HSE Officer

Home/EHS, Food, Gelderland, Medior/HSE Officer

REGIO:
Gelderland

BRANCHE
Food

NIVEAU:
Medior

Ben jij op zoek naar een mooie uitdaging? Heb jij een hart voor veilig werken en zet jij deze passie graag in binnen een productieomgeving? Dan hebben wij een leuke functie voor jou als Health Safety & Environment (HSE) Officer.


Bedrijfsprofiel

Als organisatie staat QHSE United voor dienstverlening en kwaliteit. Wij streven ernaar om de beste kandidaten uit het vakgebied te koppelen aan de juiste posities bij onze opdrachtgevers in heel Nederland.

Onze opdrachtgever is een jonge ambitieuze en snelgroeiende Europese marktleider met een focus op het produceren van verse, premium sappen. Met een grote en moderne productielocatie in Gelderland bieden zij huis aan meer dan 500 enthousiaste en betrokken medewerkers die zich dagelijks inzetten om de kwaliteit van het product te borgen. Voor deze mooie werkgever zijn wij op zoek naar een pragmatische HSE Officer voor een uitdagende rol binnen deze organisatie.

Functieomschrijving

In deze rol draag jij actief bij aan het verankeren van een sterke veiligheidscultuur. Je houdt ervan om op een leidende manier in contact te staan met medewerkers op alle niveaus binnen de organisatie. Samen met je collega’s zet je je in om tijdig eventuele knelpunten, behoeften en bedreigingen te signaleren. Je bent in staat om zelfstandig je weg te banen en laat je niet van de wijs brengen door veranderingen in je omgeving.

De organisatie is volop in ontwikkeling, ook op het gebied van veiligheid en milieubeleid. Je wordt onderdeel van een team gemotiveerde collega’s die samen met jou stappen willen zetten. Binnen de afdeling QESH werk je samen met een Food Safety en Quality officer, 6 kwaliteitsmedewerkers en een teamleider schoonmaak. Je rapporteert aan de Manager QESH. Deze functie biedt volop ruimte voor eigen initiatief, wat het extra uitdagend en leuk maakt.

Wat ga je doen?

 • Verbeteren en ontwikkelen van de veiligheidscultuur, onder andere door het formuleren van een plan van aanpak, het geven van feedback, en het verstrekken van zowel gevraagd als ongevraagd advies.
 • Vervullen van een voortrekkersrol bij veranderingen op het gebied van veiligheid, adviseren en informeren over Arbo- en Milieutechnische vraagstukken en ontwikkelingen.
 • Opstellen, implementeren en verbeteren van beleid, standaarden en actieplannen voor ARBO en milieuzaken.
 • Uitvoeren van risicoanalyses en integreren van risicomanagement in het systeem.
 • Rapporteren en afhandelen van incidenten, ongevallen en calamiteiten.
 • Voorstellen doen ter voorkoming van ongevallen en zorgen voor de juiste implementatie van procedures zoals het bedrijfsnoodplan en RI&E.
 • Bijhouden van wijzigingen in wet- en regelgeving en voorstellen doen voor implementatie.
 • Geven van voorlichting en instructie op het gebied van Arbo, veiligheid en milieu.
 • Coördinerende en uitvoerende rol bij naleving van Arbo- en milieuregels.
 • De effectiviteit van de BHV en EHBO-organisatie.

Functie eisen

 • Je staat bekend om je positief-kritische benadering, heldere communicatie zowel mondeling als schriftelijk, en het vermogen om mensen op een opbouwende wijze aan te spreken en te inspireren als het gaat om veilig werken.
 • Minimaal HBO-werkniveau, aangevuld met relevante opleidingen op het gebied van veiligheid; een HVK-opleiding is een pluspunt.
 • Je hebt minstens 5 jaar ervaring als HSE-specialist of in een vergelijkbare functie binnen een (levensmiddelen)productiebedrijf.
 • Je bent goed in het plannen en organiseren van je eigen werkzaamheden, weet effectief prioriteiten te stellen en handelt proactief.
 • Uitstekende technische, leiderschaps- en communicatieve vaardigheden typeren jouw profiel.
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal, zowel in woord als geschrift.
 • Je schriftelijke communicatie is helder en duidelijk, en kunt gemakkelijk schakelen tussen verschillende taken zonder het overzicht te verliezen.

