeren tijdens inspecties en vervolg

Functie eisen

 • Afgeronde HBO opleiding, aangevuld met HVK en/of arbeidshygiëne
 • Bij voorkeur ervaring in een (chemische) productieomgeving
 • Communicatief vaardig in het Nederlands en Engels
 • Klant- en oplossingsgericht, organiserend en samenwerkend vermogen

Aanbod

 • Een goed salaris
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden
 • innovatief bedrijf met een sterke teamgeest
 • Uitdagende en afwisselende werkzaamheden en een prettige werkomgeving
 • Openheid voor nieuwe ideeën en geweldige kansen om te groeien en je carrière te ontwikkelen.

Petrochemie Farmaceutische industrie Productie Voedingsmiddelenindustrie VCA Petrochemie Certificering Implementatie Certificering Support NEN energie, afval, recycling, food, farmacie, facilitair, scheepvaart, olie & gas, chemie, kunststof, offshore, metaal, bouw, infra, maritieme, automotive, ICT en logistiek

ISO 9001, ISO 14001, ISO 13485, ISO 17025, OHSAS 18001, ISO 45001, TS 16949, AS 9001, ISO 27001, VCA, Lean, Six sigma, HACCP, GMP, ISO 22000, BRL, GDP, MVO prestatieladder ISO 26000, veiligheidsladder, BRC, FSSC2200, SKAL, BSCI. VCA-VOL DLP.

QESH SHEQ QHSE SHE EHS HSE Coördinator HVK / Hogere Veiligheidskundige IVK / Integraal Veiligheidskundige KAM Consultant KAM Adviseur Auditor Kwaliteitsmanager Milieukundige Safety Advisor Arbodeskundige Arbeidsdeskundige ATEX KAM medewerker / Coördinator / Manager – vacature QA manager / Medewerker Veiligheidskundige / Operationeel veiligheidskundige / arbeidsveiligheid MVK / Middelbaar veiligheidskundige
Recruitment / Werving en selectie bureau QHSE / QHSE Branche 


REAGEER DIRECT OP DEZE VACATURE:

  ik ben al ingeschreven bij QHSE united

  GERELATEERDE VACATURES

  QA(HSE) Manager ZZP-er/Interim opdracht

  Ben jij een ondernemende, proactieve en pragmatische QA (HSE) manager uit de maakindustrie? Wil jij graag het QHSE beleid binnen een mooie dynamische organisatie naar een hoger plan brengen? Dan hebben wij een mooie ZZP opdracht voor jou!

  • KAM

  QHSE Manager

  Ben jij toe aan een mooie uitdaging bij een hele interessante organisatie in de verpakkingsindustrie? Wil jij als QHSE Manager samen met jouw team het QHSE-beleid naar een hoger plan tillen? Ben jij sterk in Quality en wil je het Veiligheidsbeleid door ontwikkelen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

  Quality Manager

  Kwaliteit is een continuproces en jij wordt de stuwende kracht. Met jouw enthousiasme en ervaring breng jij met je team de kwaliteit van de producten en diensten naar The Next Level. Als Quality Manager ga jij het beleid van de organisatie naar een hoger niveau tillen. Ben jij deze Quality Manager? Dan zijn wij op zoek naar jou!

  Ga naar de bovenkant