HSE Manager bouw & infra

Home/Bouw, EHS, Senior, Utrecht/HSE Manager bouw & infra

REGIO:
Utrecht

BRANCHE
Bouw

NIVEAU:
Senior

Ben jij een Veiligheidskundige met enkele jaren leidinggevende ervaring bij voorkeur in de bouw of heb je ervaring met projectmatig werken? Wil jij een grote organisatie nog verder professionaliseren op het gebied van Veiligheid? Lees dan deze vacature door!


Bedrijfsprofiel

Als organisatie staat QHSE United voor dienstverlening en kwaliteit. Wij streven ernaar om de beste kandidaten uit het vakgebied te koppelen aan de juiste posities bij onze opdrachtgevers in heel Nederland.

Onze opdrachtgever is een van de grotere Nederlands bouw- en ontwikkelbedrijven. De organisatie bestaat uit tal van organisatieonderdelen en houdt zich bezig met elk aspect op het gebied van bouw en infra.
Het organisatieonderdeel waarvoor wij de mooie positie open hebben is gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van parkeergarages, bruggen en viaducten. Voor hen zijn wij op zoek naar een gedreven HSE manager.

Functieomschrijving

In deze functie ben jij specialist in gezond en veilig werken en heb je naast kennis van Nederlandse wet en regelgeving ook affiniteit met internationale (Engelse) wet- en regelgeving.

Jij bent verantwoordelijk voor het (mede) opstellen van HSE beleid en het uitrollen en borgen van dit beleid binnen alle lagen het organisatieonderdeel. Je houdt rekening met alle risico’s binnen de verschillende bouw- en infraprojecten en levert maatwerk afgestemd op jouw business unit.

De manager HSE is verantwoordelijk voor de veiligheid van de medewerkers. Tegelijkertijd maak je onderdeel uit van het HSE team van de gehele organisatie dat uit zo’n 50 medewerkers bestaat. Binnen het team HSE denk je mee over het veiligheidsbeleid binnen de organisatie. Het is jouw taak om dit door te vertalen naar wat dit betekent voor het organisatieonderdeel en de HSE Officers op de verschillende projecten hierin aan te sturen en te coachen.

Een greep uit jouw werkzaamheden:

 • Implementeren van en controleren op de veiligheidsmaatregelen bij pre- kwalificaties, tenders, ontwerp en voorbereiding, uitvoering en beheer & onderhoud.
 • Beoordelen van mogelijke onveilige situaties en -handelingen. Het onderzoeken en beoordelen en leren van ongevallen.
 • Adviseren, coachen en ondersteunen van je collega’s op gebied van HSE.
 • Monitoren, analyseren en rapporteren van (geconsolideerde) HSE-prestaties tegen plannen en doelstellingen van de onderneming, business units en projecten.

Functie eisen

Wat breng je mee

 • Je hebt ruime ervaring als veiligheidskundig in de bouw en enige kennis van internationale (bij voorkeur Engelse) wet- en regelgeving;
 • Afgeronde HVK-opleiding of gelijkwaardig;
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Communicatief zeer vaardig en op een prettige manier overtuigend.

Aanbod

 • 30 vakantiedagen en individueel budget;
 • Een marktconform salaris;
 • Collectief pensioen en collectieve zorgverzekeringen;
 • Een informeel bedrijf met korte lijnen.
 • Zelfstandigheid en vertrouwen om het HSE-beleid naar eigen inzicht te kunnen doorvoeren binnen dit organisatieonderdeel, een Unit met eigen ideeën en een eigen identiteit;
 • Een fijn team van HSE Collega’s om mee te sparren, te delen en elkaar scherp te houden.

Petrochemie Farmaceutische industrie Productie Voedingsmiddelenindustrie VCA Petrochemie Certificering Implementatie Certificering Support NEN energie, afval, recycling, food, farmacie, facilitair, scheepvaart, olie & gas, chemie, kunststof, offshore, metaal, bouw, infra, maritieme, automotive, ICT en logistiek

ISO 9001, ISO 14001, ISO 13485, ISO 17025, OHSAS 18001, ISO 45001, TS 16949, AS 9001, ISO 27001, VCA, Lean, Six sigma, HACCP, GMP, ISO 22000, BRL, GDP, MVO prestatieladder ISO 26000, veiligheidsladder, BRC, FSSC2200, SKAL, BSCI. VCA-VOL DLP.

QESH SHEQ QHSE SHE EHS HSE Coördinator HVK / Hogere Veiligheidskundige IVK / Integraal Veiligheidskundige KAM Consultant KAM Adviseur Auditor Kwaliteitsmanager Milieukundige Safety Advisor Arbodeskundige Arbeidsdeskundige ATEX KAM medewerker / Coördinator / Manager – vacature QA manager / Medewerker Veiligheidskundige / Operationeel veiligheidskundige / arbeidsveiligheid MVK / Middelbaar veiligheidskundige
Recruitment / Werving en selectie bureau QHSE / QHSE Branche 


REAGEER DIRECT OP DEZE VACATURE:

  ik ben al ingeschreven bij QHSE united

  GERELATEERDE VACATURES

  • KAM

  SHEQ Specialist

  Ben jij op zoek naar een mooie uitdaging bij een gerenommeerd en bekend productiebedrijf? Wil jij hier samen met het SHEQ-team het volledige SHEQ-beleid naar een hoger plan gaan tillen? In deze rol van SHEQ Specialist neem je het voortouw en laat dagelijks zien dat veilig werken de hoogste prioriteit heeft. Geïnteresseerd? Solliciteer direct!

  • KAM

  SHEQ Manager

  Ben jij op zoek naar een mooie uitdaging bij een gerenommeerd en bekend productiebedrijf? Wil jij hier het volledige SHEQ-beleid naar een hoger plan gaan tillen? In deze rol van SHEQ Manager ben je een echte leider en neem je de hele organisatie mee in jouw plannen. Geïnteresseerd? Solliciteer direct!

  QHSE Coördinator

  Ben jij klaar voor een mooie nieuwe uitdagende rol als QHSE Coördinator? Bij deze interessante technische service locatie ligt er een mooie uitdaging om het QHSE-beleid te gaan professionaliseren. Wij zijn op zoek naar een pragmatische QHSE Coördinator die zich zowel beleidsmatig als operationeel door de organisatie beweegt.

  • KAM Coördinator, Middelbare veiligheidskundige

  SHEQ Medewerker

  Wil jij je gaan ontwikkelen binnen QHSE en ben je toe aan je eerste of tweede stap? Wil je gaan werken bij een mooi internationaal logistiek bedrijf waar je alle vrijheid krijgt om het SHEQ beleid binnen de organisatie samen met de SHEQ Manager te gaan verbeteren? Lees dan deze vacature door!

  Ga naar de bovenkant