Aanbod

Wij bieden jou?

 • Naast een prettig team met gezellige collega’s bieden ze jou de kans om te werken in een snelgroeiende, internationaal opererende organisatie waar geen dag hetzelfde is
 • Een salaris gebaseerd op ervaring en opleiding
 • 4,25% eindejaarsuitkering
 • 34,5 vakantiedagen
 • Aandacht voor jouw groei en loopbaanontwikkeling door individuele leer- en ontwikkelingstrajecten
 • Personeelskorting op heerlijke verse sappen

Petrochemie Farmaceutische industrie Productie Voedingsmiddelenindustrie VCA Petrochemie Certificering Implementatie Certificering Support NEN energie, afval, recycling, food, farmacie, facilitair, scheepvaart, olie & gas, chemie, kunststof, offshore, metaal, bouw, infra, maritieme, automotive, ICT en logistiek

ISO 9001, ISO 14001, ISO 13485, ISO 17025, OHSAS 18001, ISO 45001, TS 16949, AS 9001, ISO 27001, VCA, Lean, Six sigma, HACCP, GMP, ISO 22000, BRL, GDP, MVO prestatieladder ISO 26000, veiligheidsladder, BRC, FSSC2200, SKAL, BSCI. VCA-VOL DLP.

QESH SHEQ QHSE SHE EHS HSE Coördinator HVK / Hogere Veiligheidskundige IVK / Integraal Veiligheidskundige KAM Consultant KAM Adviseur Auditor Kwaliteitsmanager Milieukundige Safety Advisor Arbodeskundige Arbeidsdeskundige ATEX KAM medewerker / Coördinator / Manager – vacature QA manager / Medewerker Veiligheidskundige / Operationeel veiligheidskundige / arbeidsveiligheid MVK / Middelbaar veiligheidskundige
Recruitment / Werving en selectie bureau QHSE / QHSE Branche 


REAGEER DIRECT OP DEZE VACATURE:

  ik ben al ingeschreven bij QHSE united

  GERELATEERDE VACATURES

  • Kam Medewerker

  Health & Safety Specialist

  Wil jij graag aan de slag bij een mooie internationale organisatie met een sterke naam in de intra logistiek? Heb jij als Health & Safety Specialist al een aantal jaar ervaring in het (mede)opzetten en vertalen van HSE-beleid binnen een procesorganisatie en heb je affiniteit met techniek? Dan is deze rol precies voor jou!

  KAM Manager

  Voor deze veelzijdige en uitdagende functie zoeken wij een KAM Manager die óns vertelt hoe het moet. Bij Logchies zijn ze team spelers en dat zoeken ze ook in jou als nieuwe collega. Analytisch, communicatief, organiseren en proactief zijn de kernwoorden van jouw DNA. Herken jij jezelf hierin? Reageer dan snel!

  • KAM Coördinator, Middelbare veiligheidskundige

  SHEQ Officer

  Heb jij al een aantal jaar ervaring in de kwaliteit en veiligheid in een BRZO omgeving en ben jij toe aan een volgende stap in je carrière? Ben jij in staat om samen met de SHEQ Manager het SHEQ beleid te voeren en te optimaliseren binnen een leuke platte organisatie met een internationaal randje? Dan ben jij de SHEQ Officer die wij zoeken!

  Categorieën: KAM, Chemie, Medior, Zuid Holland|Label: , , , , , , |

  Project HSEQ Coördinator

  Ben jij op zoek naar een volgende stap in je carrière en wil je werken in een dynamische omgeving waarin je tal van mooie projecten beheert? Wil jij graag aan de slag als Project HSEQ Coördinator bij een enorm gaaf bedrijf in heavy lifting? Lees dan snel deze interessante vacature door en solliciteer!

  Safety Health & Environment Manager

  Wij bieden je een uitdagende baan als Safety Health & Environment Manager in een dynamische en groeiende organisatie in de voedingsmiddelenindustrie. Heb jij al een aantal jaar ervaring in een leidende rol om de veiligheid op een plant continue te verbeteren? Reageer dan snel!

  Ga naar de bovenkant