HSE Manager bouw & infra

Home/Bouw, EHS, Senior, Utrecht/HSE Manager bouw & infra

REGIO:
Utrecht

BRANCHE
Bouw

NIVEAU:
Senior

Ben jij een Veiligheidskundige met enkele jaren leidinggevende ervaring bij voorkeur in de bouw of heb je ervaring met projectmatig werken? Wil jij een grote organisatie nog verder professionaliseren op het gebied van Veiligheid? Lees dan deze vacature door!


Bedrijfsprofiel

Als organisatie staat QHSE United voor dienstverlening en kwaliteit. Wij streven ernaar om de beste kandidaten uit het vakgebied te koppelen aan de juiste posities bij onze opdrachtgevers in heel Nederland.

Onze opdrachtgever is een van de grotere Nederlands bouw- en ontwikkelbedrijven. De organisatie bestaat uit tal van organisatieonderdelen en houdt zich bezig met elk aspect op het gebied van bouw en infra.
Het organisatieonderdeel waarvoor wij de mooie positie open hebben is gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van parkeergarages, bruggen en viaducten. Voor hen zijn wij op zoek naar een gedreven HSE manager.

Functieomschrijving

In deze functie ben jij specialist in gezond en veilig werken en heb je naast kennis van Nederlandse wet en regelgeving ook affiniteit met internationale (Engelse) wet- en regelgeving.

Jij bent verantwoordelijk voor het (mede) opstellen van HSE beleid en het uitrollen en borgen van dit beleid binnen alle lagen het organisatieonderdeel. Je houdt rekening met alle risico’s binnen de verschillende bouw- en infraprojecten en levert maatwerk afgestemd op jouw business unit.

De manager HSE is verantwoordelijk voor de veiligheid van de medewerkers. Tegelijkertijd maak je onderdeel uit van het HSE team van de gehele organisatie dat uit zo’n 50 medewerkers bestaat. Binnen het team HSE denk je mee over het veiligheidsbeleid binnen de organisatie. Het is jouw taak om dit door te vertalen naar wat dit betekent voor het organisatieonderdeel en de HSE Officers op de verschillende projecten hierin aan te sturen en te coachen.

Een greep uit jouw werkzaamheden:

 • Implementeren van en controleren op de veiligheidsmaatregelen bij pre- kwalificaties, tenders, ontwerp en voorbereiding, uitvoering en beheer & onderhoud.
 • Beoordelen van mogelijke onveilige situaties en -handelingen. Het onderzoeken en beoordelen en leren van ongevallen.
 • Adviseren, coachen en ondersteunen van je collega’s op gebied van HSE.
 • Monitoren, analyseren en rapporteren van (geconsolideerde) HSE-prestaties tegen plannen en doelstellingen van de onderneming, business units en projecten.

Functie eisen

Wat breng je mee

 • Je hebt ruime ervaring als veiligheidskundig in de bouw en enige kennis van internationale (bij voorkeur Engelse) wet- en regelgeving;
 • Afgeronde HVK-opleiding of gelijkwaardig;
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Communicatief zeer vaardig en op een prettige manier overtuigend.

Aanbod

 • 30 vakantiedagen en individueel budget;
 • Een marktconform salaris;
 • Collectief pensioen en collectieve zorgverzekeringen;
 • Een informeel bedrijf met korte lijnen.
 • Zelfstandigheid en vertrouwen om het HSE-beleid naar eigen inzicht te kunnen doorvoeren binnen dit organisatieonderdeel, een Unit met eigen ideeën en een eigen identiteit;
 • Een fijn team van HSE Collega’s om mee te sparren, te delen en elkaar scherp te houden.

Petrochemie Farmaceutische industrie Productie Voedingsmiddelenindustrie VCA Petrochemie Certificering Implementatie Certificering Support NEN energie, afval, recycling, food, farmacie, facilitair, scheepvaart, olie & gas, chemie, kunststof, offshore, metaal, bouw, infra, maritieme, automotive, ICT en logistiek

ISO 9001, ISO 14001, ISO 13485, ISO 17025, OHSAS 18001, ISO 45001, TS 16949, AS 9001, ISO 27001, VCA, Lean, Six sigma, HACCP, GMP, ISO 22000, BRL, GDP, MVO prestatieladder ISO 26000, veiligheidsladder, BRC, FSSC2200, SKAL, BSCI. VCA-VOL DLP.

QESH SHEQ QHSE SHE EHS HSE Coördinator HVK / Hogere Veiligheidskundige IVK / Integraal Veiligheidskundige KAM Consultant KAM Adviseur Auditor Kwaliteitsmanager Milieukundige Safety Advisor Arbodeskundige Arbeidsdeskundige ATEX KAM medewerker / Coördinator / Manager – vacature QA manager / Medewerker Veiligheidskundige / Operationeel veiligheidskundige / arbeidsveiligheid MVK / Middelbaar veiligheidskundige
Recruitment / Werving en selectie bureau QHSE / QHSE Branche 


REAGEER DIRECT OP DEZE VACATURE:

  ik ben al ingeschreven bij QHSE united

  GERELATEERDE VACATURES

  • KAM Coördinator, Middelbare veiligheidskundige

  SHEQ Officer

  Heb jij al een aantal jaar ervaring in de kwaliteit en veiligheid in een BRZO omgeving en ben jij toe aan een volgende stap in je carrière? Ben jij in staat om samen met de SHEQ Manager het SHEQ beleid te voeren en te optimaliseren binnen een leuke platte organisatie met een internationaal randje? Dan ben jij de SHEQ Officer die wij zoeken!

  Categorieën: KAM, Chemie, Medior, Zuid Holland|Label: , , , , , , |

  Project HSEQ Coördinator

  Ben jij op zoek naar een volgende stap in je carrière en wil je werken in een dynamische omgeving waarin je tal van mooie projecten beheert? Wil jij graag aan de slag als Project HSEQ Coördinator bij een enorm gaaf bedrijf in heavy lifting? Lees dan snel deze interessante vacature door en solliciteer!

  Safety Health & Environment Manager

  Wij bieden je een uitdagende baan als Safety Health & Environment Manager in een dynamische en groeiende organisatie in de voedingsmiddelenindustrie. Heb jij al een aantal jaar ervaring in een leidende rol om de veiligheid op een plant continue te verbeteren? Reageer dan snel!

  HSE Coördinator

  Ben jij een ondernemende, proactieve en pragmatische HSE Coördinator en heb jij al een aantal jaren operationele ervaring binnen de maakindustrie? Wil jij graag het HSE beleid binnen een mooie dynamische organisatie naar een hoger plan brengen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

  Ga naar de bovenkant